Zlevněné UM - proč ne

Anonymní
13.4.17 11:55

Slevněné UM - proč ne

Zdravím maminky,
mám takový dotaz. Jak dcerka přešla úplně na UM, tak jsem si všimla, že slevy jsou vždycky JEN na mlíčka 2-3, ale na počáteční 1 jsem slevu snad nikde nezaznamenala a to samé je to i na internetu, jaký to má význam? Víte nějaká? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
13.4.17 11:58

Nesmi se to, ze pry stat tim podporuje kojeni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.4.17 11:58

Nesmí do slev kvůli podpoře kojení.

• Citovat
  • Upravit
3819
13.4.17 11:59

Vyznam sice nevim, ale zlevnene zbozi - jako zmena stavu, bije to do oci… prosim oprav si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411

Protože Evropská unie podporuje kojení. To mi bylo řečeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411

Přijde mi, že u jedniček prostě není jiná možnost. Když mám prcka tak prostě koupím ať to stojí co to stojí. Kdežto u 2,3…Už je to spíš jen doplňkové mlíčko. Protoze mezitím už se dávají kaše a příkrmy… Takže mlíko se poda třeba jen 1×,2× denně. Neni o něj taková rvačka, tak občas zlevni, aby se prodalo. U jedničky nemusí, vždy se prodá, protože miminko nic jiného nebasti. Já kupuju 1 levnější jen na internetu, když koupím balení po 6ti. Ale jak koukám, tak maminky už tu píšou důvod proč tomu tak je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
13.4.17 12:05

Podpora kojeni :zed: Ze stejnyho duvodu nesmi byt na krabici pocatecniho um foto ditete a nedelaji se ani reklamy na pocatecni vyzivu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
13.4.17 12:13

Jak psaly holky, podpora kojení, my co nekojíme máme smůlu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
37131
13.4.17 12:16

Taky sem se tomu divila, neni to fer pro ty co kojit nemuzou a este je toho prvniho mlika nejvetsi spotreba :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
13.4.17 12:30

@Kriss Tina asi tak, jak kdyby jsme za to mohli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.4.17 12:43

Bohužel je to nařízení EU. V rámci podpory kojení nesmí být na mléko do 6.měsíců poskytovaná žádná sleva ani reklama :zed:. To aby si náhodou maminky nemyslely, že je lepší dávat umělé mléko než kojit. Takže mamina, která je potrestaná tím, že má problémy s kojením a díky jeho neustálé propagaci získává dojem, že je neschopná matka, když nedokáže uživit své dítě, je navíc ještě potrestaná tím, že si to pořádně zaplatí. Při tom v ČR díky politice prodeje se většina zboží nakupuje v rámci slev. Prodejci už s tím počítají a ceny ve slevách odpovídají běžné ceně jinde v EU. Je to postavené na hlavu a doplatí na to zase rodiče malých dětí. Pro první miminko jsem nakoupila mléko vždy ve slevě na dva měsíce dopředu a ušetřila jsem více než třetinu. Teď fakt doufám, že mi kojení půjde… Stejně tím dosáhnou jen toho, že maminky, které otáčí každou korunu, raději koupí mléko méně kvalitní, protože jim nic jiného nezbude…

• Citovat
  • Upravit
15480
13.4.17 13:11

To je zase de. bilní nařízení EU. Prý, aby se podporovalo kojení :roll:
Což mi přijde stejně jako blbost. :think:

Ale ono to mlíko není zase tak drahý. :roll: A kdo brečí, že jo, tak v tom případě si neměl dítě vůbec pořizovat. Náklady na běžné Um jsou cca do 1500-1700 kč/měsíc. A tuto částku projí měsíčně každej.
Pokud má mimino nějaké speciální mléko, tak je to o trochu víc.

Je velmi zajímavé, že ceny mléka pro děti se řeší pořád. Lidi vymrčují, jak je to drahé, ale krabku cigár si každej koupí bez rozmýšlení automaticky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.17 13:24

Je to jak pisou holky, proste na palici. :zed: Dokonce na dvojku a trojku byvaji akce treba 4 baleni + darek k tomu - ale na jednicku ne. Proste nekojis, tak si to vyzer, spatna matko. :mrgreen: Holt mame smulu no. :nevim: Ja teda jako nechapu jak presne to ma fungovat - to se mam znovu rozkojit z toho, ze na jednicku mliko nedaji slevu? :think: Taky me jeste rozciluje ze kdyz si chci kolikrat precist nejakej clanek o UM, tak hned na me skace okynko: Kojeni je nejprirozenejsi bla bla bla  :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.17 13:26

@Šmoulice
A ja si treba nestezuju, ze je to drahe, pocitala jsem s tim. Jen nechapu ten natlak na matky jakoze - nekojis, jsi spatna matka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15480
13.4.17 13:33
@Kočičí duše píše:
@Šmoulice
A ja si treba nestezuju, ze je to drahe, pocitala jsem s tim. Jen nechapu ten natlak na matky jakoze - nekojis, jsi spatna matka  :nevim:

To právě vymyslel nějakej ten vykojenej mozek :roll:
Protože většina těch zarytých dojnic, co kojí dítě pomalu ještě ve školce, tvrdí, jak kojit může každý :mrgreen: :mrgreen: Se těm výrokům vždy musím smát :mrgreen: Je toho plnej fb :mrgreen:
Dokonce píšou kraviny i na stránky UM. Na jedné stránce ( už nevím které značky přesně ) psali jak správně UM připravit… A nějaká dojnice tam napsala, že stačí vytáhnout prso, na co Um :mrgreen: :mrgreen: No a už to jelo. Zhádaly se tam pěkně :mrgreen:

Jo a co teprve, když někdo kojit nechce a nechá si laktaci v porodnici rovnou zastavit :mrgreen: :mrgreen: To je pak něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová