Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky vím že Se asi strapnim ale jak vypočítat nebo zjistit kdy přesně jsem otěhotněla když mám v aplikací začátek gestacniho stáří 25.2? Neptejte se mě proč ale ráda bych věděla datum cca kdy to bylo a nevím jak chápat v té aplikací někdy se na mě musí polopaticky tak prosím nechte si blbe odpovědi už tak se stydím ![]()
Chcete vědět v jakém přesném týdnu těhotenství jste? Použijte k tomu naši KALKULAČKU »
Aplikaci si vymaž z telefonu, je k ničemu. Máš za sebou prvotrimestrální screening?
Kdy jsi přesně otěhotněla ti nikdo neřekne. Jestli máš možnost dvou tatínků tak to jediné testy DNA.
Většinou se těhotenství počítá od poslední menstruace + si připočti cca 14dni kdy jsi asi pravděpodobně ovulovala a měla sex. 100% to není. Pokud bylo více partnerů tak pak až DNA test..
Žádná aplikace ti opravdu přesně neurčí, která z těch spermií ti oplodnila vajíčko. Tak holt pak až test DNA ti určí otce dítěte.
@Denisahof víš kolikátý jsi teď tyden? Od toho si odečti zhruba dva týdny, pokud máš pravidelný cyklus a mela by ses dostat na termín oplodnění, ale je to plus minus no, pokud máš víc partnerů, tak to nezjistíš žádným výpočtem, leda bys s nima byla třeba po 14 dnech ![]()
Jak píše @Kriss Tina. Ale neřiď se týdnem podle MS, ale podle UZ.
@Janča_6ano vím že to je nejpřesnější ale prosím o vysvětlení co je ten začátek gestacniho stáří? Když 25 února takže jsem otěhotněla některého tohoto datumu? Pokud dobře chápu?
@Denisahof píše: Více
Gestační stáří je o 2 týdny více než datum oplodnění. Pokud máš začátek gestačního stáří 25. 2., tak jsi otěhotněla 11. 3. Ale opět, nehleď na aplikaci, hleď na gestační stáří podle UZ.
Příspěvek upraven 14.07.25 v 16:44
Gestacni stari je stari tehotenstvi. Zacatek je prvni den menstruace u standardniho cyklu a je to 14 dni pred oplodnenim
Pokud mas stari z 1.screeningu., tak si spocitej den 1 a pak k tomu pricti 14 dni. To je den oplodneni. Sex, ze ktereho si otehotnela mohl byt az 5 dni pred timto datem.
@Janča6 píše: Více
A proc? Kdyz si v apce spravne nastavi stari, tak je to fajn tam videt v kolikatem tydnu jsi, jak je velke embryo a podobne.
@Kriss Tina ano vím jaký swm týden a partner je jen jeden vypadá že za chvíli nebude asi žádný kdo ví já jen prostě chtěla objasnit
No a jsi dneska 19+6 podle ultrazvuku?