Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
No, chleba, který se před dopečením propadne - a propadne se uprostřed, u krajů zůstává díky tvrdší kůrce vysoký. Chutná většinou dobře, není to důvod k vyhození, ale když ho nakrojíš, tak jednotlivé krajíce vypadají jako by měly uši.
L.
Tak jsem na zdejší doporučení nakoupila směsi v Lidlu. Včera jsem zkoušela slunečnicový - výborný(a trochu ušatý,ale to nám neva) a teď peču Ciabattu, tak jsem zvědavá. Dík za tip, já jsem ani netušila, že to tam mají.
Zdravím!
dnes jsem se konečně stala šťastnou majitelkou pekárny… ![]()
Chtěla jsem napsat,že od 13.3-19.3. mají v Lidlu akci na směsi na pečení chleba - Landgut za 24.90/1kg… ![]()
Mně teď kyne chleba s ořechy - nezkoušel jste někdo? Přišel s tím včera manžel a jsme oba zvědaví, jaký bude…
L.
Aha, Lesi, děkuji za vysvětlení ušatého chleba. Já už teda peču jak Císařův pekař
a zatím žádnej ušatec nebyl. Peču ale v normální troubě, nemám pekárnu a ani jí nepotřebuju. Chlebíček je i tak jedna báseň. S ořechama jsem pekla nedávno. Nejhorší bylo je ale vyloupat, měly skořápku snad z oceli!
Ahojky,
tak jsem taky novou majitelkou pekárny, zatím mám za sebou 2 pokusy, směsy z Lidlu, chlebíky jsou fakt dobrý, jen mě napadlo, že zkusím dát trochu méně vody, ouška tam byla
a přijde mi, že chlebíky mají dost velký póry, je to normální u pekáren nebo se s tím dá něco dělat? Díky za rady…
Teď se chystám nakoupit mouky a dát se do vlastního ![]()
Prosím nemáte někdo zkušenosti, mám nově pekárnu a u směsí z LIDLu se mi chleba vždy propadne. Zkoušela jsem dát i méně vody než je v receptu a stejně se udělá ušák (sice menší ale přece). Třeba u slunečnicového je v receptu na půl pytlíku 320 ml, dala jsem 270 ml a stejně. Nemáte někdo odzkoušeno kolik přesně vody. Zdá se mi to divné, že to tam uvádějí, já dám o tolik ml méně a stejně je výsledkem malý ušáček. Přitom chlebík normálně nakyne, má krásnou čepici a pak kolem 50 min do konce se propadne.
@Janča333 píše:
Prosím nemáte někdo zkušenosti, mám nově pekárnu a u směsí z LIDLu se mi chleba vždy propadne. Zkoušela jsem dát i méně vody než je v receptu a stejně se udělá ušák (sice menší ale přece). Třeba u slunečnicového je v receptu na půl pytlíku 320 ml, dala jsem 270 ml a stejně. Nemáte někdo odzkoušeno kolik přesně vody. Zdá se mi to divné, že to tam uvádějí, já dám o tolik ml méně a stejně je výsledkem malý ušáček. Přitom chlebík normálně nakyne, má krásnou čepici a pak kolem 50 min do konce se propadne.
Ahoj, právě směsi z Lidlu mám velmi oblíbené. Vody dávám jen o malinko méně než se uvádí na obale. Dávám 300 ml a chleba se mi pokaždé povede, žádný ušák to není. Neděláš třeba chybu v nastavení hmotnosti bochníku?
@abc123 Mám tam nastavení na 2 velikosti. Menší 1/5 lb a 2 lb a dávám tu menší. Možná příště zkusím tu větší.
@Janča333 Za zkoušku nic nedáš:-) Já mám možnost nastavení tří hmotností, tak nastavuji tu prostřední. Teď přesně nevím na kolik gramů to je, jsem v práci a nemůžu kouknout na pekárnu:-)
@abc123 U mě by měla být ta menší velikost na 750 g chléb a ta větší na 900 g
@Janča333 Mě toto dělal jen celozrnný chléb
Jinak to dělám přesně podle návodu na směsi. Mám teda i tu pekárnu z Lidlu. Ale pokud tu menší hmotnost máš na 750 g, tak to odpovídá polovině sáčku té směsi… A nemůžeš třeba nějak jinak nastavit pečící program - např. celozrnný?
@Bjedrunka Zkoušela jsem program základní i celozrnný a u všech ušák, někdy menší někdy větší (podle toho jestli ubírám víc nebo míň té vody), pekárnu během chodu neotvírám. Takže pořád nevím včem by to mohlo být. Zkusím ještě tu větší váhu chlebíka.
Holky, omlouvám se za stupidní dotaz, peču zatím z kupovaných směsí a zatím jsem vyzkoušela jenom Lidl, ale co je to „ušatý“ chleba???
Já mám vždycky asi neušatý