Smrt babičky a dluh

Anonymní
22.2.14 19:10

Smrt babičky, a dluh.

Zdravím, a předem se omlouvám za anonym. Jde o to že mi před hodinou umřela babička. Narovinu píšu že to semnou ani nehlo. Nikdy mě neměla ráda, říkala mi už od mala že jsem zm. d. Děcko. Takže kní nemám žádný vztah. Jenže problém je že si vzala paušál, dala ho své milované vnučce, která tam udělala dluh. Cca 50tisíc. Hned mi volala a říkala že ona nic platit nebude. Že když umřela tak prej to není její problém. A asi za dvacet min mi volala teta, dcera babičky, a ta mi brečí do telefonu že neví jak ten dluh zaplatí. Tak se ptám. Nevíte náhodou jak stoho ven?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35842
22.2.14 19:13

A majetek nejaky mela? Dedictvi se da odmitnout, ale s tim i dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.14 19:15

Ne všechno prochlastala.

• Citovat
  • Upravit
5473
22.2.14 19:17

Taky mě napadá jedině odmítnout dědictví (dluhy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
22.2.14 19:17

Dědictví se dá odmítnout, ale odmítne se celé i s případným majetkem, který by se mohl někdy někde objevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.2.14 19:19

Jak bylo řečeno - odmítne se kompletní dědictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
22.2.14 19:20

V prve rade bych si zjistila skutecnou cenu majetku a na zaklade toho se rozhodla- zda prijmout nebo odmitnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Dík moc. Tak já ji zavolám a řeknu jí to.

• Citovat
  • Upravit
56

U paušálu musí být smlouva, na koho je psaná? Pokud na vnučku, může říkat, co chce, a platit bude. Pokud byla na babičku, půjde takový dluh do dědictví.

Buď se můžete dědictví vzdát (pokud víte, že dluh převýší hodnotu dědictví), nebo dědictví přijmout. V tom případě pozor, od ledna už neplatí, že za dluhy se ručí do hodnoty dědictví, ale nově se ručí za všechny dluhy. Je však možné se tomu vyhnout tím, že požádáte o takzvanou výhradu soupisu. Mělo by to pak probíhat tak, že notář, který vede dědické řízení, sepíše veškerý majetek spadající do dědictví a za dluhy budete ručit jen do této výše (takže to samé co dřív, jen to neplatí automaticky ze zákona, ale musíte o to požádat). Zkušenosti s dědením podle nového občana ale nemám, takže jak to probíhá v praxi neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.14 19:22
@svycarka píše:
V prve rade bych si zjistila skutecnou cenu majetku a na zaklade toho se rozhodla- zda prijmout nebo odmitnout.

Fakt neměla nic. Akorád starej nábytek a psa.

• Citovat
  • Upravit
6836
22.2.14 19:23

Dluh udělala ta vnučka, pokud jsem to dobře pochopila. Kolik jí je? Někdo udělá dluh a nemá se k zaplacení…nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.14 19:24
@Anonymní píše:

o to jednodužší to je. Stačí odmítnout dědictví a je z toho teta venku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.14 19:24

Paušál je psaný na babičku.

• Citovat
  • Upravit
7626
22.2.14 19:26
@Anonymní píše:

presne co se tu pise, jednoduse odmitnout dedictvi… jen bych se primluvila za toho coklika :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.14 19:26
@Tereza1986 píše:
Dluh udělala ta vnučka, pokud jsem to dobře pochopila. Kolik jí je? Někdo udělá dluh a nemá se k zaplacení…nechápu :roll:

Je dospělá, bezdětná. Tak se nestará

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí