Smutek a ubývání na váze

Anonymní
6.12.20 10:16

Smutek, ubyvani navaze..

Ahoj,
Posledni dobou mam nejaky divny pocity. Citim se vicemene porad smutne. A nedokazu rict proc. Nedokzu se normalne soustredit. Ubyvam na vaze. V rijnu jsem mela 53 ted mam 45 kilo. Nehubnu nejak dobrovolne. Sice jsem predtim nebyla spokojena se svou vahou, ale nikdy jsem neprestala jist. Ted mi staci si dat dve jidla za den.Mam sebevrazedne myslenky. Porad me boli hlava. Jsem vecne unavena. Nemam chut nic delat. Nejradsi bych lezela v posteli a nic nedelala. Chtela bych vedet co se semnou deje. Kdyby nekdo vedel byla bych moc rada za odpovedi
**jeste pridavam, ze mam uz z drivejska nejake jizvy na rukach a na nohach od sebepozkozovani, ted se jeste nejak drzim, ale uz to moc nejde no

Příspěvek upraven 06.12.20 v 11:43

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
6.12.20 10:18

A co zajit za odbornikem? Jako jestli mas od října dole 8 kilo, tak to neni v pořádku, ani kdybys cilene hubla, tak bys tak rychle vahu ztrácet nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 10:21

@Kriss Tina odborník mě už taky napadl, ale chtěla bych to vyřešit nějak sama. Nebo aspoň s přítelem.

• Citovat
  • Upravit
35772
6.12.20 10:27
@Anonymní píše:
@Kriss Tina odborník mě už taky napadl, ale chtěla bych to vyřešit nějak sama. Nebo aspoň s přítelem.

Když si zlomíš nohu, tak to taky nebudeš sama doma řešit s přítelem. Vypadá to na depresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.12.20 10:28
@Anonymní píše:
Ahoj,
Posledni dobou mam nejaky divny pocity. Citim se vicemene porad smutne. A nedokazu rict proc. Nedokzu se normalne soustredit. Ubyvam na vaze. V rijnu jsem mela 53 ted mam 45 kilo. Nehubnu nejak dobrovolne. Sice jsem predtim nebyla spokojena se svou vahou, ale nikdy jsem neprestala jist. Ted mi staci si dat dve jidla za den.Mam sebevrazedne myslenky. Porad me boli hlava. Jsem vecne unavena. Nemam chut nic delat. Nejradsi bych lezela v posteli a nic nedelala. Chtela bych vedet co se semnou deje. Kdyby nekdo vedel byla bych moc rada za odpovedi

Pokud máš sebevražedné myšlenky, měla bys odborníka vyhledat. To ti přítel nevyléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 10:29

@pikola to je mi jasne, ale tohle jsem s nim chtela nejak zvladnout, ale uplne to nejde podle mych predstav no.

• Citovat
  • Upravit
6879
6.12.20 10:36

Deprese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
6.12.20 10:38
@Anonymní píše:
Ahoj,

Tohle není běžná blbá nálada ani běžný smutek, tohle je regulérní problém vyžadující rychlé řešení. Je to nemoc jako každá jiná. Cukrovku nebo zlomeninu je taky lepší řešit s doktorem, než se to pokoušet pytlíkovat sama doma. Tady se prostě jen porouchala jiná část těla, a to pravděpodobně látková výměna v hlavě, což vedlo k depresivním stavům. Sebevražedné myšlenky už vůbec nejsou něco, co zdravý organismus produkuje a s čím je běžně schopný se sám vypořádat, ty jsou velmi závažné a je potřeba je řešit okamžitě. Na návštěvu lékaře bylo včera pozdě. Fakt toho odborníka vyhledejte, a to co nejdřív. V Praze můžete navštívit bez objednání třeba Centrum krizové intervence v Bohnicích, v jiných městech jsou podobná centra taky. Tam vám poradí, co dál, mohou vám i předepsat vhodnou medikaci a doporučit další postup v léčbě. Vyhledání pomoci není ostuda a slabost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 10:41

@Jogrr ja nemuzu mit deprese. Clovek s depresi vypada uplne jinak. Nemuze spat, je unavenej, nesoustredi se a tak dal. Ja proste nemuzu mit deprese

• Citovat
  • Upravit
1079
6.12.20 10:45
@Anonymní píše:
@Jogrr ja nemuzu mit deprese. Clovek s depresi vypada uplne jinak. Nemuze spat, je unavenej, nesoustredi se a tak dal. Ja proste nemuzu mit deprese

To, co jste popsala, je čistě z toho popisu deprese skoro učebnicová. Mít depresi není ostuda. Stejně jako není ostuda mít třeba nižší srážlivost krve, endometriózu, nebo poruchu štítné žlázy. A dá se úspěšně léčit, pokud se nezanedbá a nenechá se vyeskalovat do obřích rozměrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
6.12.20 10:46
@Anonymní píše:

Deprese má širokou škálu příznaků. Sama to nejspíše nevyřešíš, takže v pondělí šup šup. Nehledě na to, že i kdybys byla veselá, tak jen s tím úbytkem na váze jsi už měla u obvoďáka být dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
6.12.20 11:01
@Anonymní píše:
Ahoj,

To tady nikdo nevíme, ale ty se seber a mazej k Dr., všechno jí řekni. A minimálně kompletní prevenčku, kdypak jsi jí měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35772
6.12.20 11:04
@Anonymní píše:

Ale vždyť to samé jsi psala nahoře, jsi pořád unavená, nemůžeš se soustředit, máš špatnou náladu a sebevražedný myšlenky :nevim: tak co by to asi bylo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Proto02 prvniho cervna jsem byla na preventivni prohlidce. Mela jsem kolem 54 kilo

• Citovat
  • Upravit
10073
@Anonymní píše:

Toto už nevyresis sama..vyhledej odborníka.. okamžitě..může se jednat o depresi nebo jiný úzkostný stav..takže se vykašli na nějakou sebepomoc..a vyhledej odborníka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová