Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hledám pro syna knížku česky psaných/ do češtiny přeložených slovenských pohádek. Jako dítě jsem měla z rádia nahrané čtené pohádky (v češtině) odehrávající se v oblasti Tater (už ale nevím, jestli převážně, nebo pouze). Vím, že to bylo hodně o obrech, horách, vyskytovala se tam plesa, Kriváň… víc už si bohužel nepamatuju, ale měla jsem ty pohádky hrozně ráda. Nebyly to žádné rozhlasové inscenace, prostě čtené pohádky, takže si myslím, že by měly existovat v nějaké knižní podobě, nějakém výboru pohádek…? Nemáte někdo nějaký tip, co by to mohlo být za knížku, kde byse takové pohádky mohly vyskytovat? Google moc nápomocný není, sice se dají najít odkazy na slovenské národní pohádky, ale nikde není uveden obsah.
Nedalo mi to, popis mě nalákal ![]()
Nemůže to být toto? :
https://www.databazeknih.cz/…-baje-239835
@-Evka- hoho, no to vypadá slibně. Dokonce i ten název je mi povědomý, přesto že jsem si jistá, že jsem knihu jako takovou nikdy neměla. Objednala jsem, tak jsem zvědavá, jestli to bude ono. Ty tu knížku znáš, nebo jsi jen googlila líp, než já?
@Hoa Mai Našla jsem to na googlu použitím různých klíčových slov, ale tedy jinde než odkaz výše. Knihu neznám, ale mám ráda národní pohádky různých zemí. Pak napiš jestli je to ono. Půjčím si ji v knihovně.
@-Evka- Dám vědět, mám to objednané. A ještě jednou díky. Já mám taky ráda národní pohádky různých zemí, problém je, že jsem je jako dítě měla nahrané na kazetách z rádia, kde je tehdy četli na pokračování, tak je teď vyhledávám taky podle klíčových slov. Takhle už jsem dohledala Diamantovou sekeru (baltské pohádky), Prodaný sen (japonské pohádky) a Kouzelný koberec (pohádky ze Střední Asie) a po těch tatranských už se dívám týden a nějak se mi nepovedlo na ně natrefit.:-)