Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kaspinka Kdyby vyšly positivně, šla bych asi na další vyšetření. A protože na odběr plodovky nechci - zaplatila bych si Prenascan… Ale nějak si myslím, že dítě je zdravý (z pohledu testovaných vývojových vad)…
Asi na ně fakt dlabu na ty triply… Pomohlo mi přečíst si pár názorů tady ![]()
Btw @Kaspinka máš super nick - ten jsem chtěla taky (kvůli příjmení
), al už byl zabraný, tak vím kým
![]()
Příspěvek upraven 12.11.15 v 15:15
U obou dětí jsem byla jen na NT. Když vyšlo dobře, na triply jsem nešla.
Já teď v posledním těhotenství v 37 letech na triply nešla, z prvotrimestrálního screeningu jsem měla riziko DS 1:380, ale i tam mi to zvýšil věk. Narodilo se mi zdravé dítě.
Je to zbytečné..triple test se odebírá pokud si v šedé zóně nebo nejdeš na screening I. trimestru…vše co je nad tisíc, je bráno jako úplně v pohodě výsledek:)
@Kaspinka píše:
@Petrušačka já ho taky kvůli příjmení mám
JJ - myslím, že se jmenujeme stejně
![]()
Díky holky - nepůjdu na ty testy. Máte pravdu - je to zbytečné…
Holky - ještě znovu já, zakladatelka…
Včera jsme koukala znovu na výsledek toho screeningu. Mám tam větu „riziko DS dle výsledků screeningu 1:1050“… a dole je poznámka: „riziko DS a priory dle věku 1:390“…
Chápu doufám dobře, že tuhle poznámku ignoruju a relevantní je pro mě ten výsledek screeningu…? ![]()
@Petrušačka podle mě ano. V těch výsledcích hodně hapruje ten věk, ten samotný to riziko hodně zvedá automaticky, i když samotné miminko nic nevykazuje.
@Petrušačka Ano, klidně to ignoruj..to je riziko jen dle věku..ale když k tomu přidáš ultrazvuk a výsledky krve dá ti to těch 1:1050,takže úplně v pohodě:)
Děkuju vám, holky. Už jsem definitivně rozhodnutá - dlabu na to. Nepůjdu na ně… ![]()