Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevim kam diskuzi zaradit.
Ma nekdo zkusenosti se slecnou na hlidani? Jsme na opacnem konci republiky od cele rodiny, malou nema kdo pohlidat,v pripade nouze, a ani s manzelem nemame moznost si nekam jednou za uhersky rok vyjit,pokud nejsme u rodicu na navsteve. Uvazujeme tedy o slecne na hlidani, a chci se zeptat jak ji vase deti snaseji,za jak dlouho si zvykly,na co si dat pozor.
Dekuji.
Nazdárek Zuzoo ![]()
my slečnu na hlídání využíváme. Hodně teda u nás fungujou babičky ale když to nejde tak máme v rukávu slečnu Dominiku. Je to studentka vysoké školy a bere si jen 50kč na hodinu a o víkendu 60. Většinou jí teda ale předávám až když usne a pak teprve vyrážíme. My jsme z malého města takže se tu celkem známe ale jinak bych se asi obrátila na agenturu-ty za ně přece jen mají nějakou záruku
Agentury jsou ale zase hrozně drahééé, asi bych 120 kč na hodinu nedala ![]()
Nemáte tam někde poblíž nejakou studentku, co znáte?
Hodně štěstí při hledání ![]()
Tak to já bych teda 120 korun dala. Zuzaa píše že by to chtěli využívat občas když chtějí večer někam vyrazit. Tak dejme tonu že by tam byly třeba 5 hodin a těch 600 by mi za to stálo
Mame v merku ted jednu studentku, bere 100 za hodku odpoledne, a 120 po osme hodine vecerni.mi to prijde akorat a taky bych to investovala.
Uvidime, spise mi jde o to,jak to decka prijmaji?
S tím neporadím, protože jak jsem psala tak jí dávám většinou až usne. Ale taky jí už hlídala moje kamarádka kterou předtím nikdy neviděla a moje dítě je na tohle flegmatické. Od malička se pohybuje mezi spoustou lidí i cizích, takže není nijak úzkostlivá. Někdy třeba brečela než jsem zašla a pak už si na mě ani nevzpomněla. Taky si jí bere moje sousedka a u ní byla dohromady asi 5× a je to jednou za 2-3týdny. Takže je v podstatě taky cizí a pohoda. Bere si jí k nim domů a i její rodiče říkají že hodnější dítě neviděli takže mezi úplně cizíma lidma a pohoda. Záleží podle mě na povaze dítěte. Ale Amél je asi hodně zvyklá bý jen s tebou ne? Tak to prvně zkus-vem tu holku třeba s váma na procházku, prostě buď s nima a zkus si jen na chvilku odskočit. A b´d tě bude hledat a nebo si na tebe nevzpomene. A další řešení je dělat to jako my-předat až usne a odejít až pak
Leilo prave, zacinam pozorovat to, ze Amel je na nas hrozne upjata, protoze proste s nikym jinym neni…a to se mi nelibi,ona se uz zacina stydet i pred prodavackama v obchode a tak,a to ji nikdy nevadilo..
Tak se bojim ze jak ju s ni necham, bude rev a decko s nervama nekde. Spise to chce to postupne -jit na prochazku,pozvat ji domu a tak..
Určitě-to je to co píšu. Být ze začátku s nima a sledovat co na to malá říká a na chvilku jít pryč a tak. Já bych se toho tak nebála,a le je poprvé bych je tam spolu určitě nenechala. Vždyť i ta holka musí vědět co třeba Amél vyžaduje, na co je zvyklá a tak…
Ahoj Zuzoo,
Mariho od roku hlídá slečna Agata, když je třeba. Vybrali jsme ji podle toho, že nám byla doporučena chlapovou tetou, která ji učila na základce a tak trochu znala prostředí ze kterého je (je ze 4 dětí). Docela jí přidalo, že dělala aupair v anglii. Zvykali jsme postupně - společné procházky, hráli si spolu u nás doma, pak jsem třeba šla jen na chviličku do obchodu a tak. Nakonec si ji oblíbil natolik, že když jsem měla zkouškové a byla více doma, tak furt chodil a ptal se kdy příjde Aga.
Zuzko teď jsem našla Tvoji diskuzi. Pokud je to ještě aktuální klidně se mi ozvi přes den bez problémů akorád večer by se to muselo nějak domluvit.