Šlehačkový dort mimo lednici

7904
24.4.14 20:44

Šlehačkový dort mimo lednici

Raději anonymně, budu dělat dort jako překvapení.
Budu dělat Schwarzwaldský dort pro kamarádku z Prahy (kakaový piškot promazaný šlehačkou s třešněmi). Budu ho dělat den předem, ale pak bohužel pojedu do Prahy autobusem a hotový dort bude asi 3 hodiny mimo lednici.

Myslíte, že by ta vyšlehaná šlehačka mohla za tu dobu zkysnout? Ještě mě napadlo dort noc předem zamrazit, ale s tím nemám zkušenost, jestli by se pak ta šlehačka neroztekla.

Mohla bych upéct něco jiného, ale to už nebude ono :-(

Díky za rady, i třeba jak dort zabalit, aby co nejmíň utrpěl. Mám kovovou formu s plastovým víkem, jestli to mám třeba ještě přetáhnout alobalem…??

Jo a bude to v květnu, ale autobus má klimatizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7904
24.4.14 20:46

Tak to není anonymně, no nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
24.4.14 20:52

A co takhle si zkusit nekde pujcit prepravni chladici box?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
24.4.14 20:54

Dort neznám, ale myslím, že bez chladničky se ta šlehačka rozteče tak jako tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.4.14 20:55

Klasickej piškot promazanej šlehačkou s třešněma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
24.4.14 21:42

To nepřežije. I když tam dáš ztužovač. Když tu kovovou nádobu nachladíš, tak stejně nevydrží 3 hodiny :nevim: leda mít třeba jednu gelovou namražovací podložku, tu dát namrazit a dát na ní nádobu s dortem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.4.14 21:43

Zkysnutí bych se za 3 hodiny nebála, ale roztečení asi jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.4.14 21:45

@mmuerka A co když tam udělám tvarohový krém. To by snad mohl přežít, ne? Klasicky 2 tvarohy, cukr a trochu šlehačky. A samozřejmě ztužovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
24.4.14 21:51

Já mám strach, že ani to :( když dělám v létě tvarohovej dort, dávám do něj želatinu a přesto nemůže zůstat dýl jak hoďku venku, páč se začne roztíkat. On tvaroh vypadá, že je tužší, ale jakmile ho rozmícháš se šlehačkou nebo jako já s jogurtem, chová se skoro jak ta šlehačka se ztužovačem. Teda takovou zkušenost mám já. Ale nejsem cukrářka, co by pekla denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
24.4.14 21:53

@kacz mě napadl Olé puding bez vaření, ten by mohl vydržet, ale bez šlehačky :think: Nebudeštmít chvíli čas, že bys třeba udělala krémovej základ z toho pudingu a šlehačku tam dala až na místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí