Směsi na chleba

661
1.2.08 12:57

Smesi na chleba

Ahoj holky, mam prosbu - jsem totalni zacatecnik v peceni v pekarne… zatim jsem upekla asi tri chleby z koupenych smesi a vzdycky se mi propadly. Na netu jsem vylustila, ze mam snizit mnozstvi vody.
Netusite, jestli to pomuze? A nemate nahodou nekdo zkusenosti se smesi z Lidlu? Prosim prosim poradte…Predem moc diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
1.2.08 13:11

No, sice tady jsou jiné odbornice na chleba, ale mi, když se chleba propadne, tak to znamená, že jsem dala moc droždí a on překynul … Ale je fakt, že si míchám sama, z kupovaných jsem ještě nepekla… Začala jsem se řídit dle rady kamarádky ne množstvím droždí udaným v receptu, ale na pytlíčku s droždím. Zatím ťuk ťuk to vychází (teda pokud si dobře seřídím váhu a navážím správné množství všeho, že… :potlesk: )
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
1.2.08 13:49

Já pekárnu nemám, takže peču občas v troubě a používám právě ty z Lidlu. Moc nám chutnají, měla jsem slunečnicový a vícezrnný (myslím), ještě tam vždy přidávám nějaká semínka.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.2.08 14:29

Ušatý (propadlý) chleba znamená buď moc vody nebo moc droždí nebo otevřenou pekárnu během pečení.

Nebo všechno najednou ;)

Neboj, každá z nás měla mockrát ušatce :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.2.08 14:33

Mohla bych se taky zeptat… Pekárnu na chleba nemám, chtěla bych ho vyzkoušet normálně v horkovzdušné troubě. Mám tam na něj i nějaký přednastavený režim. Ale teď ten dotaz: když se peče normálně v troubě, to se dává do nějaké formy nebo udělám bochník a ten dám prostě na plech? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.2.08 14:36

Koukni sem, fotila jsem o tom, jak peču klasický bochník - jen první krok budeš mít asi jiný - pravděpodobně uhněteš chleba v ruce a necháš kynout v míse - což vyjde nastejno jak pekárna, jen je to pracnější.

http://emimino.cz/modules.php?…

L.

PS: Při pečení horkovzduchem nemívám tak dobrou kůrku jako při klasickém pečení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.2.08 14:53

Děkuju. Podívám se. Jsi zlatá…já jsem totiž taková kuchařka na baterky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
1.2.08 15:16

Ahoj Kacho, směsi z Lidlu mi moc chutnají, když nemám čas patlat dohromady ingredience na vlastní chleba, tak je taky používám, včera jsem pekla vícezrnný a dnes ciabattu, oba výborné. Pokud je v návodu přidat 350ml vody, přidám maximálně 300ml a nikdy propadlý není. Tak to zkus a třeba to pomůže :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
1.2.08 15:32

Moc diky holky,
Harmony - v navodu je 370 ml nebo 350 ml, jak u ktereho chleba, to mas pravdu. Dam tam teda jen 300ml a uvidime. Kazdopadne moc diky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
1.2.08 16:55

Směs z Lidla - dávám dle návodu 350 ml vody, včera jsem např. pekla slunečnicový a dala jsem snad i 400 ml 8O , protože se mi zdálo, že je to těsto moc tuhé a chlebíček je jedna báseň. Nemám pekárnu, peču v plynové troubě ve formě na biskupský chlebíček!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
1.2.08 21:55

Propadlý chlebík může být i tím droždím, jak už holky psali, např sáček s modrou holubičkou je na kilo mouky, takže pokud ho šupnu do receptu co je u pekárny 3/4 do zhruba půl kila mouky, musí to překynout :lol: a ušatec je na světě :lol: já dávám na půl kila mouky tak čajovou lžičku (sušené s holubičkou, s jiným nemám zkušenost) a bohatě to stačí:-)))
Jo a ještě jsem viděla v telce v sama doma, radila tam česká odbornice Pavla Momčilová, že přidává do těsta mezi surovinami 1 celaskon. Takže jsem vyzkoušela fakt je chlebík s krásnou strukturou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
1.2.08 23:12

Ahoj,
my pečeme každý den a propadlý chlebík jsme měli jednou,když manža študoval pečení v otevřené pekárně.
My kupujem směsi v Kauflandu v Německu,mají 8 druhů,všechny výborné a stojí podle akce 0,69-0,89 Eu. Kdyby jste měly možnost koupě,vřele doporučujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
3.2.08 12:12

Tak dalsi propadlik je na svete! Ubrala jsem vodu u smesi z Lidla a zase se to nepovedlo. Drozdi ubrat nemuzu, protoze uz je namichane ve smesi… :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
3.2.08 18:56

Kacho, tady je už jen jediná možnost, nepeč z hotových směsí a vyzkoušej si namíchat směs sama. Chléb od lesiny nebo můj jemný grahamový by se ti určitě měl povést, nebo obyčejný bílý, ten se povede vždycky :lol: :lol: .
A nenech se odradit prvními neúspěchy, my jsme taky několik chlebů usušili pro slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.08 16:37

Ahoj já mám pekárnu od soboty a upekla jsem zatím 4 chleby z doma dělaných směsí. Na netu je spousta receptů, ušatec byl jenom jeden, protože jsem musela pekárnu nutně otevřít na konci kynutí abych se podívala jestli je to fakt taková halda těsta :roll: no máčo. Ale fakt vyzkoušej ty domácí směsi, není na tom nic těžkého :wink:

Nepřihlášená Jitka L.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí