Těžký 30. týden těhotenství – špatně se mi dýchá

Anonymní
12.7.25 12:54

Těžkej 30.týden

Ahojky, začala jsem čerstvé 30.tt
Už tak od 28tt mám strašnou dušnost. Vzdy to byli minuty jenže ten se to změnilo na nekonečný hodiny a celé noci.
V noci nemohu spát zkouším se oplachovat dávat si na prsa mokrý hadr a stejně to pomůže jen trošku :(
Celou noc jsem byla vzhůru kvůli špatnému dýchání, celou noc jsem pro zvracela :roll:
Prosím nevíte co na to nejlépe pomůže? jsem už vyřízena :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65205
12.7.25 13:11
@Anonymní píše: Více

Co na to říká doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
12.7.25 13:45

Byla jsi u lékaře? Jestli ne, tak upaluj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.25 13:45

@vokishka u obvodního jsem s tím ještě nebyla…na TP říkal gynekolog že prý je to normální že děloha tlačí na plíce :nevim: ale co s tím neřekl.

• Citovat
  • Upravit
11825
12.7.25 13:56

No mě to teda normální nepřijde. Ano můžeš se rychleji zadychat při námaze, kolikrát stačí třeba i chuze, ale klidová dušnost vporadku určitě není pokud teda nemáš primárně třeba astma, těžkou skoliózu apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
12.7.25 14:09

Já i přes svou drobnou štíhlou postavu toto také měla, ale až těsně před porodem 38tt. Doktor s tím už nic nedělal, říkal, že není místo v břiše, tak to prostě tlačí. Pomohlo spát v polosedě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.25 14:22

@Magda912 mě nepomáhá už ani polosed, žasne to jak v leze tak i v sedě a vždy zpanikařim a nevím jak dýchat.
Jinak mi přestane tohle také řekl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.25 14:32

V těhotenství se mi rozjelo astma. Také jsem netušila, co se děje. Dušnost, noční kašel. Skončilo to dva měsíce po porodu těžkým astmatickým záchvatem, kdy se volala RZP, následovala hospitalizace, atd. Řešte to co nejdřív. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6626
12.7.25 15:05

Mazej k praktikovi, můžeš mít problémy se srdcem. Mě se v těhotenství rozjela sinusová tachykardie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
12.7.25 16:10

Já teda nejsem zastáncem chozením na pohotovost ale asi bych v tomhle případě šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.25 16:14

@mamule42 já mám pohotovost pro dospělé až 56km od města kde žiju a jsem bohužel bez auta a manžel v nemocnici takže to není tak snadné právě :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.25 16:23

Tak si zavolej záchranku. Ve 30 tt. to nemusí být sranda.

• Citovat
  • Upravit
423
12.7.25 17:08

Nemůže to být z nedostatku železa? Kdy jsi byla naposledy na krevních testech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.25 17:17

@sagwa železo užívám, občas sem tam vypijí i nápoj z dm pro těhotný který obsahuje dost železa :andel:

• Citovat
  • Upravit
423
12.7.25 17:26

Jako ve 30. týdnu je na klidovou dušnost dost brzo. Šla bych k obvodnímu na krev, tam se dost možná něco vyvrbi. Jinak v noci zkus místo polosedu leh na boku, s hlavou trochu vyvýšenou, to mě zabíralo, abych aspoň usnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí