Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky chci se zeptat na radu před nějakou dobou jsem dělala tiramisu z mascarpone a mělka se tam přidávat nějak i smetana vyšlehaná ke šlehání použila jsem od kunínu tu 33% no a jak se to vyšlehalo udělali se v té smetaně sem tam jako by takové černé tečky vypadá to jako by černé malilinkaté smetí a je tam toho více robot mám dobrý nový z něho nic nepadá, no a dnes jsem dělala krtkův dort dala jsem šlehat zase ty dvě smetany a po ušlehání čučím zase do mísy od robota že sem tam ty černé kousky jsou zase, není to nic tvrdého když jsem jeden ten kousek zkusila dát na kávovou lžičku tak se to pak v prstech normálně rozetřelo, nevíte jestli to v té ušlehané smetaně vždy má být nebo co to může být???
Řekla bych jestli nebudeš mít nějak promazaný otvor na metly, že by to mohlo odpadávat z toho ![]()
taky jsem ve smetane nic nemela, to bude z robota, hod tam treba vodu a nech to zamichat
Divné ve smetaně jsem nikdy nic takového neměla,ani v té od Kunínu.
Vypydá to spíš na robota,s tou vodou to není špatný nápad.
Sice jsem v ni nic takovyho nikdy nenasla, zato jsem ale slehacku z Kunina nikdy do tuha nevyslehala. Ani elektr.metlou, ani rucne. Uz tu o tom byla asi pred rokem diskuse, tak vim, ze nejsem sama
. Proste to neslo a neslo, porad tekla, a nebylo to jen jednou, zkousela jsem vickrat. Takze ja uz Kunin nekupuju. S jinou nemam problem ![]()
Pri tvorbe Krtkova dortu jsem tenkrat musela od rozdeleneho bezet do kramu pro jinou, a modlit se, aby byla uz z kramu poradne vychlazena a mohla jsem ji rovnou delat. Nastesti meli, takze dort se povedl ![]()
Tak jsem zkusila pokus dát šlehat mléko abych případně ten bordýlek v tom bílém viděla šlehala jsem to na nejvyšší stupen tedy na 4 a v mléce vůbec nic a říkám zajímavé že je to vždy jen v té smetaně:( Jinak robot nemám žádný krám že by se z něj něco louoalo nebo tak mám ten novej bosh jsem dostala myslím je to bosh mum nebo tak nějak, tak jsem bezradná co to je.Ale asi to bude smetanou neb nevím
Nikdy jsem to ve smetaně nenašla. Ale je fakt, že Kundín
si moc nekupuju. Nekape ti nějakej olej z robota? Přeci jen v mléce se to může rozpustit, klesne to ke dnu, aniž si všimneš, ale ve smetaně se to drží na povrchu. Zkus třeba vyšlehat bílek, jestli to tam bude. Aneho to pusť naprázdno v dokonale suché čisté míse, jestli se nějakej bordel neobjeví. No že by to bylo v tý smetaně je možný, ale že by to nebylo před vyšleháním vidět, to je divný ![]()
No tak jsi asi narazila na nějakou blbou smetanu.Jinak si to vysvětlit neumím.
Taky bych zkusila vyšlehat ten bílek - v mléce se ti ten bordýlek hned rozpustí, sama říkáš, že se ti rozetřel mezi prsty… ![]()
Mě se to taky občas stane, ale co to je nevim
Hlavně když koupím smetanu v kelímku,
proto radši kupuju v krabici. ![]()
Zajimave
ja tuhle koukam jak pero gauce co to mam v testu a on to prasek vanilky, kterou jsem tam dala a pak zapomnela. Vypadalo to uplne stejne podle popisu zakladatelky.
Kuchařinky pomoc!!! ![]()
Peču buchtu, která se po vyndání z trouby polije smetanou…jenže buchta je v troubě, smetanu mám jen onu jednu a po rozdělání jsem jí jednou promíchla lžičkou a ona ztuhla!!!
což je moc hezký kdybych chtěla šlehat, ale já jí potřebuju nalít na tu buchtu!! Co mám dělat holky?
![]()
Asi bych ji zkusila trochu naředit mlékem. Tedy, takhle ředím, když je smetana moc hustá a potřebuji ji do těsta. Ale myslím, že na vršek by s tím také neměl být problém ![]()