Sležena hlavička - lékařka doporučila helmičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1145
2.7.20 21:06
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat… Už tři měsíce chodíme na cvičení ale už nemusíme… Chodili jsme kvůli upřednostňování právě strany… A teď jsme byli u Dr a doporučila nám helmicku… Je nám 6 měsíců ( přetáčí se plázi se za hračkáma jde spinká už na obou stranách…)…
A je tu někdo kdo na tu helmicku nešel a upravilo se?… Podle mě se kdysi tyto věci neřešili… ;) A jsme zdraví :)
Zde jsou fotky

Ahoj: mohla bych se zeptat jak jste se nakonec s malým rozhodli? A zda se hlavička lepší? S helmickou nebo bez? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.7.20 21:14
@Serpentini píše:
Vždy když vidím takovou fotku, tak jsem ráda že jsme i v noci vstávali a pravidelně polohovali, aby k tomuto nedošlo 8o

a jak se polohuje dite, ktere se do 2min pretoci zpatky?

Sisatou tu hlavu ma, nicmene kognitivni funkci mozku to neovlivnuje a casem se hlava trochu spravi. Ja jsem zase rada, ze jsem dcerku netrapila zadnou helmou. Ale vec nazoru, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
2.7.20 21:32

@warita dítě se hned od porodu umí přetáčet jo? Naše teda neumělo. Jinak se polohujee tak, že ho zapřeš polštářem a dekou na jednom boku a pravidelně měníš strany (my po dvou hodinách). My teda ještě davali polštář mezi nožičky kvůli kyčlím. Plus jsme denně otáčeli postýlku, aby šlo světla z okna každý den z jiné strany a dítě tak při otáčení se za světlem střídalo strany. Dítě má hlavu krásné souměrnou, tak zřejmě jsme to dělali dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.7.20 21:41
@Serpentini píše:
@warita dítě se hned od porodu umí přetáčet jo? Naše teda neumělo. Jinak se polohujee tak, že ho zapřeš polštářem a dekou na jednom boku a pravidelně měníš strany (my po dvou hodinách). My teda ještě davali polštář mezi nožičky kvůli kyčlím. Plus jsme denně otáčeli postýlku, aby šlo světla z okna každý den z jiné strany a dítě tak při otáčení se za světlem střídalo strany. Dítě má hlavu krásné souměrnou, tak zřejmě jsme to dělali dobře. :nevim:

nase malicka ano. Natocili jsme ji na tu neslehlou hlavu a behem 2min doslova lezela zase na te spatne. Tak jsem ji zase napolohovala a za 2min je zase zpatky. Zkouseli jsme to par tydnu, pak jsme to vzdali.

Syn se na 10 dnech zvladl dokonce skulit z pristavne postylky na zem. Jak se mu to povedlo netusime. Dcera se na nej stale chodila divat, a zrejme odtahla postylku kousicek od manzelske postele a naraz ZUCH!!! No krve by se ve mne nedorezal. I novorozenec dokaze prekvapit. V nemocnici mi pak kladli na srdce novorozence nepodcenovat. No to uz jsem pak vedela taky no… ale kdo to mohl tusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.20 11:26

Helmicka

Tak nas malej taky uprednostnoval jednu stranu, cviceni nam nebylo ani navrhnuto takze jsme nikam nechodili, dr.nas poslala na neuro tam lekar zjistil ze prcek vyvojove odpovida a helmicku by dal jen s ciste kosmetickeho hlediska, helmicku jame nechteli, ted ma malej 9 mesicu a nikdo nepozna ze mel slehlou hlavicku srovnalo se mu to samo.

• Citovat
  • Upravit
4341
19.4.23 13:09

Ráda bych oživila diskuzi, Nám to navrhli včera, tu helmičku. Jsme z toho docela hotoví, my prarodiče, že na léto se v tom bude naše vnučka pařit a kdo by chtěl mít utaženou helmu na hlavě? Přijde nám to až brutální, přitom hlavička naší vnučky se nám nijak křivá nezdá. Vy, co jste jí měli, na jak dlouho to bylo a skutečně jste v tom měli děcka 23 hodin denně? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí