Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ráda bych se vás zeptala máme doma 5leteho kocoura a poslední týden mu začaly vypadávat chlupy a mezi lopatkami má úplnou lysinku myslíte si že je to k návštěvě veterináře? Kocour je vychovaný celý život v bytě je krmený jen granulemi a vodou. Jinak nepřijde mi že by se nějak drbal a svědilo ho to chová se pořád stejně. Ještě mě napadlo jestli to nemůže být z těch veder teď ale nikdy jindy to neměl.
@Moncicak22 píše:
Ahoj ráda bych se vás zeptala máme doma 5leteho kocoura a poslední týden mu začaly vypadávat chlupy a mezi lopatkami má úplnou lysinku myslíte si že je to k návštěvě veterináře? Kocour je vychovaný celý život v bytě je krmený jen granulemi a vodou. Jinak nepřijde mi že by se nějak drbal a svědilo ho to chová se pořád stejně. Ještě mě napadlo jestli to nemůže být z těch veder teď ale nikdy jindy to neměl.
A odčervujete? A z veder by línal celý asi. Náš kocour teda líná od jara do podzimu ale tak nějak soumerně.
@Judithkaj píše:
Určitě je to na veterináře.
Nebo na vyhození. ![]()
Mam 2letou kočku…taky pozoruji ze zacla silene linat…tak týden. Ne teda tak brutálně jak pises
Lysinu zadou nema ale chlupati teda dost
Taky ji mame domaci
Nemá nějaký stres? Kočky můžou reagovat pelichanim.
To místo má normální barvu, není extrémně suché, zarudlé, nejsou na něm stroupky? Protože to by mohla být plíseň a tě se pak blbě zbavuje.
Každopádně pokud by se to místo zvětšovalo, tak bych k veterináři šla.
Naše kočka měla jednu dobu uplně holá stehna, veterinář už nevěděl co s ní. Nakonec stanovil dg deprese ![]()
@Moncicak22 píše:
Příčin může být hodně - blechy, plíseň, alergie na stravu nebo už zmíněný stres. Proč krmíte kočku - masožravce jen granulemi? Možná jí chybí živiny obsažené v mase.
Já teda dávám kocourovi maso, výjimečně granule. Jogurt a občas vajíčko a srst má luxusní. Prodává se taky taková vitamínová pasta a kočkám navíc chutná a ten lososový olej jsem davala toulavymu kocourovi co k nám přišel a krásně se zlepšil po všech směrech.
Ale k veterináři bych ho i tak vzala.
Dej vědět jak ti dopadlo. ![]()