Šly byste do toho - práce v zahraničí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2639
18.6.11 22:20

No, já se už děsím dvanáctek,ranních a nočních…ne to 4 dny úplně mimo. Oni by to doma beze mně určitě zvládli, nepochybuji.Ale časem se to odrazí, když maminka není na dosah a dětem chybí…je fakt, že penízky jsou třeba, ale ty dítka tak rychle rostou… a až budou větší, pak budou potřebovat hlavně tu vasi plnou peněženku. :mrgreen: Tak proč si jich neužít, dokud jsou malí? Pak budem makat až do smrti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
18.6.11 22:24

Nesla bych do toho. Pro me je nejdulezitejsi moje rodina a 4 dny bych bez nich nevydrzela. Penize pro me nejsou dulezite a bylo by mi lito kazdeho dne, kdy buch nemohla byt s ditetem nebo se synem.
Ale kazdy to ma jinak.
Nadruhou stranu chapu, ze je pro nekoho dulezite se financne zajistit.

• Citovat
  • Upravit
1325
18.6.11 22:31

Já bych do toho asi nešla,jsem závislák na rodině a nevidět své kluky 4dny v týsnu,mě by to zabilo,usteskala bych se.. Navíc ten starší je velikej mazílek a byl by z toho vyřízenej ! Ale pokud je u vás vše v pohodě,malej i ty by jste to zvládli,tak proč ne !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
18.6.11 22:33

asi bych to taky zkusila! jestli dokážeš být bez syna ty dny..... to by bylo asi nejtější pro mě! držím palečky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
18.6.11 22:35

Já bych nešla, řadím se mezi závisláky na rodině, hlavně teda na dětech..Vůbec si neumím představit,že bych je několik dní v týdnu vůbec neviděla. A myslím,že u nás by to ani děti nenesly dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
18.6.11 22:39

Ono je stejně jedno, co bysme dělaly my, protože nejvíc záleží na tobě, tvojí povaze a rodině. Pokud ti takové odloučení až tak nevadí, rodina tě podporuje, syn je zvyklý na odloučení (a taky můžete skypovat, apod.) a ve zbylé době se mu budeš plně věnovat, tak proč to nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
18.6.11 22:40

Jé, to je odpovědí!
Já byla skoro čtyři roky doma, malýmu jsem se věnovala maximálně a náramně si to užívala. Vždycky jsem si říkala, že bych na mateřský mohla být až do smrti a od dítěte nikdy ani na krok. Po nástupu do práce jsem ale zjistila, že mě pracovat zase baví a že to prospívá nejen mě, ale i jemu. Bohužel v mém oboru a v mém bydlišti je solidní práce hlavně přes sezónu. Svou rodinu miluju nedevše, ale taky si spolu rádi užíváme a máme rádi pěkné věci. V péči o malýho by se střídaly babičky a manžel, tak jako teď.
Je jasný, že by se mi strašně stýskalo, ale zvažuju, přemýšlím…třeba to ani nevyjde.¨
Zatím díky moc za všechny reakce a pište klidně dál :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
18.6.11 23:03
fram píše:
ja bych do toho sla, kdyby sla cela rodina se mnou. na takhle dlouho bych od rodiny (ditete) nesla..
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12823
18.6.11 23:24

Ne, pokud bych neměla existenční problémy a dítě by bylo takto malé.
Ale já jsem v tomto hodně striktní, nesouhlasím aby člověk věnoval práci více než zákoně musí(na úkor rodiny).
Jsou samozřejmě zaměstnání, kde to jinak nejde(řidič kamionu, pilot atd.)

Příspěvek upraven 18.06.11 v 23:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
18.6.11 23:24

Pokud je to práce, která 1. tě bude bavit, 2. ti dá možnost nějakého profesního růstu, zkušeností, atd. (byť by to byla minimálně ta němčina), 3. máš doma zázemí ..... a ptáš se , jestli jo. t.j. neptáš se, jestli ne ( vnímám to tak, že bys chtěla … ) - pak říkám ano. Půl roku není do konce života. A co se táče dítěte … já neodsuzuju mámy, které jdou do práce parkticky po šestinedělí. Furt lepší máma, která je spokojená a s kterou se dítě vidí tak nějak … ( zase prostě aby nebyla fuč furt a o dítě se staraly babičky a chůvy, tak to zase neeee!), než ta, s kterou je sice furt,a le už je z toho všeho doma tak na nervy, že by bylo možná lepší, aby si šla odpočinout do práce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
19.6.11 06:32

Ja myslim, ze pokud vylozene neumirate hladem, tak ten denni kontakt s mamou je u takhle malych deti hodne dulezitej, Ty jsi jeho zakladni jistota. A model treba dva dny s tatou, dva dny s babickou a pak tri dny s tebou…No hodne zalezi na povaze ditete. Asi bych to vyzkousela nanecisto nez praci vezmes nechavat ho opakovane na par dni na hlidani babicce a uvidis, jak to budete oba snaset. Ja osobne bych do toho sla asi jen v pripade, ze by fakt slo o preziti a nebyla by jina moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
19.6.11 07:20

je pravda, že je rozdíl chodit do práce a s dítětem se vidět každý večer, než být 4 dny úplně pryč. Já jsem jako malá celkem špatně snášela, když jsem zůstala doma sama s babičkou a ostatní byli přes noc pryč. A to se to stávalo jednou za rok :)

A já osobně bych se bála, že si to pak budu vyčítat. Pokud je ta práce nějaký tvůj sen, tak bych do toho šla, ale pokud jde jen o to, vydělat víc, než v ČR, tak asi ne.

• Citovat
  • Upravit
13503
19.6.11 08:59

Ahoj
urcite bych do toho sla, mam kamaradku, ktera takhle jezdi z Ostravy daleko za Prahy a zustava tam 3 dny a nemuze si to vynachvalit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.6.11 10:14

Ne nešla..za prvé kvůli nízkému věku dítěte a za druhé to cestování..Nevím jestli budeš jezdit autem , nebo vlakem..Ale jestli autem, to toho já jsem odpůrcem - děsí mě kolik je nehod.Pro mě každý dlouhá cesta riskování se životem..
Ale já jsem zřejmě jiná povaha. :mrgreen:

Něco jiného by bylo, kdybyste měli existenční problémy, ale takto, ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.6.11 10:51

Určitě bych šla, je to příležitost! Litovala bych, kdyby ne… Myslím si, že 4 dny není nic hrozného :wink: Ale já nejsem typ závisláka, takže těžko radit .. :think: Záleží na tobě, jak se na to cítíš. Zvaž všechna pro a proti, není od věci si to sepsat, pomáhá to, potom se snadněji rozhodneš. 4 dny bez dítěte, kdy se ti bude stýskat, na druhou stranu 3 dny s ním. Přitom zároveň výborná pracovní příležitost pouze na půl roku, která se nemusí už vyskytnout. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat