Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj holky, mam prosbu - jsem totalni zacatecnik v peceni v pekarne… zatim jsem upekla asi tri chleby z koupenych smesi a vzdycky se mi propadly. Na netu jsem vylustila, ze mam snizit mnozstvi vody.
Netusite, jestli to pomuze? A nemate nahodou nekdo zkusenosti se smesi z Lidlu? Prosim prosim poradte…Predem moc diky.
No, sice tady jsou jiné odbornice na chleba, ale mi, když se chleba propadne, tak to znamená, že jsem dala moc droždí a on překynul … Ale je fakt, že si míchám sama, z kupovaných jsem ještě nepekla… Začala jsem se řídit dle rady kamarádky ne množstvím droždí udaným v receptu, ale na pytlíčku s droždím. Zatím ťuk ťuk to vychází (teda pokud si dobře seřídím váhu a navážím správné množství všeho, že…
)
Iva
Já pekárnu nemám, takže peču občas v troubě a používám právě ty z Lidlu. Moc nám chutnají, měla jsem slunečnicový a vícezrnný (myslím), ještě tam vždy přidávám nějaká semínka.
Halka
Ušatý (propadlý) chleba znamená buď moc vody nebo moc droždí nebo otevřenou pekárnu během pečení.
Nebo všechno najednou ![]()
Neboj, každá z nás měla mockrát ušatce ![]()
L.
Mohla bych se taky zeptat… Pekárnu na chleba nemám, chtěla bych ho vyzkoušet normálně v horkovzdušné troubě. Mám tam na něj i nějaký přednastavený režim. Ale teď ten dotaz: když se peče normálně v troubě, to se dává do nějaké formy nebo udělám bochník a ten dám prostě na plech? Díky moc.
Koukni sem, fotila jsem o tom, jak peču klasický bochník - jen první krok budeš mít asi jiný - pravděpodobně uhněteš chleba v ruce a necháš kynout v míse - což vyjde nastejno jak pekárna, jen je to pracnější.
http://emimino.cz/modules.php?…
L.
PS: Při pečení horkovzduchem nemívám tak dobrou kůrku jako při klasickém pečení…
Děkuju. Podívám se. Jsi zlatá…já jsem totiž taková kuchařka na baterky ![]()
Ahoj Kacho, směsi z Lidlu mi moc chutnají, když nemám čas patlat dohromady ingredience na vlastní chleba, tak je taky používám, včera jsem pekla vícezrnný a dnes ciabattu, oba výborné. Pokud je v návodu přidat 350ml vody, přidám maximálně 300ml a nikdy propadlý není. Tak to zkus a třeba to pomůže ![]()
Moc diky holky,
Harmony - v navodu je 370 ml nebo 350 ml, jak u ktereho chleba, to mas pravdu. Dam tam teda jen 300ml a uvidime. Kazdopadne moc diky za radu.
Směs z Lidla - dávám dle návodu 350 ml vody, včera jsem např. pekla slunečnicový a dala jsem snad i 400 ml
, protože se mi zdálo, že je to těsto moc tuhé a chlebíček je jedna báseň. Nemám pekárnu, peču v plynové troubě ve formě na biskupský chlebíček!
Propadlý chlebík může být i tím droždím, jak už holky psali, např sáček s modrou holubičkou je na kilo mouky, takže pokud ho šupnu do receptu co je u pekárny 3/4 do zhruba půl kila mouky, musí to překynout
a ušatec je na světě
já dávám na půl kila mouky tak čajovou lžičku (sušené s holubičkou, s jiným nemám zkušenost) a bohatě to stačí:-)))
Jo a ještě jsem viděla v telce v sama doma, radila tam česká odbornice Pavla Momčilová, že přidává do těsta mezi surovinami 1 celaskon. Takže jsem vyzkoušela fakt je chlebík s krásnou strukturou ![]()
Ahoj,
my pečeme každý den a propadlý chlebík jsme měli jednou,když manža študoval pečení v otevřené pekárně.
My kupujem směsi v Kauflandu v Německu,mají 8 druhů,všechny výborné a stojí podle akce 0,69-0,89 Eu. Kdyby jste měly možnost koupě,vřele doporučujeme.
Tak dalsi propadlik je na svete! Ubrala jsem vodu u smesi z Lidla a zase se to nepovedlo. Drozdi ubrat nemuzu, protoze uz je namichane ve smesi…
![]()
Kacho, tady je už jen jediná možnost, nepeč z hotových směsí a vyzkoušej si namíchat směs sama. Chléb od lesiny nebo můj jemný grahamový by se ti určitě měl povést, nebo obyčejný bílý, ten se povede vždycky
.
A nenech se odradit prvními neúspěchy, my jsme taky několik chlebů usušili pro slepice.
Ahoj já mám pekárnu od soboty a upekla jsem zatím 4 chleby z doma dělaných směsí. Na netu je spousta receptů, ušatec byl jenom jeden, protože jsem musela pekárnu nutně otevřít na konci kynutí abych se podívala jestli je to fakt taková halda těsta
no máčo. Ale fakt vyzkoušej ty domácí směsi, není na tom nic těžkého ![]()
Nepřihlášená Jitka L.