Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím všechny zkušené kuchařky! ![]()
Mám dotaz, jak děláte takové ty světlé omáčky typu králík na smetaně, kuře na smetaně?
Prostě něco jako paprikáč bez papriky. Svíčková, bez kořenové zeleniny
nevím, jak to mám popsat. Pamatuji si jak nám tyhle omáčky dělali ve školní jídelně
a sama takovou neumím. Měl by tu pro mě někdo nějaký recept?
DĚKUJI
Ono neco takoveho jde?
ja umim jen normalni omacky se vsim co tam patri. Nedovedu si predstavit omacku jinak
nebo te spatne chapu ![]()
Prostě vím, že se tam nedává kořenová zelenina jako pod svíčkovou, ani se to nekoření paprikou
!Je to taková jemná světlá omáčka! Ale co se tam dává, je mi právě záhadou.
![]()
@Žan3ta aha, tak to ani ja nevim
to jsem zvedava jestli to nekdo umi
jedine me napada jestli se to nedela z vyvaru pak smetana a zahustit a dochutit jinak nevim ![]()
Bešamel?
nebo orestovat maso (králík, kuře…) na tuku a cibulce, podusit a potom zaprášit moukou, trošku to povařit, přidat smetanu (i vývar, pokud chceš) a dochutit?
Příspěvek upraven 03.05.14 v 23:50
„@Žan3ta“
http://www.recepty.cz/…besamel-1863
A můžeš přidat houby, kopr…
Taky není blbej nápad si najít na googlu třeba recept na kuře na paprice nebo králíka na smetaně a tam ten princip bude popsanej
Ja rozehreju maslo, zasypu moukou, pridam mleko. Trosku necham odstat, pridam smetanu, sul, a nekdy i pepr. Pouzivam jak k masu, tak napr. na zapecena jidla.
Dělala jsem kuře na smetaně asi stokrát, ale nikdy to nebylo to pravé ořechové, co dáváte za koření? Já zkoušela na divoko, jen masox, citron a sůl, muškátový oříšek ale prostě to porát není ono
!
@Efsheny píše:
Nemyslí zakladatelka nějaký druh UHO?
Nějaký druh UHO
napadá Vás nějaký určitý, který se trošku podobá, mé představě? Nerada zkouším protože pokud to není podle receptu, končí to katastrofou! ![]()
@Žan3ta píše:
Nějaký druh UHOnapadá Vás nějaký určitý, který se trošku podobá, mé představě? Nerada zkouším protože pokud to není podle receptu, končí to katastrofou!