Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
poraďte, co uvařit a dát zamrazit tak, aby to bylo poživatelný, popřípadě jestli znáte nějaký kupovaný polotovar, který se dá jíst (většinou jsou to pěkný
totiž) s čím máte zkušenost. Jde mi o dny, kdy nemám čas nebo chuť uvařit a v rychlosti bych jen něco vytáhla a dodělala.
Díky moc.
P. S. Jestli to bude maso nebo těstoviny, to je jedno.
Mrazím prakticky cokoliv, bez přílohy. Polévky, omáčky s masem i bez, v létě si dělám lečo-mrazím bez vajíčka, upečenou sekanou…
Ja mam rada jako rychlovku omacky od Panzani a k nim bud spagety, nebo gnocchi - taky koupeny. S tema nokama to je super rychlovka - za 2-3 minuty jsou uvareny a do zcezenych jen zamicham tu omacku, ta se ohreje od nich a hotovo. Posypany parmazanem to je fakt dobry. Nejradsi mam Napoletana nebo Originale.
@dani24687 já takhle mrazím řízky, pečený maso, omáčky (ale ty se musí potom velice pomalinku ohřívat) kuře, karbenátky, kynuté knedlíky. Z příloh jen rýži a tu do rizota, jinak není moc dobrá.
@dani24687
V casopise Apetit su super recepty na zamrazovanie, skus juknut..
@Majdula83 @miisenka díky za tip
@mlsalkaM rizoto jsem taky už zamrazila a právě mi vůbec nechutnalo po rozmrazení
omáčky pak ohříváš zmrzlý nebo už rozmrazený?
@Ainy díky za tip, třeba rajská by mohla být dobrá.
Omacky jakykoliv, ale musis je pak ohrivat na sporaku a nechat projit varem. Jinak to neni k jidlu. A z priloh jdou zmrazit knedliky.
Mrazit se fakt da vse, jak pisou holky… Ja mrazim vyvar, ale cisty bez zeleniny… pak to jenom pohodlne odmrazim a za par minut uvarim dve mrkve a testoviny…
pak mrazime maso s omackama, udela se toho vic… a k tomu si jen pohodlne uvaris brambory, nebo ryzi, testoviny…
take parky davame do mrazaku, vydrzi dele a hotove jsou hned..
polotovary nekupujeme, nemaji zadne vitaminy je to jenom na zaplacnuti zaludku..
@dani24687 nechat rozmrazit - nejlíp tak pres noc. Ale dá se i v mikrovlnce. A pak pomalu na sporáku a míchat
Hele boloňská omáčka třeba
Zrovna včera jsem vytáhla. A absolutně nejlepší je od Vitany, v Tetra Paku, ta je fakt luxusní ![]()
@dani24687 ja jsem se naucila dokonce mrazit smetanove omacky, tchyne poradila, ze pak staci pri ohrivani (ano, na sporaku, jak pise @Majdula83 )pridat trochu smetany. No a prestala jsem se toho bat. Vyvar take mrazim bez zeleniny, jako @nadus
Prave ten vyvar a omacky mi prijdou na pripravu nejzdlouhavejsi. Ale i to rizoto, kdyz se proste nedojedlo, tak jsem v nouzi snedla.
Já si zavařuji do sklenic lečo bez párku a vajíčka:-)
J to pak raz dva. Omáčky jakékoliv, vývary..
No a když se mi echt nechce, udělám si krupici ![]()
Z hotovek zamrazím jen plněné bramborové knedle
ostatní mi po rozmražení prostě nechtná ![]()
pak mám v mrazáku už jen maso a nebo ovoce do koláčů nebo knedlů
jediný „polotovar“ je mleté smíchané s rýží když mi zbude když plním papriky, ovšem to je taky syrové
prostě vařím, a když se mi nechce vařit, tak nevařím