Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
S prosbou o blby komentar rada vyhovim..
jinak nedavna diskuse na podobne tema zde
https://www.emimino.cz/…stna-555916/
Tak to zkusíš znovu a když to nevyjde, tak zase znovu … Ono to jednou klapne. A nebo taky ne ![]()
Sice tvrdim že an pohlaví nezáleží a hlavně ať je zdravé a sama ani pohlaví vědět nechci abychom usměrňovali i veškeré okolí v genderově podmíněných očekávání a nákupech atd. a chceme mimi vychovávat stejně bez ohledu na pohlaví, ale i přesto vás chápu. vždycky jsem chtěla holčičku, odmalička, asi že jsem kolem sebe moc neměla kluky a doteď prostě je mi vždy příjemnější přítomnost žen než mužů a vůbec jsem si nedokázala představit vychovávat kluka. ale od tý doby co čekáme jsem se začala víc a víc ladit na myšlenku že to bude kluk, začala jsem sama sebe přesvědčovat že to asi bude kluk, a myslim že se povedlo že už je mi to fakt jedno a jsem ready na kluka i holku. tak bych vám asi doporučila to samé. neupínejte se na kluka, představujte si mimi jako holčičku, zkuste se na to rpostě víc naladit a hlavně si možná nepřipouštějte možnost že to ještě bude kluk. zkuste víc přemýšlet o výhodách toho mít tři holky. hlavně ale věřim, že jakmile na vás přijde porod, bude vám to upřímně jedno co to bude ![]()
Znám několik rodin kde ta „změna“ pohlaví přišla u čtvrtého potomka, a pátý byl zase jako ti první tři 😁
Podle statistiky vycházející z mé sociální bubliny, máte docela slušnou šanci po třech holčičkách na čtvrtého kluka.
Ale taky mám v mé sociální bublině rodinky se třemi princi/princeznami, a rodičové se do čtvrtého pokusu neženou ![]()
Hele, ber to tak, že s holkama to máš nacvičené a třetí princezna tě ušetří klučičáckých komplikací třeba s přetahováním předkožky ap.
A odřený kolena, střílení z luku, čutání do mičudy, lezení po skalách, zvládají i holky
Moje babička měla 6 kluků a jednu holku. Jednou to snad vyjde.
Vazne nekdo veri, ze kdyz cinskej kalendar ukazuje na kluka, ze to bude kluk?
Btw ja jsem na tohle alergická, pardon. Jeste nejsi u konce, z niceho nic taky klidne nemusi bejt zadny dite. Nerouhej se, prosim te.
To už je několikátá diskuze, kdy je někdo straaaašně zklamaný z toho, že čeká kluka nebo holku a přitom chtěl opak.
Já zas nechápu, jak někdo soudný může plánovaně otěhotnět a očekávat u toho, že to bude to jeho vysněné pohlaví. ![]()
Prostě buď chci dítě, nebo nechci dítě. A pokud chci, tak musím počítat s tím, že je to pade na pade. Buď kluk nebo holka.
Jak mi říkala moje gyndařka při UTZ- vypadá to na kluka, ale kdyby to byla holka, berte taky. ![]()
Dneska samé lepší diskuse 🤣 🤦
No on někdo dospělý spoléhá na čínský kalendář? Jak je psáno nahoře, nám se druhé pohlavi povedlo až na poctvrte… Taky to ještě zkusíš?
Bývalé spolužačce ale ne… A jsou rodiny, kdy prostě je jen jedno pohlaví, druhé mit nemůžou. Umím pochopit, že by si spousta lidí prala nějaké pohlaví u dítěte… Ale nechápu zklamání a nějaké smirovani s tím co má mezi nohama.
@Cirrus fibratus píše: Více
Hned jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi
Že si je můžou vyměnit..
Kamarádka s manželem plodili Vašíka (čtvrtého v generaci) vědecky celkem 5×, pátou holčičku pojmenovali Václava a tím asi skončili.
Ahojky,
Prosím předem o blbé komentáře typu co by za to dali ženský co děti mít nemůžou, co by za to dali jiný a podobně 🙏(za to že někdo nemůže mít děti já opravdu nemohu, a nehodlám se kvůli tomu chovat nějak jinak)
Prosím maminky o uklidnění že mě to přejde…Jde o to že máme doma 2holcicky a třetí miminko bylo děláno úmyslně plánovaně s tím že zkusíme chlapečka. Vsechno na chlapečka vycházelo, ovulace, čínský kalendář prostě vše 😁a když nám v 17tt řekli že to chlapeček je byli jsme naprosto šťastný :smiling_face_with3_hearts:
Od 28tt nám tvrdí ale holčičku (dnes 30+4 malá má skoro 2kg a krásně prospívá :smiling_face_with3_hearts: 🙏) a já se s tím nějak nemohu vyrovnat😒 vím že ji miluji a jsem ráda že je zdravá ale přesto mám v hlavě toho chlapečka a sama pro sebe doufám že se ještě třeba narodí 🥺