Slézání srsti u kočky

38
9.6.18 15:34

Slézání srsti u kočky

Ahoj ráda bych se vás zeptala máme doma 5leteho kocoura a poslední týden mu začaly vypadávat chlupy a mezi lopatkami má úplnou lysinku myslíte si že je to k návštěvě veterináře? Kocour je vychovaný celý život v bytě je krmený jen granulemi a vodou. Jinak nepřijde mi že by se nějak drbal a svědilo ho to chová se pořád stejně. Ještě mě napadlo jestli to nemůže být z těch veder teď ale nikdy jindy to neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116182
9.6.18 15:37
@Moncicak22 píše:
Ahoj ráda bych se vás zeptala máme doma 5leteho kocoura a poslední týden mu začaly vypadávat chlupy a mezi lopatkami má úplnou lysinku myslíte si že je to k návštěvě veterináře? Kocour je vychovaný celý život v bytě je krmený jen granulemi a vodou. Jinak nepřijde mi že by se nějak drbal a svědilo ho to chová se pořád stejně. Ještě mě napadlo jestli to nemůže být z těch veder teď ale nikdy jindy to neměl.

A odčervujete? A z veder by línal celý asi. Náš kocour teda líná od jara do podzimu ale tak nějak soumerně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
9.6.18 15:40
@Judithkaj píše:
Určitě je to na veterináře. :mavam:

Nebo na vyhození. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
9.6.18 16:10

Mam 2letou kočku…taky pozoruji ze zacla silene linat…tak týden. Ne teda tak brutálně jak pises :nevim: Lysinu zadou nema ale chlupati teda dost :think: Taky ji mame domaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
9.6.18 16:34

Nemá nějaký stres? Kočky můžou reagovat pelichanim.
To místo má normální barvu, není extrémně suché, zarudlé, nejsou na něm stroupky? Protože to by mohla být plíseň a tě se pak blbě zbavuje.
Každopádně pokud by se to místo zvětšovalo, tak bych k veterináři šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
9.6.18 17:18

Naše kočka měla jednu dobu uplně holá stehna, veterinář už nevěděl co s ní. Nakonec stanovil dg deprese :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
10.6.18 10:24
@Moncicak22 píše:
Ahoj ráda bych se vás zeptala máme doma 5leteho kocoura a poslední týden mu začaly vypadávat chlupy a mezi lopatkami má úplnou lysinku myslíte si že je to k návštěvě veterináře? Kocour je vychovaný celý život v bytě je krmený jen granulemi a vodou. Jinak nepřijde mi že by se nějak drbal a svědilo ho to chová se pořád stejně. Ještě mě napadlo jestli to nemůže být z těch veder teď ale nikdy jindy to neměl.

Příčin může být hodně - blechy, plíseň, alergie na stravu nebo už zmíněný stres. Proč krmíte kočku - masožravce jen granulemi? Možná jí chybí živiny obsažené v mase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
11.6.18 10:58

Já teda dávám kocourovi maso, výjimečně granule. Jogurt a občas vajíčko a srst má luxusní. Prodává se taky taková vitamínová pasta a kočkám navíc chutná a ten lososový olej jsem davala toulavymu kocourovi co k nám přišel a krásně se zlepšil po všech směrech.
Ale k veterináři bych ho i tak vzala.
Dej vědět jak ti dopadlo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.7.18 22:43

Veterinář poradil klasický Framykoin a kocour už je v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný