Smetanová omáčka, recepty

21
3.5.14 23:34

Smetanová omáčka

Zdravím všechny zkušené kuchařky! :mavam:
Mám dotaz, jak děláte takové ty světlé omáčky typu králík na smetaně, kuře na smetaně? :nevim: Prostě něco jako paprikáč bez papriky. Svíčková, bez kořenové zeleniny :D nevím, jak to mám popsat. Pamatuji si jak nám tyhle omáčky dělali ve školní jídelně :lol: a sama takovou neumím. Měl by tu pro mě někdo nějaký recept? :* DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1064
3.5.14 23:40

Ono neco takoveho jde? :-) ja umim jen normalni omacky se vsim co tam patri. Nedovedu si predstavit omacku jinak :-) nebo te spatne chapu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.5.14 23:42

Prostě vím, že se tam nedává kořenová zelenina jako pod svíčkovou, ani se to nekoření paprikou :-)!Je to taková jemná světlá omáčka! Ale co se tam dává, je mi právě záhadou. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
3.5.14 23:44

@Žan3ta aha, tak to ani ja nevim :-) to jsem zvedava jestli to nekdo umi :-D jedine me napada jestli se to nedela z vyvaru pak smetana a zahustit a dochutit jinak nevim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.5.14 23:45

Bešamel?
nebo orestovat maso (králík, kuře…) na tuku a cibulce, podusit a potom zaprášit moukou, trošku to povařit, přidat smetanu (i vývar, pokud chceš) a dochutit?

Příspěvek upraven 03.05.14 v 23:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
3.5.14 23:45

@Žan3ta udělej bešamel a nějak ho dochuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
3.5.14 23:48

„@Žan3ta“

http://www.recepty.cz/…besamel-1863
A můžeš přidat houby, kopr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.5.14 23:49

Taky není blbej nápad si najít na googlu třeba recept na kuře na paprice nebo králíka na smetaně a tam ten princip bude popsanej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
3.5.14 23:51

Ja rozehreju maslo, zasypu moukou, pridam mleko. Trosku necham odstat, pridam smetanu, sul, a nekdy i pepr. Pouzivam jak k masu, tak napr. na zapecena jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
3.5.14 23:51

Nemyslí zakladatelka nějaký druh UHO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.5.14 23:53

Dělala jsem kuře na smetaně asi stokrát, ale nikdy to nebylo to pravé ořechové, co dáváte za koření? Já zkoušela na divoko, jen masox, citron a sůl, muškátový oříšek ale prostě to porát není ono :(!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.5.14 23:56
@Efsheny píše:
Nemyslí zakladatelka nějaký druh UHO?

Nějaký druh UHO :lol: napadá Vás nějaký určitý, který se trošku podobá, mé představě? Nerada zkouším protože pokud to není podle receptu, končí to katastrofou! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
3.5.14 23:58

@Žan3ta ja davam sul, pepr, papriku a masox kdyz mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
4.5.14 00:01
@Žan3ta píše:
Nějaký druh UHO :lol: napadá Vás nějaký určitý, který se trošku podobá, mé představě? Nerada zkouším protože pokud to není podle receptu, končí to katastrofou! :lol:

třeba tu :) http://recepty.chytrazena.cz/…i-49288.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
4.5.14 00:05

Sul, pepř, paprika a vývar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...