Šly byste do toho - práce v zahraničí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
No, já se už děsím dvanáctek,ranních a nočních…ne to 4 dny úplně mimo. Oni by to doma beze mně určitě zvládli, nepochybuji.Ale časem se to odrazí, když maminka není na dosah a dětem chybí…je fakt, že penízky jsou třeba, ale ty dítka tak rychle rostou… a až budou větší, pak budou potřebovat hlavně tu vasi plnou peněženku.
Tak proč si jich neužít, dokud jsou malí? Pak budem makat až do smrti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesla bych do toho. Pro me je nejdulezitejsi moje rodina a 4 dny bych bez nich nevydrzela. Penize pro me nejsou dulezite a bylo by mi lito kazdeho dne, kdy buch nemohla byt s ditetem nebo se synem.
Ale kazdy to ma jinak.
Nadruhou stranu chapu, ze je pro nekoho dulezite se financne zajistit.
- Citovat
- Upravit
Já bych do toho asi nešla,jsem závislák na rodině a nevidět své kluky 4dny v týsnu,mě by to zabilo,usteskala bych se.. Navíc ten starší je velikej mazílek a byl by z toho vyřízenej ! Ale pokud je u vás vše v pohodě,malej i ty by jste to zvládli,tak proč ne !
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi bych to taky zkusila! jestli dokážeš být bez syna ty dny..... to by bylo asi nejtější pro mě! držím palečky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nešla, řadím se mezi závisláky na rodině, hlavně teda na dětech..Vůbec si neumím představit,že bych je několik dní v týdnu vůbec neviděla. A myslím,že u nás by to ani děti nenesly dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je stejně jedno, co bysme dělaly my, protože nejvíc záleží na tobě, tvojí povaze a rodině. Pokud ti takové odloučení až tak nevadí, rodina tě podporuje, syn je zvyklý na odloučení (a taky můžete skypovat, apod.) a ve zbylé době se mu budeš plně věnovat, tak proč to nezkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, to je odpovědí!
Já byla skoro čtyři roky doma, malýmu jsem se věnovala maximálně a náramně si to užívala. Vždycky jsem si říkala, že bych na mateřský mohla být až do smrti a od dítěte nikdy ani na krok. Po nástupu do práce jsem ale zjistila, že mě pracovat zase baví a že to prospívá nejen mě, ale i jemu. Bohužel v mém oboru a v mém bydlišti je solidní práce hlavně přes sezónu. Svou rodinu miluju nedevše, ale taky si spolu rádi užíváme a máme rádi pěkné věci. V péči o malýho by se střídaly babičky a manžel, tak jako teď.
Je jasný, že by se mi strašně stýskalo, ale zvažuju, přemýšlím…třeba to ani nevyjde.¨
Zatím díky moc za všechny reakce a pište klidně dál
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fram píše:
ja bych do toho sla, kdyby sla cela rodina se mnou. na takhle dlouho bych od rodiny (ditete) nesla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, pokud bych neměla existenční problémy a dítě by bylo takto malé.
Ale já jsem v tomto hodně striktní, nesouhlasím aby člověk věnoval práci více než zákoně musí(na úkor rodiny).
Jsou samozřejmě zaměstnání, kde to jinak nejde(řidič kamionu, pilot atd.)
Příspěvek upraven 18.06.11 v 23:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to práce, která 1. tě bude bavit, 2. ti dá možnost nějakého profesního růstu, zkušeností, atd. (byť by to byla minimálně ta němčina), 3. máš doma zázemí ..... a ptáš se , jestli jo. t.j. neptáš se, jestli ne ( vnímám to tak, že bys chtěla … ) - pak říkám ano. Půl roku není do konce života. A co se táče dítěte … já neodsuzuju mámy, které jdou do práce parkticky po šestinedělí. Furt lepší máma, která je spokojená a s kterou se dítě vidí tak nějak … ( zase prostě aby nebyla fuč furt a o dítě se staraly babičky a chůvy, tak to zase neeee!), než ta, s kterou je sice furt,a le už je z toho všeho doma tak na nervy, že by bylo možná lepší, aby si šla odpočinout do práce …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze pokud vylozene neumirate hladem, tak ten denni kontakt s mamou je u takhle malych deti hodne dulezitej, Ty jsi jeho zakladni jistota. A model treba dva dny s tatou, dva dny s babickou a pak tri dny s tebou…No hodne zalezi na povaze ditete. Asi bych to vyzkousela nanecisto nez praci vezmes nechavat ho opakovane na par dni na hlidani babicce a uvidis, jak to budete oba snaset. Ja osobne bych do toho sla asi jen v pripade, ze by fakt slo o preziti a nebyla by jina moznost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je pravda, že je rozdíl chodit do práce a s dítětem se vidět každý večer, než být 4 dny úplně pryč. Já jsem jako malá celkem špatně snášela, když jsem zůstala doma sama s babičkou a ostatní byli přes noc pryč. A to se to stávalo jednou za rok ![]()
A já osobně bych se bála, že si to pak budu vyčítat. Pokud je ta práce nějaký tvůj sen, tak bych do toho šla, ale pokud jde jen o to, vydělat víc, než v ČR, tak asi ne.
- Citovat
- Upravit
Ahoj
urcite bych do toho sla, mam kamaradku, ktera takhle jezdi z Ostravy daleko za Prahy a zustava tam 3 dny a nemuze si to vynachvalit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne nešla..za prvé kvůli nízkému věku dítěte a za druhé to cestování..Nevím jestli budeš jezdit autem , nebo vlakem..Ale jestli autem, to toho já jsem odpůrcem - děsí mě kolik je nehod.Pro mě každý dlouhá cesta riskování se životem..
Ale já jsem zřejmě jiná povaha. ![]()
Něco jiného by bylo, kdybyste měli existenční problémy, ale takto, ne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych šla, je to příležitost! Litovala bych, kdyby ne… Myslím si, že 4 dny není nic hrozného
Ale já nejsem typ závisláka, takže těžko radit ..
Záleží na tobě, jak se na to cítíš. Zvaž všechna pro a proti, není od věci si to sepsat, pomáhá to, potom se snadněji rozhodneš. 4 dny bez dítěte, kdy se ti bude stýskat, na druhou stranu 3 dny s ním. Přitom zároveň výborná pracovní příležitost pouze na půl roku, která se nemusí už vyskytnout. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit