Slepá kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.4.12 13:04

@Zuzka1973 - děkuji, drbu ho teď skoro pořád až ostatní kocouři žárlí..
hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
16.4.12 13:12

@Kulíšek13711
Tak vidíš… nakonec mu to snad ještě i prospěje, když je z něj teď takovej mazel :) Také přeji hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.4.12 15:06
@Kulíšek13711 píše:
@Zuzka1973 - Máte doma veselo. Kocour pořád spí nebo se mazlí, tak snad to bude dobré. Hlavně že je doma..

Moc pěkné ..jak si tady pročítám tvůj příběh,tak mi normálně tečou slzy!!!!!Mám moc ráda lidi,kterým takto záleží na zvířatech :kytka:
Držím palečky at už tvojemu kocourkovi je dobře a dělá vám ještě dlouho radost :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.12 21:25

@eliskaanezka - děkuji, já zakládala diskuzi, protože se slepotou koček opravdu nemám zkušenost a netušila jsem, že z toho nakonec bude příběh..naštěstí s dobrým koncem. Nejsem si jistá, jestli kocour přeci jen trošku nevidí, zítra jdeme na veterinu, tak oni to zjistí, ale pohybuje se naprosto bravurně.. Teď, když kocoura vidíme, tak by nás vůbec nenapadlo nechávat ho uspat, aby se netrápil, fakt to zvládá výborně..Ale když jsme o slepotě poprvé na veterině slyšeli, tak nám to přišlo naprosto nepředstavitelně kruté pro kocoura a on si tu vrní u topení, cpe se lahůdkami apod. Jen teda lezoucí dcerku musím hlídat, aby ho netahala za uši, protože ostatní kocouři se doma zdržují ve výškách a tento kocour teď chodí jen po zemi (na skoky asi ten zrak potřebuje..).

krásné jaro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
18.4.12 11:46

Pořád tuhle diskusi sleduju, jsem moc ráda, že to takhle dopadlo, i za kocourka. :)
Určitě si takovou šanci zasloužil a uspat ho by mi přišlo fakt zbytečné. Ještě si může užít parádní kočičí život. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lusineschka
4.4.13 10:07

Moc vám všem děkuji za pozitivní zprávy!! Moji Britskou modrou srazilo auto-lízlo jí to přes obličej a zůstane slepá. Utratit bych ji nenechala jen mě zajímalo jestli s tím kočka umí žít

• Citovat
  • Upravit
687
4.4.13 10:19

Jako, že by člověk posoudil, jestli je s tím kočka schopná žít? Je tolik zdravých koček, který zdechají hlady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
4.4.13 10:28

Lusineschka: kočky se dokážou vypořádat prakticky se vším, pokud mají svou pohodu, své místo a ruku, která pohladí :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
4.4.13 10:32

Lusineschka: souhlasím s @Berousik, pokud bude kočka mít svou pohodu a místo, které zná, věřím, že nebude problém :)
@ivulineček Nevim jestli se Lusineschka ptala na to, kolik koček zdechá hlady… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
4.4.13 11:11

Určitě dokáže! V dětství jsme měli kočku, která měla špatné oči a postupně oslepla. Měla o proti té tvojí výhodu, že to bylo postupně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
4.4.13 12:03

@Irinka0210 chtela vedet, jestli bude mit jeji kocka plnohodnotnej zivot, a vzhledem k tomu, ze nebude, nabidla jsem ji reseni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
4.4.13 16:20

@ivulineček To řešení je jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.14 19:49

slepá kočka

Dobrý den,
můžete mi někdo poradit?
Našla jsem na dálnici koťátko a je úplně slepé, stáří cca 5měs.
Nejspíš důvod vyhození :-(
Je to super tvoreček, ale bohužel nevím jak ho mám naučit na toaletu, prostě si to udělá kde chce :-(
Mám 3 další kočičky (zdravé), tak jsem si myslela, že čičina podle pachu začne chodit sama na záchůdek, že to pochopí, ale ouha :(
Jak a co s tím? Popřípadě nechtěl by někdo nádherného černobílého kocourka s touto vadou kdo by se opravdu o něj postaral???
Jelikož mám i 2 roky starou dcerku, tak je to dost náročné :zed:
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.6.19 13:00

Slepé koťátko

Ahoj, chtěla bych se poradit.. nechápu co je to dneska za lidi, jak dokážou být krutý.. někdo nám k plotu hodil asi 14ti denního kocourka. Byl v absolutně strašném stavu - obě oči zalepené, vychrtlé, s klíšťaty a v srsti muší vajíčka! Řekli jsme si že když už 3 koťátka máme, že není problém postarat se ještě o jedno a dát mu šanci, když mu ji ten někdo nedal..
koupili jsme u veterináře kapky na oči, aby se mu zánět spravil. Když ale začal rozlepovat očka, začalo to být divné, protože každé mělo jinou velikost a hlavně levé bylo absolutně obří, jako by mu “mělo vypadnout”.. včera jsme s ním byli znovu u vetrinářky (jiné), protože se nám to nezdálo, a ta řekla, že pravé oko má jasné - nevyvinuté a vidět na něj určitě nebude.. a to levé že neví, ale že se bojí, že je to oční vada.. dala mu antibiotika v podobě injekce a na týden antibiotika v tabletách.. ale to nejhorší co jsme se dozvěděli bylo, že když se to levé oko nezlepší (tudíž neuvidí), že by ho nechala uspat..
nevím co mám dělat.. na 90% jsem přesvědčená, že vidět nebude, protože se to vůbec nelepší (sice mu z toho teče hnis, ale oko je furt stejně velké) a ani doktorka moc nadějně nevypadala..

Proto potřebuju radu od vás… mám ho nechat utratit nebo ne? Určitě mu dám týden šanci na antibiotika, ale co potom? Chodit pomalu umí, ale pořád se točí doprava a naráží do věcí..četla jsem i jiné diskuze o slepých kočkách, ale něco jiného je když máte dospělou kočku, která ví co je to svět, jak vypadá, co znamenají zvuky (např jedoucí auto), jak se chytají myši nebo kde je žrádlo a pelíšek.. tohle koťátko nemá ani páru, proto nevím jestli je správné ho nechat se trápit s věcmi které nikdy nevidělo a ani neuvidí, nebo ho nechat utratit? Děkuju za rady :,(
Btw. Přidala bych vám fotku jak chudinka malá vypadá, ale nechci aby bylo do breku i vám.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný