Čím zasytit na noc věčně hladové dítě?

1373
10.10.19 18:42

Čím zasytit na noc věčně hladové dítě?

Zdravím, maminky. Můj syn už od narození byl velký jedlik, po prikrmech se to trošku upravilo, ale když se začal stavět a každý den od rána do večera leze, tak začal být zase hladový. Teď je mu necelých 9 měsíců. Večer má kolem 6 kaši plus cca 120ml UM a za 5 hodin je vzhůru a řve hlady. Vypije 230ml a vydrží tak 5-6 hodin, jak kdy. Už jsem zkoušela dávat v noci naredene mléko, aby si zvykl, ale to bylo ještě horší, nevyspali jsme se ani jeden. A opravdu je hladový, nepomůže pochovat ani napít, place dokud není najezeny, pak usne. Přes den jí dost. A já se ptám, kdo má taky takového hladovce, zda máte nějaký tip, co na večeři, aby se nasytil, popřípadě mě uklidnil, že takhle hladový nebude věčně? Děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
10.10.19 18:46

Já vždycky zjistím, že mám problém až tady :lol: krmila jsem dítě v 11 večer ve spánku a spalo do šesti, po přesunutí do postele ještě hodinu dalo. Já ti nevím oproti tomu krmení v 9,12,3 a 6 ráno celkem oáza a říkám tomu spí celou noc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
10.10.19 18:48

Tak u nas bylo tohle normalni, v tomhle veku dcera vyzadovala mleko cca 2× za noc. Nechtela se napit vody, opravdu mleko. A hned zas spokojene usnula. Asi bych to nehrotila, je to porad mimco, doprala bych mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
10.10.19 18:49

@mipiro z kaše ho může bolet břicho a budit se kvůli tomu :think:
Já jsem dělala husté zeleninové polévky na večeři a třba někdy i zahustila vločkama, ale děti se mi budily stejnak na kojení pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
10.10.19 18:56

Řekla bych, že je to v normě. Náš prcek jedl kolem 19 a pak se budil kolem půlnoci a pak po 3 hodinách. U nás se kaše na večeři vůbec neosvědčila, po ní se budil dříve. Je to pořád hladovec a to už mu budou v lednu 3 a já o něm říkám, že nás jednou sežere 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1373
10.10.19 18:59

@lucynka25 on se mi někdy budí tak 2 hodky po usnuti se zalykavym pláčem a to ho podle mě něco bolí a mléko nechce, to vidí flasku a řve ještě více, chce jen utesit a zase uspat. On zase když ho něco bolí, tak mléko nechce. Ale tohle je jiný pláč, to se postaví a lomcuje postýlkou dokud nedostane najíst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
10.10.19 19:03

@mipiro no, neznám asi žadné dítě, které by spalo 12h vkuse takhle malé, maximálně 8h, co tak poslouchám, ale to je podle mě strop :nevim:
Mě se budí i teď 2letá i 2× za noc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1373
10.10.19 19:04

@Kari-nka u nás je to prave tak, že po kaši spí trochu déle, mlíka by musel vypít fakt hodně, aby byl spokojený :lol: Zkusím teď dělat na večeři ovesnou kaši domácí hustou a uvidím, jestli to pomůže. No tak to se máme na co těšit :lol: Ale pak si dá aspoň chleba se sýrem a bude to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1373
10.10.19 19:07

@lucynka25 a to se ti budi, že má hlad? No malý už pár noci spal celou noc, tak 9 hodin v kuse, ale to bylo kolem 6. měsíce. Pak ale zase začlo hladové období. On co se začal hýbat a furt někde leze a staví se, tak by jedl a jedl. No, tak budu doufat, že do 18 to trvat nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
10.10.19 19:19
@mipiro píše:
@Kari-nka u nás je to prave tak, že po kaši spí trochu déle, mlíka by musel vypít fakt hodně, aby byl spokojený :lol: Zkusím teď dělat na večeři ovesnou kaši domácí hustou a uvidím, jestli to pomůže. No tak to se máme na co těšit :lol: Ale pak si dá aspoň chleba se sýrem a bude to :lol:

Já myslím že ty kaše jen zaplácnou žaludek. Jsou to sacharidy, těžko se tráví, je to na noc těžké. Udělala bych hustou zeleninovou polévku. Já dělávala na večeře různé polévky. Mixy, jednodruhové. Zahuštěné červenou čočkou, kuskusem, rýži, jáhly… někdy jen zelenina. Polévku jsem dávala 17:30, po 19 pak UM a spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
10.10.19 19:25
@lucynka25 píše:
@mipiro no, neznám asi žadné dítě, které by spalo 12h vkuse takhle malé, maximálně 8h, co tak poslouchám, ale to je podle mě strop :nevim:
Mě se budí i teď 2letá i 2× za noc :roll:

Moje dítě spí cca od 20h do 8,30h od 3-4m, takže takové děti opravdu existují. Nejdéle mi spala do 10h, jakože fakt v kuse. Teď je jí 17m a spí pořád tak nějak stejně.
A taky je to od malička velký nenažranec, přes den jakmile má hlad, tak to je řev a scéna, že si sousedi musí myslet, že jí tam fakt ubližuju. Ale večer dostane před spaním flašku mlika a spí až do rána, kdy se vzbudí a hlady neřve :nevim:

@mipiro jinak teda abych taky napsala i něco k věci :lol: tak podle toho, co vím z okolí, i jedno probuzení za noc přijde celkem ok ;) On chodí spát už v těch 6? Pokud ne, dala bych mu kolem sebe tu kaši /nebo klidně hustou zeleninovou polévku a potom tu UM až před spaním. A uvidíš, co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1373
10.10.19 19:30

@Jitul.kaaa9 jj,chodí spát právě už v 6 hodin a to už jsme to posunuli o hodinu postupně, protože chtěl spát už v 5 :roll: Odpoledne prostě spát nebude, je schopen si vyrvat plíce v postýlce, prostě nechce spát, ale večer už je unavený a protivný. Chceme to postupně dostat tak na 7 hodin, aby chodil spát, ale tak zase usne sám a bez problémů takhle :nevim: Takže by dostal tu kaši a za hodinku mlicko a spát, jenže on je zvyklý, že po kaši se jde spát a zas násilím se mi to měnit nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1373
10.10.19 19:31

@Veru1987 taky jsem zkoušela a efekt stejný  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
10.10.19 19:33

@mipiro tak zkusit to můžeš, dát mu tu kaši dřív a potom víc mlika a uvidíš. Když vám to nebude vyhovovat, tak se zase vrátíte ke starým poradkum :) Zase když dostane kaši, tak by ho to mohli trochu nabít energií a vydržel by jít spát trochu později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
10.10.19 19:37

Nechápu otázku :lol: syn má 15M a krmim ho v noci pořad… některé děti jsou proste takové.

Syn má na večeři pečivo anebo co mu zbylo z oběda, polivku… před spaním vypije ještě 210 ml a pak se mezi 1:30-4:00 jak kdy vzbudí a vypije 210ml a spi do 7…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí