Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já si dávám zbytečky smetany do kafe…ale to pak už
nesladím většinou
@Jarr píše:
Můžeš tím jenom zjemnit nějakou omáčku nebo šťávu
Muž na omáčky není ![]()
@ady01 píše:
Tak ji ušlehej s cukrem nebo s kakaem k tomu ovoce(mražené jahody) a určitě se to nezkazí neboť zájemce vždycky najdeš
Jahody nemáme, ale na borůvky by to šlo, díky ![]()
@SarkaLo píše:
@Saintpaulia Nějakou krémovou polévku tím doladit…nebo s rýží a pórkemsice kalorická bomba, ale mě to chutná
Můžeš mi prosím napsat konkrétní recept na tu rýži s pórkem? ![]()
@Amaly píše:
Co tvaroháček - ušlehat smetanu, přidat 2 tvarohy, cukr a zamíchat.
Nebo se dá ze smetany utlouct domácí máslo.
Ten tvaroháček je super pro děti
Ale ty zatím nemáme ![]()
@elpiska píše:
Zapečené brambory s masem (rybou, kotletou) a žampiony přelité smetanou.
To jsme měli ve středu ![]()
@Duckula píše:
Na palačinku s ovocem, nebooooo, máš ráda ananas?, posekej na kousky, dej do toho i tu šťávu, uvař jako pudink a zamíchej do toho (do ledově vychlazeného) vyšlehanou šlehačku, postrouhej čokoládu…
Můžeš přesněji prosím popsat s tím anansem? Mám do toho přidat škrob nebo mléko abych to uvařila jako pudink? ![]()
@snecek19 píše:
Maso na šlehačce: Kuřecí nebo vepřové maso naklepat, osolit, opepřit, dát do pekáče, na něj dát šunku a každou porci zasypat sýrem. Podlít šlehačkou a přikryté upéct. Před dopečením odkrýt aby se sýr trochu zapekl.
Určitě někdy zkusím, děkuji ![]()
Holky moc díky ![]()
Ještě, že mám zásoby té smetany, abych toho mohla zkusit víc ![]()
@Saintpaulia píše:
Můžeš přesněji prosím popsat s tím anansem? Mám do toho přidat škrob nebo mléko abych to uvařila jako pudink?
vezmeš ten ananas a nasekáš ho, dáš tam zpátky tu vodu z něj a dáš asi jeden pudink vanilkový (podle množství), vaříš to jako by to bylo mléko, tzn, vemeš pudink, rozmícháš ho v troše ananasové vodě, zbytek přivedeš do varu, vliješ pudink a uvaříš to, pak vychladíš do ledova a zamícháš do toho vyšlehanou šlehačku.
fakt vaříš dohromady ten ananas se šťávou, jako by to bylo mléko, ju ![]()
@Duckula píše:
vezmeš ten ananas a nasekáš ho, dáš tam zpátky tu vodu z něj a dáš asi jeden pudink vanilkový (podle množství), vaříš to jako by to bylo mléko, tzn, vemeš pudink, rozmícháš ho v troše ananasové vodě, zbytek přivedeš do varu, vliješ pudink a uvaříš to, pak vychladíš do ledova a zamícháš do toho vyšlehanou šlehačku.
fakt vaříš dohromady ten ananas se šťávou, jako by to bylo mléko, ju
Moc děkuji ![]()
Mimochodem podle tvého vysvětlení by to pochopil i naprostý blbec
A že jsem si tak připadala když jsem to četla ![]()
Edit: Podobně dělám sklo na dort-to je jen ze šťávy (bez ovoce) s pudinkem. Ale pak se tam teda nemíchá ta smetana, už nebylo sklo ![]()
Otevřenou smetanu nechavam v puvodnim obalu klidne i tyden, takze kdyz nic nevymyslis, pridej ji při dalsim peceni. Nebo ji spotřebuj do kafe, nebo prostě vypij. „Zelenej zubatej smajlik, ktery mi nejde vložit. “
@Saintpaulia jj, promiň, sem tak zvyklá
![]()
podobně ještě děláme - obyčejný plát (vajíčka+mouka+cukr), na to meruňky na plátky a zalité sklem z meruňkové šťávky, taky moc dobré ![]()
@Raduš.ka44 píše:
Otevřenou smetanu nechavam v puvodnim obalu klidne i tyden, takze kdyz nic nevymyslis, pridej ji při dalsim peceni. Nebo ji spotřebuj do kafe, nebo prostě vypij. "Zelenej zubatej smajlik, ktery mi nejde vložit. "
Díky za info
Já jsem měla původní obal papírovou krabičku, tak jsem jí radši přelila. Kdybych měla kelímek, tak bych jí taky nechala v tom ![]()
@Duckula píše:
@Saintpaulia jj, promiň, sem tak zvyklá![]()
![]()
podobně ještě děláme - obyčejný plát (vajíčka+mouka+cukr), na to meruňky na plátky a zalité sklem z meruňkové šťávky, taky moc dobré
To by mohlo být taky dobré, děkuji za inspiraci ![]()
Edit: Taky to tak dělám, akorát ten spodek kupuji už hotový korpus
![]()