Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezké velikonoční odpoledne, i když můj dotaz bude ponurý..Chtěla jsem před velikonocemi navštívit kamarádku, která bydlí v Bystřici /u Benešova/ ale před třemi dny mi napsala, ať teď nejezdím, že jí není dobře a že v Bystrici budou tiché a smutné Velikonoce..prý se oběsila maminka od tří dětí
kamarádka jí znala od vidění ze školky, a nedovede si tu tragédii vysvětlit, byla to normální rodina v krásném domku..jestli jste někdo od tamtud, nevíte co se stalo, že se rozhodla maminka tří dětí takhle odejít
?
No to je hrozné teda, sobecká koza… zkus pohledat na FB většinou pak bývají sbírky pro děti atd..
Je to určitě moc smutné, když máma tří dětí nenašla důvod zůstat naživu. Mohla trpět depresemi nebo být vážně nemocná. Ale kdybych znala někoho jen „od vidění“, nebylo by to v rodině, Velikonoce bych nerušila. Ani návštěvy. Spíš bych se víc chtěla s lidmi vidět. Vždyť nikdo tu není napořád a nevíme, kdy nás druzí opustí.
@wuchinka
k cemu ti to je vedet takovou informaci? Tvuj zivot to nijak nezasahlo
Souhlasím s @Russet
Třeba se dostala do blbé situace, kterou nevěděla jak řešit, tak impulzivně jednala takto, deprese nebo i vážná nemoc.
Nevidím ale důvod řešit věci jiných, které již neovlivníš.
Hlavně všechno řešit, zjistit, ale úplnou pravdu ti nikdo neřekne. Proč to řešíš? Potřebuješ nasbírat drby? Přeješ hezké odpoledne a jdeš řešit takovou věc. Nemyslíš, že by to měla být soukromá věc dané rodiny?
@jahuhudka tak ne že by to přímo zasáhlo můj život, ale kamarádka která je jinak docela zocelená, je z toho docela v depresi, zabývá se myšlenkami, jestli třeba během kontaktu nepřehlédla nějaké signály že se něco děje a že třeba potřebuje pomoct, ale nic si nevybavuje..Mně napadá jen těžká deprese nebo vážná nemoc. Já osobně jsem nikdy v okolí nezažila něco podobného.
Nemyslím, že jde zakladatelce o drby, ale spíš o to, co může být tak zásadním důvodem pro dobrovolný odchod, když vím, že tu po mně zbudou 3 (nejspíš malé) děti…
@Malaga píše:
Nemyslím, že jde zakladatelce o drby, ale spíš o to, co může být tak zásadním důvodem pro dobrovolný odchod, když vím, že tu po mně zbudou 3 (nejspíš malé) děti…
Před určitou dobou jsem byla svědkem nehody. Umřelo dítě, přímo mě na očích. A byť jsem o něm vůbec nic nevěděla, hodně dlouho jsem se z toho vzpamatovávala. Od té doby mě zasáhne skoro cokoliv a mám zoufalou potřebu zjistit víc a snažit se pochopit, jestli jsem nemohla něco udělat nebo vůbec, jak se s takovou informací srovnat. Sebevražda je ještě o kus horší v tomhle, protože ta vyloženě vybízí k tomu hledat někde chybu.
xx
@Markykula píše:
Ty vis co ji k tomu vedlo ty kozo? Ja se znala s holcinou která vazne onemocněla co de tyce psychické stránky a nepomohlo nic. Skočila z mostu i po dlouhé lecbe. Psychika je svine, tak nesud kdyz nevíš. Ale tvoje komentáře většinou jsou zoufalé… @Doe_Jane
to mi lichotí že mě tak sleduješ ![]()
Může to být cokoliv, mě se jedna kamarádka zastřelila, trpěla depresemi. Den před sebevraždou jsem s ní mluvila a byla taková velice optimistická jak se těší na první školní výlet s její třídou prvňáčků. Nikdo netušil, že přestala brát léky.
@wuchinka píše:
@jahuhudka tak ne že by to přímo zasáhlo můj život, ale kamarádka která je jinak docela zocelená, je z toho docela v depresi, zabývá se myšlenkami, jestli třeba během kontaktu nepřehlédla nějaké signály že se něco děje a že třeba potřebuje pomoct, ale nic si nevybavuje..Mně napadá jen těžká deprese nebo vážná nemoc. Já osobně jsem nikdy v okolí nezažila něco podobného.
No a??? Kvuli tomu hledas drby na intrnetu?