Slezová mast

417
9.5.18 14:59

Slezová mast

Prosím o radu jak vyrobit slézovou mast. Prý se dá použít na fimózu. Máte s tím zkušenost? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
788
9.5.18 16:09

Vyrobit ji neumím, ani bych si netroufla. Ale máme slézovou mast od firmy Jukl, stojí pár korun, kolem sedmdesáti za kelímek. A také sušený sléz na koupele. Ale zatím to zabírá dost pomalu, syn má fimozu, ale zřejmě jizevnatou, po několika měsících používání se mu fimoza trochu zlepšila, ale nejde to tak rychle, jak bych si představovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
9.5.18 18:15

Aha, jsem myslela že stačí párkrát. Slyšela jsem že když nezabere po 10 koupeli tak už to nemá smysl dávat. Tak se divím že se to dává několik měsíců. No od Juklu jsem si právě objednala, (sice ještě poštovné tak cena dvojnásobna) ale nějak jsem se překlikla a do košíku dala měsíčkovou mast. Tak mám měsíčkovou místo slézové :D a už se mi nechce platit ještě jednou poštovné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
10.5.18 10:17

To nevím, já ty koupele vzdala, bylo to moc komplikované a syn v tom nechtěl sedět. Tak mažu jen tou mastí, jednou denně, možná by to chtělo víckrát. Zlepšilo se to, ale pořád to má ještě z velké části přilepené a navíc tam má jizvičky, tak to možná nepůjde, ale zatím to nechci vzdát. Jako další plán mám ty masti s kortikoidy a až pak teprve nějaké jiné řešení. Syn má čtyři roky, prý máme ještě čas podle naší doktorky. To poštovné je hrozné, ale jinde nevím, kde to sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocmanda
16.5.18 18:50

Já teda užívám mast od firmy JUST, je to silný koncentrát, takže stačí malinko. Navíc je to ráda vhodná i pro novorozence, takže na pokožku fakt šetrná. Ten slez v tom nádherné voní.
Navíc výroba mastí doma má velmi malou trvanlivost. Skryté plísně jsou velmi nebezpečné.

• Citovat
  • Upravit
417
16.5.18 20:51

To mě nenapadlo že by to měl Just, škoda že jsem to nevěděla dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocmanda
17.5.18 06:03

@tapinka123 právě, mají celou sadu. Dokonce i pěnový sprchový gel…důležité je, s čím je pokožka v kontaktu a ten sprcháč je naprosto šetrný

• Citovat
  • Upravit
58
11.3.20 12:40

@bibi2233
Ahoj. Sice s odstupem, ale mohla bych se zeptat, jak jste se synem dopadli? Řešíme ted to same. Navíc se mu při curani začal nafukovat. Dr mu ho na kontrole “natrhl” a ted mi přijde, ze mu srostlá ta dírka jeste víc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.20 12:05

@68Maja ahoj to bych teda toho doktora prerazila. Můj tříletý syn má fimozu a začínáme to řešit. Doktor nám říkal, že do tří let máme čas, že se to někdy i samo dá do kupy. No v dubnu měl třetí narozeniny a stále nic. Chci se teda zeptat na tu slezovou mast, Just nebo Jukl? Ať vím co kupuji, přece jen just má všechno hrozně předražený, tak pokud má ten jukl stejně účinky, ať neutrácím zbytečně. Pak bychom zkusili kortikoidy. Určitě nechci obřízku, to je až to nejkrajnější řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.5.20 20:35

@černošová
Ono ani jedna není 100% přírodní.
Takze ja zkouším domácí.. nicméně stále častěji ctu, ze se to nemusi řešit fakt treba do 10ti, takže na vse asi prdim. Díky Bachovkam už nemá žádné problémy, tak uvidíme časem. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.20 20:41

@68Maja máte pravdu, četla jsem plno článku a hodně se zmiňují, že kluci s tím mají problémy klidně i v pubertě, už je to teda méně časté, ale ve třech letech asi není třeba zatím plašit, což je náš případ. Čůrat může…ale obcas když mu s tím cvičím, tak si zastezuje, že ho to bolí…no já teda zkusím nejdřív tu levnější od Jukl a budeme to dávat i do vany a uvidíme. Snad to dobře dopadne. Čeká nás tříletá prohlídka, tak jsem zvědavá, co nám řekne doktor. Ten náš je takovej plasan, bude určitě hned hrozit s obřízkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
5.5.20 20:15

@černošová
Mě taky chtěli hnát na obrizku v jeho roce a pul. Proste šílený, oni jsou dnešní doktoři obecně všichni - honem honem, at tohohle mame odbytyho :roll:
A to myslím se vším :nevim: tak hodně štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 20:53

Holky, prosím, tu mast mažete po celém a pak zkoušíte stahovat postupně každý den? Mám 3leťáka, dnes ho piňďa prý bolí a nechce moc čůrat. Mast jsem právě objednala. Přetahovat mu nejde, má malinkou dírku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
16.5.20 21:47

My jsme dali někdy v 5 letech kortikoidy, stačilo týden a bylo hotovo. Určitě bych to ve 3 letech ještě neřešila, pokud nemá jiné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.20 07:00

@Nika079 říká že ho bolí pindík. Ale zdá myslí pindu nebo při čůrání mi neřekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat