Smrdí mi z pusy

Anonymní
18.12.22 21:31

Smrdí mi z pusy

Ahoj, radši anonym. Mám už přes 2 roky takový problém… hrozně mi smrdí z pusy. Zuby si čistím 2× denně, i jazyk a čistím i mezizubnim kartáčkem. Kávu nepiju a cigaretu si dám výjimečně třeba 1× za měsíc.. Zuby mám jak perličky, opravdu hodně bílé a hezky rovné a žádné kazy atp….. Před těmi 2 lety to nebylo tak hrozné, ale například minulý týden se ode mě kolegyně lehce oddalovala když jsem s ní mluvila (a to jsem měla zrovna žvýkačku).. nevím co mám dělat, furt v puse i po vyčištění mám takovou pachuť.. Co byl největší extrém (kvůli tomu jsem se i odhodlala založit diskuzi, bylo to, že jsem jela včera v autě s kamarádkou a jejím přítelem, který je odjakživa drzý, ale nemyslí to nějak útočně nebo zle, ale nikdy si nedá pozor na pusu co říká… Jeli jsme a já byla uprostřed vzadu, on řidič a kamarádka u spolujezdce… Zrovna jsem jim,,navigovala” když jsme jeli do Polska na nákupy (znám to tam) a on že si zapne radši navigaci na mobilu že se nemůže soustředit z toho jak mi prý táhne z drky, že prý mi z ní táhne jak kdybych sežrala hvno a měsíc si nečistila zuby a že se mu chce blít z mého dechu… Kamarádka se mě samozřejmě zastala a i se s nim pohádala… já jsem na to nic neřekla a chtělo se mi jen brečet… prosím poraďte mi, jsem zoufalá… každou chvíli vidím jak se někdo divně zatváří když s ním mluvím a i sestry malá dcera (8) mi řekla že mi hrozně smrdí z pusy. Dokonce i v obchodě když jsem pouze otevřela pusu (dýchala nosem) a řekla prodavačce u kasy jestli chce 10 Kč (na lepší vracení) a tak se při tom tak divně nadechla nosem a zatvářila se divně….. už nevím do dál

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.12.22 21:35

Mandlové kameny, řešila bych se zubařem…

• Citovat
  • Upravit
3115
18.12.22 21:40

Nebo kazy, o kterých nevíš… Zánět… Na rentgenu jsi se zuby někde byla? Na dentální hygienu asi nechodíš? Udělala bych si takový kolečko a určitě se to vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.12.22 21:40

Neřeš to na internetu, ale na dentální hygieně, u zubaře a s praktickým lékařem (klidně to může být nějaký gastroenterologický problém)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
18.12.22 21:43
@Anonymní píše:
Ahoj, radši anonym. Mám už přes 2 roky takový problém… hrozně mi smrdí z pusy. Zuby si čistím 2× denně, i jazyk a čistím i mezizubnim kartáčkem. Kávu nepiju a cigaretu si dám výjimečně třeba 1× za měsíc.. Zuby mám jak perličky, opravdu hodně bílé a hezky rovné a žádné kazy atp….. Před těmi 2 lety to nebylo tak hrozné, ale například minulý týden se ode mě kolegyně lehce oddalovala když jsem s ní mluvila (a to jsem měla zrovna žvýkačku).. nevím co mám dělat, furt v puse i po vyčištění mám takovou pachuť.. Co byl největší extrém (kvůli tomu jsem se i odhodlala založit diskuzi, bylo to, že jsem jela včera v autě s kamarádkou a jejím přítelem, který je odjakživa drzý, ale nemyslí to nějak útočně nebo zle, ale nikdy si nedá pozor na pusu co říká… Jeli jsme a já byla uprostřed vzadu, on řidič a kamarádka u spolujezdce… Zrovna jsem jim,,navigovala” když jsme jeli do Polska na nákupy (znám to tam) a on že si zapne radši navigaci na mobilu že se nemůže soustředit z toho jak mi prý táhne z drky, že prý mi z ní táhne jak kdybych sežrala hvno a měsíc si nečistila zuby a že se mu chce blít z mého dechu… Kamarádka se mě samozřejmě zastala a i se s nim pohádala… já jsem na to nic neřekla a chtělo se mi jen brečet… prosím poraďte mi, jsem zoufalá… každou chvíli vidím jak se někdo divně zatváří když s ním mluvím a i sestry malá dcera (8) mi řekla že mi hrozně smrdí z pusy. Dokonce i v obchodě když jsem pouze otevřela pusu (dýchala nosem) a řekla prodavačce u kasy jestli chce 10 Kč (na lepší vracení) a tak se při tom tak divně nadechla nosem a zatvářila se divně….. už nevím do dál

Nechala bych si vyšetřit žaludek, trávicí soustavu a třeba slinivku. Kolegyně měla podobné a to fakt soucítím, ji to též trápilo a nakonec celikalie - či jak se to pise a něco v trávicím ústrojí či někde tam plíseň, je to 6 let přesně si to nepamatuji. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
18.12.22 21:44

Nejprve bych zašla na ORL, nejpravděpodobnější jsou čepy na mandlích, nemusí být ani vidět, ale jsou uvnitř. Může to být spojené i s refluxem. Když bude krk čistý, tak gastroenterologie, můžeš mít problém s žaludkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
18.12.22 21:55

.

• Citovat
  • Upravit
6435
18.12.22 22:01

To může být problém kdekoli na tom zažívacím traktu. Začala bych zubařem, dentální hygienou, praktikem, pak gastro. Jak je psáno výše, to může být i nějaká potravinová nesnášenlivost, může to být zánět žaludku nebo v puse, v krku… Jeď postupně a určitě se to vyřeší. Nezlepšilo se to, jestli jsi měla třeba antibiotika kvůli něčemu jinému? A je to jen tenhle problém nebo řešíš i něco jiného, třeba nadýmání, průjmy, hlen ve stolici apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.22 22:05

Zkus si koupit kokosový olej a kloktej s ním v puse, mně to dost pomohlo a po něm nemám žádný zápach z úst, ale určitě bych to řešila se zubařem

• Citovat
  • Upravit
K82
2202
18.12.22 22:35

Praktik-odbery, zubni, orl, gastro. Bez toho se dal nepohnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.12.22 22:35

Zápach bývá i při cukrovce nebo onemocnění jater

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.22 22:56

Známemu se nadovirala záklopka pro polikani.

• Citovat
  • Upravit
1573
18.12.22 23:23

Pokud se o zuby staráš, je problém někde níž, spousta lidí si myslí, že zápach z úst je od zubu, většinou je to však žaludek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.22 23:58

Hele, já to mám taky. Je to pěkně na nic. Mám to odjakživa… Podobnými zkušenostmi jsem si taky prošla. Zuby si taky čistím naprosto perfektně, ale je to k ničemu. Mně stačí se napít něčeho sladkého a hned mi začne páchnout z pusy. Je to příšerný. Já teda trpím i na povlak na jazyku. Čistím ho každý den, ale pořád se tvoří nový. Řešila jsem to se svým zubařem a ten mi řekl, že ten povlak mám z toho, že si jazyk příliš čistím. No když jsem ho jako malá nečistila, tak jsem ho měla stejně. Je to strašně nepříjemný, ale co s tím, to opravdu nevím. Žvýkačky, to je jediný, co trošičku pomůže.

• Citovat
  • Upravit
9374
19.12.22 08:42

Nezmiňuješ ústní vodu, tu taky používáš? Ta dělá hodně, jestli je problém v ústní dutině. Dál bych řešila zažívací ústrojí, orl, zakopaný pes může být i hlouběji, než se na první pohled zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová