Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Terrad, vis urcite, ze je ten flek pod tlamickou? Omlouvam se za blbou otazku
Jen me napadlo, jestli neznackuje ![]()
Joo je to pod tlamičkou, teď leží už dlouho vedle mě a pusu jí občas otřu a je mokrá, dokonce se i víc líže. O víkendu asi zajedem na veterinu, raději zbytečně než něco zanedbat.
Nelík 01 píše:
Můj kocour slintá když je spokojenejtaky nechápu proč. Normálně nesliní ale když ho začnu chovat nebo se někde placatí a začne vrnět tak slintá.
Od toho je pořekadlo: slintá blahem
.
Mám to od kamarádky veterinářky. Mám od ní dva kocoury. Přijela je naočkovat, ona chovala jednoho, její manžel druhého, kocouři se div neuvrněli a slintali jak bernardýni
. Kamarádka říkala, že slintají blahem ![]()
Dobrý den,mám půlročního kocourka celou dobu v bytě. Teď jsme navštívili rodiče a lítal venku ve sněhu. Tečou mu z tlamičky tři dny sliny a taky mu z ní smrdí. Připadalo mi, že s tím máte asi zkušenosti,co mi můžete doporučit-přejde to?
Tak jak tu čtu Vaše rozhovory,tak opravdu nevím,co si z toho vybrat.Fotečka je mého slintajícího Vaška
také si nejsem jistá co to je.Někdy je v klidu a někdy div za ním nechodím s hadrem a nevytírám
Do tlamyčky jsem mu koukala a dásně zarudlé nemá.Je to neštěstí,asi opět raději pojedem k doktorovi.Bude mít radost,jsme tam víc než doma… ![]()
Mám doma asi 4 letou kočičku Saddinku,která posledního půl roku strašně slintá, je zároveň hrozně hubená. Začala být zároveň i hrozně milá,když mi skočí na klín tak mi na kalhotech zůstane mokrý flek v místě kde měla opřenou tlamičku. Nevíte o co by mohlo jít?
No tak může to být zánět zůbů, musíš zjistit jestli jí nesmrdí z tlamičky
My to tak měli a Berunka měla obalenej zup zubním kamenem a ten jí tlačil na dáseň a měla to celý zanícený, zub se kejval, tak sme šli na veterinu oní jí přispali a zoubek jí vytrhli a máme klid. ![]()
A nebo to může být klidně tím, že oni teď na jaře línají a mají plný žaludek chlupů a tím hubnou, musíš jí pomoc v trávení, takže koupit se pytlíček se semínkama pro kočky, dát do květníčku a vypěstovat pro ní travičku a nebo koupit takovou speciální pastu, na rozpouštění chlupů v žaludku. Ale nejradši bych ti doporučila, aby si zašla na veterinu, aby to okoukl doktor. ![]()
Nám když slintal kocour, tak mi to nedalo a šla na veterinu a tam mi mudr řekla, že ho máme přiotráveného, používali jsme Raid na komáry a vůně do zásuvk, od té doby to doma nevedeme a v poho ![]()
Terrad píše:
Slintá vaše kočka? Já jsem dnes našla 3 vlhké flíčky na nové sedací sopuravě, hned jsem podezřívala manžela, ale ten tam prý nic nevylil. Pak mě napadlo, že na místě fleků ležela kočka. Už jí pár hodin pozoruju a opravdu dneska nějak víc sliní a mlaská. Tohle já vůbec neznám a to má kočky 2 a dlouho. Že byjí něco nesedlo? Já vím, že je to asi hloupý dotaz, ale nenapadá mě nic,proč by měla víc slinit. Sedačka naštěstí usychá, tak snad bude bez újmy
.
Náš kocour taky slintá, zvlášť když ho hladím a on mi vrní na klíně, to jsem potom celé doslintaná
Dobrý den mam otazeku. moje kocka lita venku a ted zacala strasne slintat a bojim se ze nakazi jiny zvirata, ale normalne zere a pije… mamka nema na doktora momentalne a ja se bojim ze umre.. prosim pomoc te mi ![]()
Tak tak veterina…Jedině ti mohu poradit. Koukni všude do tlamy, okolo zubů i lehce do krku, zdali tam nemá něco píchnutého. To by mohla slinit.Ale jinak nevím. A doufám že je kočka očkovaná ![]()
@Lucka Šímová píše:
Dobrý den mam otazeku. moje kocka lita venku a ted zacala strasne slintat a bojim se ze nakazi jiny zvirata, ale normalne zere a pije… mamka nema na doktora momentalne a ja se bojim ze umre.. prosim pomoc te mi
Prohlídni jí tlamu, jestli venku či doma nemohla něco olíznout, z čeho by měla poleptanou sliznici. A podívej se jí na dásně, jestli nemá zarudlé, dost často mají kočky zánět dásní a většinou je to u koček problém imunity, ale to se snadno vyřeší léky, ale to musíš samozřejmě k veterináři. Nepíšeš jak je stará, klidně může mít i zubní kámen a od něj i zánět dásní. každopádně to chce pořádně jí prohlídnout tlamu. Pokud žere a pije a nemá jiné příznaky než to, že slintá, tak na to neumře, to bych se nebála ![]()
Tak může to být za 1. bolí ji zub
2. slintá protože je spokojená
3. je jí špatně z jídla, nesedlo jí to
4.kousla do jedovaté rostliny, může být přiotrávená
např. difenbachie, vánoční hvězda, hyacint, pryšec, fikus…
@Lucka Šímová píše:
Dobrý den mam otazeku. moje kocka lita venku a ted zacala strasne slintat a bojim se ze nakazi jiny zvirata, ale normalne zere a pije… mamka nema na doktora momentalne a ja se bojim ze umre.. prosim pomoc te mi
nemá na doktora
pane bože! budeš asi muset jetz na vet. když si myslíš že jí jde o život ![]()