Jaký polotovar je nejlepší?

15404
27.4.14 11:45

jaký polotovar je nejlepší?

Ahoj,

poraďte, co uvařit a dát zamrazit tak, aby to bylo poživatelný, popřípadě jestli znáte nějaký kupovaný polotovar, který se dá jíst (většinou jsou to pěkný :poblion: totiž) s čím máte zkušenost. Jde mi o dny, kdy nemám čas nebo chuť uvařit a v rychlosti bych jen něco vytáhla a dodělala.

Díky moc.

P. S. Jestli to bude maso nebo těstoviny, to je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
27.4.14 11:48

Mrazím prakticky cokoliv, bez přílohy. Polévky, omáčky s masem i bez, v létě si dělám lečo-mrazím bez vajíčka, upečenou sekanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
27.4.14 11:48

Ja mam rada jako rychlovku omacky od Panzani a k nim bud spagety, nebo gnocchi - taky koupeny. S tema nokama to je super rychlovka - za 2-3 minuty jsou uvareny a do zcezenych jen zamicham tu omacku, ta se ohreje od nich a hotovo. Posypany parmazanem to je fakt dobry. Nejradsi mam Napoletana nebo Originale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
27.4.14 11:50

@dani24687 já takhle mrazím řízky, pečený maso, omáčky (ale ty se musí potom velice pomalinku ohřívat) kuře, karbenátky, kynuté knedlíky. Z příloh jen rýži a tu do rizota, jinak není moc dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
27.4.14 11:52

@dani24687
V casopise Apetit su super recepty na zamrazovanie, skus juknut..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.4.14 11:54

@Majdula83 @miisenka díky za tip :palec: @mlsalkaM rizoto jsem taky už zamrazila a právě mi vůbec nechutnalo po rozmrazení :think: omáčky pak ohříváš zmrzlý nebo už rozmrazený? :oops: @Ainy díky za tip, třeba rajská by mohla být dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
27.4.14 11:57

@dani24687 Jojo rajská je dobrá, a k tomu ta sekaná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
27.4.14 12:00

Omacky jakykoliv, ale musis je pak ohrivat na sporaku a nechat projit varem. Jinak to neni k jidlu. A z priloh jdou zmrazit knedliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
27.4.14 12:04

Mrazit se fakt da vse, jak pisou holky… Ja mrazim vyvar, ale cisty bez zeleniny… pak to jenom pohodlne odmrazim a za par minut uvarim dve mrkve a testoviny…
pak mrazime maso s omackama, udela se toho vic… a k tomu si jen pohodlne uvaris brambory, nebo ryzi, testoviny…
take parky davame do mrazaku, vydrzi dele a hotove jsou hned..
polotovary nekupujeme, nemaji zadne vitaminy je to jenom na zaplacnuti zaludku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
27.4.14 12:11

@dani24687 nechat rozmrazit - nejlíp tak pres noc. Ale dá se i v mikrovlnce. A pak pomalu na sporáku a míchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.4.14 12:12

Hele boloňská omáčka třeba :lol: Zrovna včera jsem vytáhla. A absolutně nejlepší je od Vitany, v Tetra Paku, ta je fakt luxusní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
27.4.14 12:18

@dani24687 ja jsem se naucila dokonce mrazit smetanove omacky, tchyne poradila, ze pak staci pri ohrivani (ano, na sporaku, jak pise @Majdula83 )pridat trochu smetany. No a prestala jsem se toho bat. Vyvar take mrazim bez zeleniny, jako @nadus
Prave ten vyvar a omacky mi prijdou na pripravu nejzdlouhavejsi. Ale i to rizoto, kdyz se proste nedojedlo, tak jsem v nouzi snedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
27.4.14 12:36

Mrazím všechny hotovky kromě brambor, z polívky je vyndám :-)

• Citovat
  • Upravit
8959
27.4.14 12:55

Já si zavařuji do sklenic lečo bez párku a vajíčka:-)
J to pak raz dva. Omáčky jakékoliv, vývary..
No a když se mi echt nechce, udělám si krupici :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
27.4.14 13:00

Z hotovek zamrazím jen plněné bramborové knedle
ostatní mi po rozmražení prostě nechtná :nevim:

pak mám v mrazáku už jen maso a nebo ovoce do koláčů nebo knedlů
jediný „polotovar“ je mleté smíchané s rýží když mi zbude když plním papriky, ovšem to je taky syrové

prostě vařím, a když se mi nechce vařit, tak nevařím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport