Jezení sladkého při kojení a váha miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Byla jsem na tom stejne, nemohla jsem se udrzet, kadzy den nejakou tycinku… Pocatecni vaha 72, pribrala jsem 19 kilo, maly mel 4,25 kg
Po porodu trpel na prdiky, takze jsem musela skoro vse vyradit… Plus v tehu mi slo vse do bricha. Tri mesice po porodu jsem na 68. Ale kuzi na brise mam desive vytahanou…
- Citovat
- Upravit
Já s prvním téměř denně snidala palačinky, přibrala jsem 30 kg
malý měl 3080g. Dle mě to nehraje roli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom, kolik a co sladkého jíš? Sušenka ke kávě je něco jiného než spořádat půlkilovou čokoládu. Celkově by sis měla dávat na přemíru sacharidů v těhotenství pozor a jít na test na cukrovku, protože tu nejde o váhu miminka, ale vážné zdravotní komplikace a jestli máš nějaké nezkrotitelné chutě na sladké, může to být i jeden z indikátorů toho, že něco není v pořádku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky chtěla bych se zeptat zda jste taky některá měla to, že jste v těhotenství jedli hodně sladký? Já se poslední 2-3 měsíce nemůžu udržet a každý den musím mít něco sladkého a mám výčitky že díky mě bude miminko velké, jakou váhu mělo vaše mimčo?
Když denně nespořádáš tabulku čokolády nebo vaničku zmrzliny a nebudeš sladkým nahrazovat hlavní jídla, je to v pohodě. Dát si ke kávě jeden kus upečené domácí buchty neberu jako hřích. Sama jsem musela držet dietu kvůli cukrovce a miminko bylo 3,5 kila velké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží kolik toho sladkého je, pokud si dáš dene jednu cokoladovou tyčinku, nebo susenku 30-50g tak se podle mě nemůže stát nic hroznyho.Taky je podstatné co dalšího jis a kolik toho dohromady snis za den. Ja jim cokoladu téměř denně těhotná, netehotna, kousek ne celou
Moje děti při narození vazily uplne normálně 3840 a 3530 g.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miluju sladký
před těhotenstvím jsem si denně dopřála ke kávě buchtu, koláč nebo sušenku, snažila jsem se jen jednu sladkost denně. V těhotenství se vůbec nedržim a dam si, kdy mám chuť, klidně večer jesenku
u prvního jsem to měla taky tak a malá měla 3,26 kg a narodila se 10 dní po termínu. Na těhotenskou cukrovku to vliv nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevim holky. Za prvé - anonymko proč anonym? Co je citlivého na tom, že denně sníš něco sladkého? Za druhé - co se takhle naučit používat pana googla, nebo stačí bohatě i lupa tady na miminu ![]()
Plod je parazit. Živiny čerpá z krve. Ta čokoláda, nebo zákusek se k němu těžko dostanou v té podobě, v jaké ty ji pozřeš ![]()
Stačí jen přemýšlet, zapojit hlavinku, něco málo… si o tom počíst a dojde ti, že se to neprojeví na váze plodu, ale na tvé váze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nehraje ti roli, pokud matka nema tehotenskou cukrovku. U prvniho jsem mela hroznou chut na sladky, jedla denne susenky, za mesic nabrala 2 kg z celkovych 11 tehotenskych kg. Dite melo 2,67kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jim sladky cely zivot, mam vetsi nadvahu a v obou tehu jsem pribrala cca 10kg. Naopak se mi zrychlil metabolismus. Kluk 3,9 a holka 3,5kg.
- Citovat
- Upravit
Nebude já se v těhotenství cpala výhradně čokoládou, to byla jedna z mála věcí co sem v sobě udržela, klidně sem dala tabulku za den a obě děti byly malinké, starší narozený po termínu měl 3 kila, mladší 2 týdny před termínem 2,8kg
podle téhle teorie by museli být aspoň 4 kilovy cvalici
jediný kdo bude mít pár kilo navíc jsi ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 taky do myslím, že to nehraje žádnou roli. Každé moje dítě bylo jiné. At jsem přibrala jakkoliv
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začni si především hlídat všechno ostatní co s níš, aby si měla dostatek vlákniny, bílkoviny, zdravých tuků škrobů s nízkým glykemicým indexem a aby si pořádně spala.
Pokud budeš jíst normálně a nebudeš moc unavená, třeba z toho že se nenasnídáš a pak hladovíš a zbodneš na co přijdeš, tak tě nebudou honit takové chutě na sladké.
Respektive povyhazuj kupované sladkosti a měj doma a v práci zásobu ovoce a při prvním nárazu chuti na sladké si dej ovoce a teprve pokud tě to nepřejde, tak jdi někde shánět sladkost, kterou ale nebudeš mít po ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosim Te, jim cele tehotenstvi sladke, proste nejde odolat, k tomu i normalni strava. Za chvili rodim, nahore 7 kilo necelych a dite odhad maximalne 3 kila v den porodu (cisar). Nehraje to roli, pokud nemas cukrovku. Prvni dite to bylo obdobne a mela necela 3 kg a ja 8 nahore
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky chtěla bych se zeptat zda jste taky některá měla to, že jste v těhotenství jedli hodně sladký? Já se poslední 2-3 měsíce nemůžu udržet a každý den musím mít něco sladkého a mám výčitky že díky mě bude miminko velké, jakou váhu mělo vaše mimčo?