Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jaktoze uz nemusite cvicit? Moji synove meli oba slezenou hlavicku a chodili az dokud nezacali lozit po 4. Driv by je nepustili z cviceni ![]()
Kdysi nas rodice davali do choditek a někteří z toho nasledky nemaji (ja jo)… pokud ti to doktorka doporučila tak nechápu nad čím vůbec spekulujes. Vsak je to to nejmensi co pro to decko muzes udelat
Já bych pokračovala ve cvičení. Také mě zajímá, proč už nemusíte cvičit. Synek měl také křivou hlavu a museli jsme cvičit do té doby, dokud neměl hlavu souměrnou. A opravdu, teď by nikdo nepoznal, jak hodně křivou ji měl. U kluka bych se obzvlášť snažila, aby to takové neměl. Pod krátkými vlasy to půjde vidět a opravdu to není hezké. Dřív se to neřešilo, ale mám v okolí pár chlapů, kteří mají křivou hlavu a štve je to. Teď máš šanci malému tu hlavičku srovnat, později už to nepůjde. Fakt je ti to jedno, že přemýšlíš mu to takhle nechat?
To se opravdu samo neupraví.
Naše malá to měla úplně maličko a kdyby mi to doktorka doporučila, určitě jdu. U nás se to ale srovnalo samo. To dítě na fotkách to má opravdu hodně, neváhala bych. Navíc je to kluk, když bude v životě nosit krátké vlasy, tak ta deformace půjde vidět. Se zdravím tohle nemá nic společného, je to spíš o vzhledu. Až ti jednou bude chodit ze školy, že se mu děti smějí, že má křivou hlavu, možná na to budeš koukat jinak.
Příspěvek upraven 02.02.20 v 09:47
Taky mám dítě s helmičkou. Hlava byla sleželá zezadu. Šla jsem pro ni až cca právě kolem 6/7 měsíce, což už je i celkem pozdě. Nejvíc hlavička roste kolem toho 4.měsíce. Ale bez helmičky bych ho nenechala. S helmičkou se to srovná vždy o něco lépe. Takže bych na vašem místě neváhala.
A když koukám na vaše fotky, přijde mi, že to má celkem dost slehlé. Tak, aby z toho nebyl nešťastný, až bude velký.
To už vážně nemusíte cvičit i když má malej takovou hlavičku? A určitě bych poslechla a tu helmičku teda koupila, takhle bych mu tu hlavičku nenechala takovou.
Muj mel strasne sisatou hlavu. Nikde jsme to neresili. Ted muj je 15 mesicu a ma ji krasne soumernou. Az se divim, ze se to srovnalo.
Já jsem se na helmicku ptala naší doktorky, protože syn má hlavičku taky dost slezelou a ta mi to výslovně nedoporucila, je to prý velká zátěž na krční páteř, shodují se na tom údajně i neurologove, že to může napachat víc škody než užitku, tak nevím
No já bych tedy do té helmičky ve vašem případě určitě šla. Má to opravdu hodně slehlé
proč jí nechcete když by vám jí doktorka napsala?? My jsme do ní šli, protože cvičení u nás taky nezabralo. Nechtěla bych aby mi syn jednou vyčetl, že má šišatou hlavu a já jsem s tím nic nedělala, přesto že jsem mohla. Ve vašem případě bych vůbec neváhala. Moc času na přemýšlení už nemáte ![]()
@Tevia tomu moc nevěřím, helmička je lehoučká a nám jí doporučila přímo dětská neuroložka ![]()
@Tevia a proto právě nechci moc helmicku dávat :/ a na rhb už nechodíme protože se údajně vyvíjí jak má ![]()
Taky mám kolem sebe pár lidí se sleželou hlavou, protože to jejich matka neřešila, a hlavně u chlapů to je celkem na nic. kamáradka to kryje účesem, ale taky ji to štve. žít se s tím naučí, ale tohle je fakt velká deformita ![]()
@jájinka007 to je pravda u těch ženských se to pak hezky schová vlasama. Chlapi to mají horší. To byl i jeden z důvodu proč jsme do helmičky šli ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat… Už tři měsíce chodíme na cvičení ale už nemusíme… Chodili jsme kvůli upřednostňování právě strany… A teď jsme byli u Dr a doporučila nám helmicku… Je nám 6 měsíců ( přetáčí se plázi se za hračkáma jde spinká už na obou stranách…)…
A jsme zdraví
…
A je tu někdo kdo na tu helmicku nešel a upravilo se?… Podle mě se kdysi tyto věci neřešili…
Zde jsou fotky