Naklíčené brambory s mrkví

10
2.5.14 20:42

naklíčené brambory

Ahoj,
chci se zeptat máme doma naklíčené brambory a zítra chceme udělat kaši s mrkví. Slyšela jsem, že vodu máme vylít (když už klíčí). Je možné tedy mrkev vařit společně s bamborami? Nebo raději zvlášť? Na internetu jsem hledala, ale nikde potom nepíší, co s tou mrkví.

Děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
2.5.14 20:48

My jime normalne trosku nakliceny brambory a zijeme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
2.5.14 20:49

Tak hlavne naklicene brambory by se jist uz vubec nemely.Ta vylita voda, co jako, vodu vylijes i ze zdravych brambor, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
2.5.14 20:54

@Eemii nebud citlivka :),

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.5.14 20:55

Naklíčené brambory určitě nee…

http://www.jimejinak.cz/…-bramborach/

Hlavní problém je solanin. Solanin je toxický jed a i když ho zdravé brambory obsahují zdánlivě malé množství, stačil by výtažek ze čtyř nenaklíčených brambor zabít krysu. Což ale teprve zelené, nebo naklíčené brambory??? Tam množství solaninu mnohonásobně stoupá a tento toxin silně poškozuje náš organismus. Porce brambor nás sice nezabije, ale mírně přiotráví a tělo, místo aby mělo energii, musí odbourávat toxin. U malých dětí může způsobit i otravu, těm raději brambory vůbec nedávejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
2.5.14 20:58

Brambory nam naklici vzdy behem chvile 8o. Normalneoloupu a uvarim. Tohle jsem vubec nevedela :-O 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
2.5.14 20:59

8o holky to je pro mě novinka, naklíčené brambory jíme úplně normálně, kupujeme na zimu zásoby, a vždycky se začátkem jara začnou klíčit.. To jsem vůbec nevěděla, že jsou toxické..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

http://www.prozeny.cz/…h-meli-vedet

koukni, třebato pomůže.
Pokud budou brambory oloupané, vařila bych klidně s mrkví, jed je vklíčcích a ty už budou pryč. Pokud jsou klíčky větší jak velká špendlíková hlavička, brambory bych vyhodila a uvařila něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10

Z čerstvých brambor vodu použijeme např do polévky, nebo manžel ji má rád. Ale u naklíčených ji sliju. Spíš mi de o to, esi ta mrkev nebute fungovat jako sběrač toho solaninu, co se částečně do vody uvolní. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
2.5.14 21:00

Neresim. klicky odkrojim a jeste jsem neumrela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.5.14 21:01

Brambory mi taky naklíčí hned. Někde jsem četla, že proti tomu jedu působí kmín. Uvařit s kmínem a je to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.5.14 21:02

@python brambory bych vyhodila a z mrkve bych udělala mrkvový salát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.5.14 21:04

@zizalkaaa I malé množství solaninu může u citlivějších osob vyvolat migrény nebo otupělost…
ale máš pravdu, asi se na to neumírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.5.14 21:07

By mě zajímalo, jestli naše matky a babičky vyhazovaly každou naklíčenou bramboru, když často byl úspěch mít vůbec něco do pusy. Kdybych se denně cpala několika porcema nakl. brambor, tak beru, ale že prostě jednou naklíčily, tak z toho se fakt neotrávíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
2.5.14 21:07
@Malaga píše:
@zizalkaaa I malé množství solaninu může u citlivějších osob vyvolat migrény nebo otupělost…
ale máš pravdu, asi se na to neumírá…

na migrenu trpim 2 krat mesicne :|a ze to je bolest div neokusuji zed :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí