Slzavé očíčko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10142
21.1.11 11:30

Slzavé očíčko

Ahoj maminky,

naší malé (2,5m.) slzí cca 3 dny jedno očíčko. Nemá ho červené, nemouří ho nijak víc, není nateklé, je stejné jako to druhé, jen prostě víc slzí (před chvílí se jí vyndala s očíčk atakovou tu blanku)…koupila jsem borovou vodu na vytírání…
Jen se chci zeptat, kdyby to byl nějaký zánět, tak by to bylo třeba červené, že? Nebo třeba nateklé okolo? Takhle to jen slzí, ale žádné změny na očíčku nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7928
21.1.11 11:44

ahoj

malému takhle slzelo očičko hrozili ucpaným kanálkem poradili mi jeslti kojíš tak strříkni do očička mateřské mléko, já použila na radu kamarádek ještě uvařený černý čaj klasický a otírala očičko nikdy bych nevěřila, že to pomuže za pár dní bylo po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
21.1.11 11:50

Peti Amálce slzí očičko od narození. Pomáhají nám hodně kapky OCU flash.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
21.1.11 11:54

My měli to samý od narození. Ještě v nemocnici dostal zánět. Masírovala jsem, potírala vším možným, na prá dní pomohly ATB kapičky, ale nakonec v půl roce musel na propláchnutí kanálku.
Od tý doby má celkem pokoj, zlobí ho to jenom při rýmě a teď venku v zimě, nebo když fouká vítr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
21.1.11 11:56

Lentilko nás posílá doktorka na propláchnutí už ted. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
21.1.11 11:57

Zkus jí řekecat, že to nejdřív zkusíte míň drastickou metodou. Vítek byl až v půl roce a na očním se strašně divili, že jdeme tak dlouho, že se to dělá jen malým děckám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
21.1.11 11:59

No ale zase když vidím jak jí to trápí a co jí z toho teče, tak nevím jestli mám čekat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
21.1.11 12:02

Nám třeba na delší dobu vždycky pomohli kapičky a nebo mastička, popřípadě obojí Kanamicin. Jsou to ATB, takže nejsou volně prodejný, ale fakt zabrali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
21.1.11 12:06

No jí ty kapky pomůžou vždycky na chvíli. CHvíli (tak týden) je klid a potom jí to začne zase téct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
21.1.11 12:08
lleennttiillkkaa píše:
Nám třeba na delší dobu vždycky pomohli kapičky a nebo mastička, popřípadě obojí Kanamicin. Jsou to ATB, takže nejsou volně prodejný, ale fakt zabrali

nedalo mi to a zavolala jsem doktoru - máme koupit opthanom septonex a kapat, když to nepřejde, tak prý na průplach…tak doufám, že to zabere, nechci ji někde týrat…tak snad to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
21.1.11 12:15

No ono to propláchnutí není nic šíleného. Jenom je to nepříjemný pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
21.1.11 12:16
katty píše:
ahojmalému takhle slzelo očičko hrozili ucpaným kanálkem poradili mi jeslti kojíš tak strříkni do očička mateřské mléko, já použila na radu kamarádek ještě uvařený černý čaj klasický a otírala očičko nikdy bych nevěřila, že to pomuže za pár dní bylo po problému.

kojím, no tak já to zkusím, chudák, ta bude asi koukat…i ten čaj zkusíme…
doufám, že to přejde, protože na průplach bych jí teda brát nechtěla chudinku, prý u toho matka není…no snad to pomůže, ach jo… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
21.1.11 12:16

Nám pomohl až průplach v 6 ti týdnech.Problémy jsme měli od týdne.Nejrůznější kapičky i atb pomohly jen na chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
21.1.11 12:33

Jak pisi holky,
tak to nejspis budou ucpane slzne kanalky.
starsi sny to mel take. Uz v porodnici mel zalepene ocicko, pak to preslo a pak znovu a ac jsme na to zkouseli co se dalo nic nepomohlo az jsme sli take na proplachnuti tech kanalku - neni to nic sileneho jen mimi se to nelibi, nebot ho driz a neco mu delaji u ocicka. ale pomouze to.
A cim drive se to dela tim lepe - ten pulrok uz je dost hranicni. V okresni nemocnici uz nas ani nechteli vzit a museli jsme do Prahy na specilani detske ocni. No a co vim tak po roce se to uz dela v narkoze. Takze pokud mate ty problemy dele a porad se to vraci, tak na to radsi jdete hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
21.1.11 12:36

No nevim, jak kde, ale ja jsem tam byt mohla i s manzelem, ale ono je to stejne asi jedno to je opravdu otazka minutky. Proste ditko vezmou polozi pevne chytnou proplachnou a hned ti ho zase daji.
Jasne place u toho, nebot se mu to nelibi, ale neni to nijak silene a hlavne uz od toho bude mit pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí