Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebo kazy, o kterých nevíš… Zánět… Na rentgenu jsi se zuby někde byla? Na dentální hygienu asi nechodíš? Udělala bych si takový kolečko a určitě se to vyřeší.
Neřeš to na internetu, ale na dentální hygieně, u zubaře a s praktickým lékařem (klidně to může být nějaký gastroenterologický problém)
@Anonymní píše:
Ahoj, radši anonym. Mám už přes 2 roky takový problém… hrozně mi smrdí z pusy. Zuby si čistím 2× denně, i jazyk a čistím i mezizubnim kartáčkem. Kávu nepiju a cigaretu si dám výjimečně třeba 1× za měsíc.. Zuby mám jak perličky, opravdu hodně bílé a hezky rovné a žádné kazy atp….. Před těmi 2 lety to nebylo tak hrozné, ale například minulý týden se ode mě kolegyně lehce oddalovala když jsem s ní mluvila (a to jsem měla zrovna žvýkačku).. nevím co mám dělat, furt v puse i po vyčištění mám takovou pachuť.. Co byl největší extrém (kvůli tomu jsem se i odhodlala založit diskuzi, bylo to, že jsem jela včera v autě s kamarádkou a jejím přítelem, který je odjakživa drzý, ale nemyslí to nějak útočně nebo zle, ale nikdy si nedá pozor na pusu co říká… Jeli jsme a já byla uprostřed vzadu, on řidič a kamarádka u spolujezdce… Zrovna jsem jim,,navigovala” když jsme jeli do Polska na nákupy (znám to tam) a on že si zapne radši navigaci na mobilu že se nemůže soustředit z toho jak mi prý táhne z drky, že prý mi z ní táhne jak kdybych sežrala hvno a měsíc si nečistila zuby a že se mu chce blít z mého dechu… Kamarádka se mě samozřejmě zastala a i se s nim pohádala… já jsem na to nic neřekla a chtělo se mi jen brečet… prosím poraďte mi, jsem zoufalá… každou chvíli vidím jak se někdo divně zatváří když s ním mluvím a i sestry malá dcera (8) mi řekla že mi hrozně smrdí z pusy. Dokonce i v obchodě když jsem pouze otevřela pusu (dýchala nosem) a řekla prodavačce u kasy jestli chce 10 Kč (na lepší vracení) a tak se při tom tak divně nadechla nosem a zatvářila se divně….. už nevím do dál
Nechala bych si vyšetřit žaludek, trávicí soustavu a třeba slinivku. Kolegyně měla podobné a to fakt soucítím, ji to též trápilo a nakonec celikalie - či jak se to pise a něco v trávicím ústrojí či někde tam plíseň, je to 6 let přesně si to nepamatuji. Držím palce.
Nejprve bych zašla na ORL, nejpravděpodobnější jsou čepy na mandlích, nemusí být ani vidět, ale jsou uvnitř. Může to být spojené i s refluxem. Když bude krk čistý, tak gastroenterologie, můžeš mít problém s žaludkem.
To může být problém kdekoli na tom zažívacím traktu. Začala bych zubařem, dentální hygienou, praktikem, pak gastro. Jak je psáno výše, to může být i nějaká potravinová nesnášenlivost, může to být zánět žaludku nebo v puse, v krku… Jeď postupně a určitě se to vyřeší. Nezlepšilo se to, jestli jsi měla třeba antibiotika kvůli něčemu jinému? A je to jen tenhle problém nebo řešíš i něco jiného, třeba nadýmání, průjmy, hlen ve stolici apod?
Zkus si koupit kokosový olej a kloktej s ním v puse, mně to dost pomohlo a po něm nemám žádný zápach z úst, ale určitě bych to řešila se zubařem
Praktik-odbery, zubni, orl, gastro. Bez toho se dal nepohnes.
Pokud se o zuby staráš, je problém někde níž, spousta lidí si myslí, že zápach z úst je od zubu, většinou je to však žaludek
Hele, já to mám taky. Je to pěkně na nic. Mám to odjakživa… Podobnými zkušenostmi jsem si taky prošla. Zuby si taky čistím naprosto perfektně, ale je to k ničemu. Mně stačí se napít něčeho sladkého a hned mi začne páchnout z pusy. Je to příšerný. Já teda trpím i na povlak na jazyku. Čistím ho každý den, ale pořád se tvoří nový. Řešila jsem to se svým zubařem a ten mi řekl, že ten povlak mám z toho, že si jazyk příliš čistím. No když jsem ho jako malá nečistila, tak jsem ho měla stejně. Je to strašně nepříjemný, ale co s tím, to opravdu nevím. Žvýkačky, to je jediný, co trošičku pomůže.
Nezmiňuješ ústní vodu, tu taky používáš? Ta dělá hodně, jestli je problém v ústní dutině. Dál bych řešila zažívací ústrojí, orl, zakopaný pes může být i hlouběji, než se na první pohled zdá.
Ahoj, radši anonym. Mám už přes 2 roky takový problém… hrozně mi smrdí z pusy. Zuby si čistím 2× denně, i jazyk a čistím i mezizubnim kartáčkem. Kávu nepiju a cigaretu si dám výjimečně třeba 1× za měsíc.. Zuby mám jak perličky, opravdu hodně bílé a hezky rovné a žádné kazy atp….. Před těmi 2 lety to nebylo tak hrozné, ale například minulý týden se ode mě kolegyně lehce oddalovala když jsem s ní mluvila (a to jsem měla zrovna žvýkačku).. nevím co mám dělat, furt v puse i po vyčištění mám takovou pachuť.. Co byl největší extrém (kvůli tomu jsem se i odhodlala založit diskuzi, bylo to, že jsem jela včera v autě s kamarádkou a jejím přítelem, který je odjakživa drzý, ale nemyslí to nějak útočně nebo zle, ale nikdy si nedá pozor na pusu co říká… Jeli jsme a já byla uprostřed vzadu, on řidič a kamarádka u spolujezdce… Zrovna jsem jim,,navigovala” když jsme jeli do Polska na nákupy (znám to tam) a on že si zapne radši navigaci na mobilu že se nemůže soustředit z toho jak mi prý táhne z drky, že prý mi z ní táhne jak kdybych sežrala hvno a měsíc si nečistila zuby a že se mu chce blít z mého dechu… Kamarádka se mě samozřejmě zastala a i se s nim pohádala… já jsem na to nic neřekla a chtělo se mi jen brečet… prosím poraďte mi, jsem zoufalá… každou chvíli vidím jak se někdo divně zatváří když s ním mluvím a i sestry malá dcera (8) mi řekla že mi hrozně smrdí z pusy. Dokonce i v obchodě když jsem pouze otevřela pusu (dýchala nosem) a řekla prodavačce u kasy jestli chce 10 Kč (na lepší vracení) a tak se při tom tak divně nadechla nosem a zatvářila se divně….. už nevím do dál