Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Maminky, chtěla bych se vás zeptat. Měli by jste zájem o domácí zavařeniny (kompoty, marmelády, povidla, zelenina, sirupy, člamády atd.)? Naskytla se nám možnost z hobby udělat práci ale nevíme jestli by byl odběr. Děkuji za reakce.
To záleží na poměru kvalita x cena a také dostupnost. Já osobně bych takovout věc třeba neobjednávala přes eshop, ale podobný sortiment máme třeba tady kousek - takový malý obchůdek, kde mají otevřeno 2× týdnně a právě takovéto podobné výrobky tam mají a mě není líto si za ně připlatit, protože vím, že chutnají i jsou složeny z něčeho jiného než koupím v supermarketu. takže za mě takovéto zboží určitě ano. Ale vím, že existuje spousta lidí, co hledí jen na cenu ![]()
Já ano, sama zavařovat neumím, pokud bych měla jistotu, že je to fakt domácí (bez konzervantů, éček, fakt jak od maminky), tak klidně ![]()
Zavařeniny ne - možná bych měla zájem o různé zeleninové směsi na maso nebo těstoviny a zcela určitě by mě zajímaly nakládané okurky.
Přes net určitě ne, v nějakém „spešl“ obchůdku bych si ale jednou za čas klidně něco koupila.
Já bych zájem neměla, protože si tohle všechno dělám sama ale kdyby to bylo obráceně, rozhodně bych něco podobného uvítala ale samozřejmě záleží na konkrétním složení, ceně atd…
Možná by se to podařilo v rámci nějakých trhů, typu farmářských. Otázka je samozřejmě ceny a kvality. Ale proč ne? Já mám teda vše své domácí, ale např. med kupujeme takhle.
Domácí zavařeniny (nejčastěji švestková povidla) dávám i jako dárek a mám s tím úspěch…
Já myslím, že by se to hodně odvíjelo od ceny, takže to chce dobře propočítat.
Každopádně přeju hodně štěstí ![]()
Já ano. Marmelády kupuju u jedné paní, která to dělá tak, že nám řekne jaké má ovoce a z toho nám pak připraví na požádání. Frčím na jahodovo-rebarborové.
Ale brala bych i ovocné kompoty, nakládanou zeleninu a čalamády. Ty ona nedělá.
Mě prostě nebaví ani vaření, natož zavařování… ![]()