Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nám třeba naklíčené brambory nedělají dobře
jsem z nich dělala bramborový guláš a akorát nás z toho pálela žáha
takže já kupuju brambory jen kolik spotřebuju ![]()
@zizalkaaa migrény dokážou potrápit…
jasně, jak tu holky píší, že jednou za čas to nevadí a zmiňují i babičky…
já to spíš beru tak - proč si dělat zle, když se tomu můžu vyhnout ![]()
@Bibi239 větší jak špendlík? děláš si srandu?
nám loni prorůstaly přes síťku..mohli jsme je zasadit doma v šuplíku
a už si nějak nepamatuju, nějaké nežádoucí vlivy ![]()
@tumpach jaka citlivka, ja nerikam, ze je nejime, kdyz stihnou naklicit, jen jsem nepobrala to s tou vodou ![]()
My běžně naklíčené brambory jíme. Mě od mala říkali, že „jedovaté“ neboli toxické jsou ty klíčky, ne ta naklíčená brambora. Nikdy z toho nebylo nikomu v rodině nic. Takže já bych to klidně uvařila i s tou mrkví a rozmačkala/rozmixovala, jak jsi zvyklá.
Naklíčené nejím. ono ne nadarmo babičky říkají, že na jaře jsou brambory už jen pro prasata. ![]()
Migrénu máte spíš z HA nebo málo pijete. Klíčky pečlivě okroj a nazelenalé brambory vyhoď.
@Lama Lama píše:
Naklíčené nejím. ono ne nadarmo babičky říkají, že na jaře jsou brambory už jen pro prasata.
Jako pro prasata vypadají brambory v Tesku prakticky celý rok.
Ale už teď měli ty hezké, řekla bych rané, ale co hledám, tak mají mít sezónu později.
Ale jsou moc pěkné. ![]()
@Litta píše:
Jako pro prasata vypadají brambory v Tesku prakticky celý rok.Ale už teď měli ty hezké, řekla bych rané, ale co hledám, tak mají mít sezónu později.
Ale jsou moc pěkné.
jj, nové už můžou ted být, spíš ale ze zahraničí. české ještě ne.
@Emisis ne, nedělámsi srandu. Brambory takhle naklíčené jak popisuješ, toje ekl. Jestli vás baví baštit jedy v malýchdávkách, fajn, vaše játra a ledviny vám určitě poděkují. Jednou, ne hned…
Mňam, naklíčený brambory!!
.. jím a nic mi není a jestli někdy časem?? no co, na něco se umřít musí
![]()
Nekonzumují se brambory zelené a silně naklíčené. Solanin je obsažen v bramboře pod slupkou v okolí klíčků. Babičky používaly při vaření kmín - prý má vázat solanin. Voda z málo naklíčených brambor se má slít a již nepoužívat. Alespoň takhle si to pamatuju ze školy. Jakmile se objeví klíčky, brambory přeberu a klíčky olámu použiju tyto brambory k výrobě bramborových knedlíků a kroket. Pokud zajdu do sklepa pozdě a už mají 5a více cm dlouhé klíčky - vyhazuju. Dokonce jsem zjistila, že ze starších brambor už bramborovou kaši neudělám, většinou mám místo kaše lepidlo ![]()
Tak, nejzdravější to není, ale když brambory pořádně oškrábeš a klíčky odtraníš, tak se množství solaninu sníží..a přidala bych trochu již zmiňovaného kmínu..
My máme každý rok sklep plný brambor asi od mého narození a celý život jsme to jedli, jíme dál a vařím i synovi
Klíčky uloupnu, brambory oloupu a normálně jíme. O tom, že jsou toxické jsem četla až nedávno tady na emiminu. Neřeším to, žijem, otupělí nejsme, tak co..:-)
@Lejaa a tak to já možná trochu otupělá jsem, co já vím
ale je mi to jedno