Slunečnicová semínka - recept

9935
7.4.16 18:45

Slunečnicová semínka - recept

Ahoj holky,

sešlo se mi doma několik balíčků slunečnicových semínek (loupaných) a při dnešní inventuře potravin jsem zjistila, že jim bude končit minimální trvanlivost. Tak chci zkusit z nich něco vyrobit, nemáte někdo osvědčený recept? Je vcelku jedno jaký…Nebo jak je využít? Ano, večer si dáme občas k filmu, ale teď mám chuť něco z nich vyzkoušet (pokud možno osvědčeného).

Předem díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2663
7.4.16 18:51

Po opražení na pánvi můžeš použít do pesta místo piniových oříšků - rozmixovat. Nebo ty upražené posolit a mít jen tak na zobání jako třeba arašídy. Neopražené dají se dát do směsi domácího musli, přidat do těsta na jakékoliv slané či sladké pečivo (dávám třeba do ovocných koláčů, jáhelníku), klidně i do těstovin, karbanátků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.4.16 18:51

@Kotatko03 - Tak třeba opražit s kořením, udělat s nimi těstíčko se zázvorem na maso, upéct chleba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
7.4.16 18:52

Oprazena davam do zeleninovych kremu, treba do mrkvovo dynove polevky, to nema chybu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
7.4.16 18:55
@Oter píše:
@Kotatko03 - Tak třeba opražit s kořením, udělat s nimi těstíčko se zázvorem na maso, upéct chleba…

K tomu chlebu, stačí normálně přidat do těsta (neopražené) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
7.4.16 18:59
@Oter píše:
@Kotatko03 - Tak třeba opražit s kořením, udělat s nimi těstíčko se zázvorem na maso

můžeš celý recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.4.16 19:00

@Kotatko03 - ano, neopražené a je s nima fakt výborný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
7.4.16 19:00
@Princess-ka píše:
Davam do salatu nebo jak pise @anivbl …Kamaradka dava do müsli a müsli tycinek a chleba. ;)
:mavam: Díky :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
7.4.16 19:01
@Oter píše:
@Kotatko03 - ano, neopražené a je s nima fakt výborný ;)

Super, díky, chleba dělám pravidelně tak to zkusím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.4.16 19:02

@harpyje - já dělám těstíčko z bílého jogurtu (popř. zakysané smetany), mletého zázvoru, sojové omáčky, sluneč. semínek, hořčice a malinko kurkumy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
7.4.16 19:27

Do kastrůlku dám 50 ml vody a 150 ml krystalového cukru a míchám. Za dvě tři minuty přidám 200 g slunečnicových semínek a trochu skořice. Po pár minutách vznikne karamel a je to mñamka. Dělám i s mandlemi, oříšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
7.4.16 19:29
@Kotatko03 píše:
Super, díky, chleba dělám pravidelně tak to zkusím :D

Mimo přidání přímo do těsta můžeš posypat i vršek chleba slunečn. semínky, samozřejmě i na houstičky apod. Ve chlebu mi taky moc chutná, i v salátech a polívkách, jak je tu zmiňováno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.4.16 19:33

Opražit a do salátu :-)
co píše @babanci vypadá taky lahodně :palec:

• Citovat
  • Upravit
2915
7.4.16 20:05
@entropy píše:
Mimo přidání přímo do těsta můžeš posypat i vršek chleba slunečn. semínky, samozřejmě i na houstičky apod. Ve chlebu mi taky moc chutná, i v salátech a polívkách, jak je tu zmiňováno :-)

Prosím, to jsi pekla ty? Je krásný :palec: Muzu porosit o recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
7.4.16 20:20

Ja by udelala slunecncovou chalvu. Mozno s cukrem nebo zdravou bez cukru, s medem.
Treba recept te zdrave:
500 g seminek slunecnice
130-150 g medu
4 lzice slunecnic. olej{radsi ten nerafinovany vonavy} da se koupit treba ve zdrave vyzive.
70 g hrozinek, radsi tech tmavych, ale celkem myslim jedno.

Hrozinky namocime do vody, aby zmekly.Vodu slijeme, nadbytena voda v chalve neni potreba
Seminka na panvi bez oleje osmahnout, ale ne moc.Jen aby chytly vuni a trochu barvy. Hlidat, je to spalene hned.
Seminka nechat vychladnout a dat stranou asi 50 g seminek, ktere dame do chalvy zvlast cele.
Ted kouzlo udelame:musime rozemlit seminka na mouku.
Spojime vse:med, mouka ze seminek,olej.Samo med a olej muzete pridat, jestli vidite, ze je potreba. Nezapominete, ze chalva stane tuzsi, az polezi v lednicce, to je diki medu.
Az vse bude spojene, dame hrozinky a seminka, ktere my odlozili stranou cele.
Do pecic formy, treba na chleba, dame folii, na to celou nasi masu, zakryjem folii a do lednicky! Az stuhne, nakrajime a jime!
Jestli chceme cokoladovu chalvu, tak pridame do zminene masy carob.

Toz tohle bych udelala ja ze seminek. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová