Sladí někdo dítěti Stévii?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
sladí někdo dítěti stevii
Mám ročního chlapečka a zajímá mě, jestli mu můžu občas něco osladit stevíí. Máte někdo zkušenost? Myslím tu kupovanou v prášku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Stévie by měla být zdravější než cukr, ne? O cukru se říká, že je to jed. Tak by to snad nemělo ublížit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O stévii jsem naopak četla, že to s tou zdravostí není tak jednoznačné, taky jsem ji už chtěla koupit pro děti ![]()
Ono je to jak soja, ta má taky děsnej punc zdravosti a celkem nezaslouženě, nacpaná je v kdečem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi, že výhradně nebo i převážně s tím sladit není přirozené. Tělo je primárně připravené na klasické sacharidy. Sem tam do něčeho, proč ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem jí koupila pro sebe, ale napadlo mě, že bych jí mohla dát i prckovi, ale nejsem si jista, tak proto se ptám jestli s ní někdo dětem sladí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sphynx Lady píše:
Stévie by měla být zdravější než cukr, ne? O cukru se říká, že je to jed. Tak by to snad nemělo ublížit.
záleží, co považuješ za zdravjší. menší kalorickou hodnotu to má, to jo. Podle mě děti cukr a energii potřebují. Jde spíš o t je nenaučit jen na sladké, případně společně se sacharidy dát i další hodnotné živiny a s tím si se stevií stejnak nepomůžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča005 píše:
No já jsem jí koupila pro sebe, ale napadlo mě, že bych jí mohla dát i prckovi, ale nejsem si jista, tak proto se ptám jestli s ní někdo dětem sladí
pravidelně ne, ale už to oba měli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
záleží, co považuješ za zdravjší. menší kalorickou hodnotu to má, to jo. Podle mě děti cukr a energii potřebují. Jde spíš o t je nenaučit jen na sladké, případně společně se sacharidy dát i další hodnotné živiny a s tím si se stevií stejnak nepomůžeš.
To určitě. To máš pravdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono je to jako většina bylinek, pro děti a těhotné neprokázané účinky, proto se možná nedoporučují. Dcerka, teda už skoro tříletá, mi stevii ozobává na balkoně.-) Mělo by to být i dobré na zuby, žvýkání listů? Slazení bych se nebála, ani toho, že by se tím ubíraly cukry pokud má dítě jinak normální stravu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nedělám z dětí pokusné králíky ve vidině za honbou štíhlé linie. Když občas NORMÁLNĚ osladím, tak je to nezabije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to s cukrem složité. Jedno dítě mi pije čistou vodu a druhé zas ředěný džus, aby vůbec něco vypila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala bych ji klidně pravidelně! Nic tím rozhodně nezkazíš…myslím, že klasickým cukrem se dá zkazit o mnohem, mnohem více…a nejsem toho názoru, že dítě obyčejné cukry potřebuje. Já se snažím nedávat vůbec žádné obyč. cukry a moje dítě žije, je (snad)zdravé a energií mu rozhodně nechybí- takže ty jednoduché cukry zas tak důležité nebudou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verciceek píše:
Dávala bych ji klidně pravidelně! Nic tím rozhodně nezkazíš…myslím, že klasickým cukrem se dá zkazit o mnohem, mnohem více…a nejsem toho názoru, že dítě obyčejné cukry potřebuje. Já se snažím nedávat vůbec žádné obyč. cukry a moje dítě žije, je (snad)zdravé a energií mu rozhodně nechybí- takže ty jednoduché cukry zas tak důležité nebudou
obyčejné cukry nedáváš? Nejí ovoce?
obyčejné jsem nepsala, psala jsem klasické sacharidy. tím nemyslím bílý cukr, ale třeba glukosu, sacharosu, fruktosu. Ta je pro tělo přirozená. Nemusíš jí mít nutně extrahovanou v podobě bílého cukru. Může to být klidně slad, různé druhy sirupů ( šťávy získané z agave, javorpvý sirup), sladké ovoce, med… Tydle „sladidla“ maj kromě čistéh cukru mnoho dalších přínosných látek, takže slazení s nima nepovažuju za nic škodlivého.
Zato glykosidy se stevie mi nepřijde něco, co by mělo tělo primárně přijímat jako zdroj sladké chuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sphynx Lady píše:
to je silenej nazor
cukr neni jed
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
obyčejné cukry nedáváš? Nejí ovoce?obyčejné jsem nepsala, psala jsem klasické sacharidy. tím nemyslím bílý cukr, ale třeba glukosu, sacharosu, fruktosu. Ta je pro tělo přirozená. Nemusíš jí mít nutně extrahovanou v podobě bílého cukru. Může to být klidně slad, různé druhy sirupů ( šťávy získané z agave, javorpvý sirup), sladké ovoce, med… Tydle „sladidla“ maj kromě čistéh cukru mnoho dalších přínosných látek, takže slazení s nima nepovažuju za nic škodlivého.
Zato glykosidy se stevie mi nepřijde něco, co by mělo tělo primárně přijímat jako zdroj sladké chuti.
Jj, tak topak jo. Myslela jsem, že jí vůbec nedávám obyč. cukr, tím myslím (ať už sirupy, šťávy přislazované, ochucené čaje…), ale ani sladkosti typu Brumík apod, dále se snažím jí nedávat sladké buchty, pribiňáky, sladké jogurty- jen domácí nebo bílé ochucené ovocem…prostě se snažím tomu cukru vyhýbat (i když samozřejmě ne vždy to jde a zas nechci být úplný puritán). Samozřejmě ovoce, ovocné š´távy, přírodní sladidla atd. ji neomezuju. To se ani nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit