Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky moje skoro osmiměsíční dcera má na pravé straně sleženou hlavičku. V rámci polohování jsem dělala co jsem mohla, ale prostě pořad se mi otáčela na pravou stranu a na záda. Jsem z toho docela zoufalá, protože má hlavičku jako šišku. Chodíme cvičit Vojtu. Nějaký pokrok tam je, ale strašně malo. Straší mě to, že to půjde vidět. Na bříšku moc nechce být a polohování teď už to střídám přes odpoledne spí na břichu, kdy střídám stranu hlavičky a večer spí na boku, i když ji tam dám, tak se stejně přesune na záda. Máte s tím nějaké zkušenosti a nějaké figly jak to nějak pomalu srovnat??? Moc mě to trápí. Jo a ještě mám ji polohovat i na tu sleženou stranu když to má ze šikma???
Zkoušela jsi ji otočit v postýlce? Tam kde mívá hlavu, jí dat nohy. Aby Tě měla z té „nepreferované“ levé trany…
Malý měl taky sleženou hlavičku,dr mi říkala otáčet,nakonec se tam pak začal otáčet sám a hlavička už je ok ![]()
Zozole radí dobře, otoč jí postýlku, pokud to tak nemáš. Přistupujte k ní z jedné strany, z té strany jí podávejte hračky … apod. My taky měli sleženou hlavičku, ale na rehabku nás poslali už jako 7-týdenní, během pár týdnů jsme to rozcvičili, měli jsme zkrácený sval na krku. Kluka jsem polohovala na tu druhou stranu, na tu sleženou ne, možná by pomohly válečky, ale u takhle velkého dítěte si tím už moc nejsem jistá. Slehnuté to zůstane, ale jak ta hlavička roste, tak to pak nebude tak viditelné. Synovi je to teď pouze vidět, když se na něj podíváme z vrchu, že má jednu stranu plochou. Zepředu to není poznat vůbec.
Ahoj,
naše dcerka má slehlou hlavičku. Zezadu je to vidět dost a MUDr. mi v 8 nebo 9 měsících říkala, že už to takhle zůstane… Možná se to ještě malinko změní, jak poroste, ale o moc ne…
Ostatní už ti napsaly holky…
No tak muj synovec ma pekne slezenou hlavicku. Videt je to docela dost,uz ma 5 let,chodi ostrihany na jezka
.Dobre,ze cvicite Vojtovku. Sestra s malym chodili i na UTZ mozku, protoze to neni jen o slezene hlavicce,ale pry se ta strana mozku pak muze spatne vyvijet, ma tam mene mista. PS:nase doktorka taky radila zabalit do latkove pleny nebo rucniku kilo cukru a tim tu hlavicku zaprit. Ja to pouzivala, ale nevim jestli na to uz nejste moc velky,jestli to tou hlavickou neodtlaci. Jestli jsem te postrasila tak se moc omlouvam.Stani
Stani nestraš.
Můj táta má hlavu jako placku a mozek má v pořádku. Můj kamarád jí má jako šišku a také má mozek v pořádku a že jí teda oba mají zdeformovanou pořádně až to praští do očí. NIkdy kvůli tvaru hlavy neměli jakýkoliv problém jak zdravotní tak psychický.
ja nechci stasit, ja jen rikam jake to bylo u segry, nikdy pred tim jsem o tom nemela taky ani paru…No ale maly je krom placate hlavy taky OK ![]()
Muj syn zacinal mit jako 2 mesicni miminko lochou hlavicku na leve strane a tak jsme mu koupili tohle a vsechno je v pohode http://www.toysrus.com/…/prodpop.jsp?…
Nevi jestli neco takoveho prodavaji v CR, ale nam to pomohlo a nemuseli jsme chodit na zadny cviceni
Sept píše:Kolik to stojí?
Muj syn zacinal mit jako 2 mesicni miminko lochou hlavicku na leve strane a tak jsme mu koupili tohle a vsechno je v pohode http://www.toysrus.com/…/prodpop.jsp?…
Nevi jestli neco takoveho prodavaji v CR, ale nam to pomohlo a nemuseli jsme chodit na zadny cviceni
ahoj, tak já jsem u dcerky řešila sleželou hlavičku od 4měsíce, taky preferovala jednu stranu, ale dala se polohovat ještě dobře a když se v noci otočila tak jsem než jsme šli spát, ji zas hodila na správnou stranu. No zlepšilo se to dost bych řekla, nějak to nejde vidět, ale ted je asi pozdě to řešit. Nám teda rehabka hrozně pomohla, já bych vytrvala a poctivě cvičila. každopádně holky mají tu výhodu, že přes větší množství vlásků to není tak vidět
Můj nejstarší, měl hlavu slehlou k jedné straně, a to teda hodně, polohovala jsem ho, podkládala, otáčela postýlku, NIC!! nezájem tak si ji vyplacatil, já z toho na nervy, fakt to bylo hodně vidět.A kolem 10 roku nebo tak nějak, přesně nevím, se to srovnalo, najednou to asi nebylo, ale kolem 12-13 let už měl hlavu nomální, teď mu je 17 a kebuly má kulatou
nevím čím se mu srovnala, počítala jsem že budu mít doma šišouna
prý je horší když se udělá placka vzadu, to se prý tolik nesrovná ![]()
Sept píše:
U nás se prodává podhlavníček Babymoov Love: http://www.hracky-vybavicky.cz/…ove-cerveny/, taky jsme ho měli, ale je to použitelný pro malý miminka, tak do 4 měsíců max., co se ještě pořádně nehýbou. U 8 dítka už to fakt použitelné není.
Ahoj já mám šišatou hlavu od toho že jsem ležela na jedné straně a naštěstí to není vidět pod vlasama jen když si na ni sáhnu. Mamka říkala, že mě otáčela ,vypodkládala ,otočila postýlku a stejně nic pokaždý sem se přetočila na svoje místo
Ona se na tu druhou stranu otáčí, i leží na ni. To jsme spravili cvičením, jelikož měla predilekci. Jenom tam moc ve spánku přes noc nezůstane. Ukládám ji na bok a pak ji stejně najdu na zádech a buď na té oblíbené nebo už i na té druhé. Asi se budu muset smířit se šišatou hlavičkou. Ještě malý dotaz. Mám ji polohovat na bok i na tu sleženou stranu????