Naklíčené brambory s mrkví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1529
2.5.14 21:10

Nám třeba naklíčené brambory nedělají dobře :-( jsem z nich dělala bramborový guláš a akorát nás z toho pálela žáha :-( takže já kupuju brambory jen kolik spotřebuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.5.14 21:10

@zizalkaaa migrény dokážou potrápit…
jasně, jak tu holky píší, že jednou za čas to nevadí a zmiňují i babičky…
já to spíš beru tak - proč si dělat zle, když se tomu můžu vyhnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
2.5.14 21:12

@Bibi239 větší jak špendlík? děláš si srandu? :lol: nám loni prorůstaly přes síťku..mohli jsme je zasadit doma v šuplíku :mrgreen: a už si nějak nepamatuju, nějaké nežádoucí vlivy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
2.5.14 21:13

@tumpach jaka citlivka, ja nerikam, ze je nejime, kdyz stihnou naklicit, jen jsem nepobrala to s tou vodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
2.5.14 21:15

My běžně naklíčené brambory jíme. Mě od mala říkali, že „jedovaté“ neboli toxické jsou ty klíčky, ne ta naklíčená brambora. Nikdy z toho nebylo nikomu v rodině nic. Takže já bych to klidně uvařila i s tou mrkví a rozmačkala/rozmixovala, jak jsi zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.5.14 21:15

Naklíčené nejím. ono ne nadarmo babičky říkají, že na jaře jsou brambory už jen pro prasata. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.5.14 21:31

Migrénu máte spíš z HA nebo málo pijete. Klíčky pečlivě okroj a nazelenalé brambory vyhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.5.14 21:33
@Lama Lama píše:
Naklíčené nejím. ono ne nadarmo babičky říkají, že na jaře jsou brambory už jen pro prasata. :lol:

Jako pro prasata vypadají brambory v Tesku prakticky celý rok. :| Ale už teď měli ty hezké, řekla bych rané, ale co hledám, tak mají mít sezónu později. :think: Ale jsou moc pěkné. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.5.14 21:40
@Litta píše:
Jako pro prasata vypadají brambory v Tesku prakticky celý rok. :| Ale už teď měli ty hezké, řekla bych rané, ale co hledám, tak mají mít sezónu později. :think: Ale jsou moc pěkné. :jazyk:

jj, nové už můžou ted být, spíš ale ze zahraničí. české ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.5.14 21:43

@Emisis ne, nedělámsi srandu. Brambory takhle naklíčené jak popisuješ, toje ekl. Jestli vás baví baštit jedy v malýchdávkách, fajn, vaše játra a ledviny vám určitě poděkují. Jednou, ne hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
2.5.14 21:59

Mňam, naklíčený brambory!! :jazyk: :jazyk:.. jím a nic mi není a jestli někdy časem?? no co, na něco se umřít musí :lol: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.5.14 22:01

Nekonzumují se brambory zelené a silně naklíčené. Solanin je obsažen v bramboře pod slupkou v okolí klíčků. Babičky používaly při vaření kmín - prý má vázat solanin. Voda z málo naklíčených brambor se má slít a již nepoužívat. Alespoň takhle si to pamatuju ze školy. Jakmile se objeví klíčky, brambory přeberu a klíčky olámu použiju tyto brambory k výrobě bramborových knedlíků a kroket. Pokud zajdu do sklepa pozdě a už mají 5a více cm dlouhé klíčky - vyhazuju. Dokonce jsem zjistila, že ze starších brambor už bramborovou kaši neudělám, většinou mám místo kaše lepidlo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
2.5.14 22:05

Tak, nejzdravější to není, ale když brambory pořádně oškrábeš a klíčky odtraníš, tak se množství solaninu sníží..a přidala bych trochu již zmiňovaného kmínu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.5.14 22:08

My máme každý rok sklep plný brambor asi od mého narození a celý život jsme to jedli, jíme dál a vařím i synovi :-) Klíčky uloupnu, brambory oloupu a normálně jíme. O tom, že jsou toxické jsem četla až nedávno tady na emiminu. Neřeším to, žijem, otupělí nejsme, tak co..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
2.5.14 22:11

@Lejaa a tak to já možná trochu otupělá jsem, co já vím :lol: :lol: ale je mi to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí