Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mamka na oslavy dela pasticky s trenou nivou. Vemes listove testo a vykrajis dvojic kolecko a krouze s prazdnym stredem (stejne jako na linecke napriklad)…kolecko s krouzkem se na sebe prilepi vajicke, cele potre vajickem a upece. Jak to v troube nabehne, udela se jakoby misticka. Do dolicku se cukrarskym kornoutem plni trena niva. Vnitrky vykrajenych kolecek nedemolovat, pouzivaji se na zdobeni nivove pusinky.
PS doporucuju trenou nivu smichat s mletymi vlasskymi orechy, to me zas naucila kolegyne z prace a je to fakt neodolatelna kombinace ![]()
@babice píše:
@martina.se
Pokud chválí i tchýně, tak není co řešit.![]()
chybu s ním určitě neuděláš ![]()
@czaky
To zní skvěle a neotřele.
Nevím, jestli si troufnu to udělat už teď, protože mi to připadá složité, ale vyzkoušíme někdy „nanečisto“ a uvidíme.
Každopádně díky. ![]()
@lucka_mac píše:
@LadyTommy Myslíš tento http://www.apetitonline.cz/…kuretem.html ? Ten peču taky moc ráda.
Presne ten, je vyborny
Celkove rada varim podle apetitu
@babice vubec slozity to neni, jen se to spatne popisuje bez obrazku ![]()
Oživuji téma a jdu si pro radu ke zkušeným pekařkám.
Ve spoustě receptů se píše, že se nejprve peče samotné těsto bez náplně zatížené fazolemi (hrachem, rýži…), ale nikde už nepíšou, co se zátěží po upečení. Dají se fazole potom normálně uvařit, nebo se pečením „znehodnotí“ a musí se vyhodit?
Dík za odpovědi, vím, že se ptám jak trotl, ale nevím, kde jinde to zjistit.
@Radeck fazole uz se pak pouzit nedají, ale ryze ano, tu pak muzes pouzit na to opakovane nebo se prodavaji specialni keramické nebo skleněné kulicky na peceni.
@Radeck proč by měly být znehodnoceny, vždyt je to tepelná úprava! Máš - li ráda fazole, namočila bych je a pak uvařila, myslím, že se budou vařit kraší dobu
Jako by předvařené ![]()
@lucynka25 píše:
@Radeck fazole uz se pak pouzit nedají, ale ryze ano, tu pak muzes pouzit na to opakovane nebo se prodavaji specialni keramické nebo skleněné kulicky na peceni.
Proč myslíš? Já bych řekla, že za pokus by to stálo?
@Radeck Dela se to tak, ze si zatez schovas na pristi peceni podobneho testa a mnohokrat znovu pouzijes.
@Radeck Ve stylovych kuchynich jsou fazole vystavene v pekne sklenici. Myslim, ze jsem to videla prvne u Ridiho v serialu. ![]()