Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedavno tady na to byla dokonce anketa
za mě záleží kolik veci děti už mají. Třeba naši prckové nemají skoro žádné hračky ke svému věku, takže letos dostanou cca 10 dárků. Pak to bude okolo těch pěti. ![]()
U takto větších dětí bych se řídila trošku i tím, co si přáli, pokud si aspoň jednu věc z tohoto co píšeš přáli, tak za mě úplně ok. ![]()
Nepočítala jsem to. Ale těch kosmetických věcí tam má víc (kleště na řasy, laky, řasenka, něco na vlasy, nějaké krémy na ruce, zdobení na nehty, vlastní manikúru, něco na vonění se atd.) Prostě takový obsáhlejší kosmetický balíček. Pak oblečení (které chtěla). Pyžama. Společně se sourozenci popcornovač a komponenty k němu.
Poukaz na peníze a odvoz. Může si s karádkama vybrat den, kdy chtějí. Odvezeme je do Olympie nebo prostě někde do velkého centra a můžou nakupovat. My počkáme někde v kavárně nebo si půjdeme po svém. To mělo i minule úspěch. Ale minule je vezla jiná rodina. Takže inspirace od nich.
Pto 14.letou máme tablet, knížku v aj a kosmetiku. 11.letý syn s 8.letá dcera dostanou playstation a tv. Všichni 3 si myslí, že dostanou jen peníze, že je to příliš drahé a budou si na to muset došetřit. Takže počítají, že tam budou mít jen obálku a nějaký základ pro začátek a budou muset spořit.
Mne to u vás přijde strasne málo ![]()
U nás 12 letý dostane přes 15 dárků (je to dohromady i za další příbuzné). Nedovedu si představit, že bych mu dala jen 1 knížku a pár kousků oblečení ![]()
Příspěvek upraven 18.12.22 v 16:52
Jen od nás s manželem každé dítě (zatím) 14 dárků (máme 3 děti). Plus přiveze moje mamka a budou mít od mého táty… U nás máme rádi pod stromečkem hromadu ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat, kolik dárků máte pro děti k Vánocům? Pro 14.letou dceru máme 2 knížky, mikinu, pyžamo a řasenka, pro 12.letou dceru máme 1 knížku, ponožky, džíny, peněženku a pyžamo a pro 7.letého syna máme bundu, lego, puzzle, 1 knížku a rukavice. Zdá se mi to akorát, Vánoce přece nejsou o dárcích, ale přesto mě zajímá, kolik dáváte dárků dětem vy?
tak důležité je, na co jsou zvyklé tvoje děti, než to, kolik dárků dostanou ostatní děti - pyžamo, mikina a ponožky - no dobré, aby bylo dárků víc, bunda to samé - ale jsou to věci denní potřeby, které musíš koupit i bez Vánoc - nebo bys nechala 7.letého chodit v mrazech bez bundy?
a ještě - když se ti to zdá akorát, tak proč se ptáš?
![]()
ale máš 3 děti, zřejmě málo financí, takže je to v pohodě - a jak píšeš Vánoce nejsou o dárcích (i když u dětí jo
)
Příspěvek upraven 18.12.22 v 16:45
@Pitaya1 píše:
Mne to u vás přijde strasne málo
U nás 12 letý dostane přes 15 dárků (je to dohromady i za další příbuzné). Nedovedu si oredstabit, že bych mu dala jen 1 knížku a pár kousků oblečení
mně to přijde také strašně málo, ale zřejmě mají víc dětí než peněz, tak to řeší takhle ![]()
Přijde mi to u vás takové skromnější. Já mám ještě prcka 18 měsíců a dostane víc dárků, ale nemá tam nic vyloženě drahého. Dnes jsem balila a má 12 dárků (včetně měkoušů) ![]()
Holka 8 let: skolni batoh, panenka lol, výroba krystalů, mikrofon na zpívání, sonicky kartáček, dres na tančení, kosmetická taška.
Kluk 5 let: mikrofon, dalekohled, piano, spiderman převlek, lego, lihnouci se vejce s dinosaurem a hledání zkamenelin.
U babicek (2×) a prababicek (3×) ještě dalších tak 8 dárků celkem.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat, kolik dárků máte pro děti k Vánocům? Pro 14.letou dceru máme 2 knížky, mikinu, pyžamo a řasenka, pro 12.letou dceru máme 1 knížku, ponožky, džíny, peněženku a pyžamo a pro 7.letého syna máme bundu, lego, puzzle, 1 knížku a rukavice. Zdá se mi to akorát, Vánoce přece nejsou o dárcích, ale přesto mě zajímá, kolik dáváte dárků dětem vy?
No malá toho bude mít letos více, dostane BabyBorn + oblečky, kuchyňku + ovozel, k babyborn nějaké doplňky+ albi knizky. Od babiček něco a od strejdy domeček pro panenky, a tim, ze mi leze do kosmetiky tak nějaký dětsky fen a zehlicku na baterky, detskou kosmetiku + nějaké maličkosti oblečení, sponky, knizky od Svojtky..
A hlavně nejsem ten typ co resi kdo dá kolik dárků. Ano Vánoce jsou o tom být spolu, mám ráda tu atmosféru, pohádky a je mi jedno jestli dám 20 dárků nebo pět.
Segra dětem kupuje xx darku ( kupuje celý rok) a přesto si nejradeji sedneme s cukrovím a kakaem k Popelce.
Dárku davam tak, jak to cítím.
Příspěvek upraven 18.12.22 v 16:50
Vánoce nejsou jen o darkach to je pravda, ale přesto chci udělat dětem co největší radost.. Dcera 8let 11darku, dcera 24let 7 dárků plus peníze, syn 19let 6 dárků plus peníze. Další dárky budou mít u babičky.
@Anonymní píše:
Minimálně 5 dárků mít bude, k tomu nějakého měkouše. U nás je zvykem psát 7letý, 12letá…
Dostane vsechny 3 darky z dopisu Jeziskovi + spolecenskou hru, 3 knizky, pyzamo, výrobu slizu a lego. Takze min. 10 darku. U babicek pak jeste vybaveni do pokojicku a pro skolaka.
@Anonymní píše:
Proč anonym? Každý to má jinak, ale to co máš ty, mi přijde málo. Vánoce ale o dárcích jsou, proč by ne? Jsou jednou za rok.