Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano aj ja to tak vidim ale nemam kamstehovani…za to zaplatim spoustu penez za prevoz…nejake peniaze mam ale bude to stacit na 3 mesacny najom na sk to je vsetko
No na Slovensko se podle me stejne odstehovat nemuzes, pokud on nebude souhlasit, dulezity je myslim obvykly pobyt ditete.
Takze asi leda azylovy dum, pokud nemas rezervu ![]()
Tvuj manzel je fakt
, nedokazu si predstavit tohle resit hned po porodu 1. ditete ![]()
Takze pokud nemas defakto moznost se odstehovat, tak budes muset vydrzet ve stejnem byte. Prestala bych prat jeho veci, varit mu a nebavila bych se s nim.
@Anonymní píše:
No na Slovensko se podle me stejne odstehovat nemuzes, pokud on nebude souhlasit, dulezity je myslim obvykly pobyt ditete.Takze asi leda azylovy dum, pokud nemas rezervu
Tvuj manzel je fakt
Takze pokud nemas defakto moznost se odstehovat, tak budes muset vydrzet ve stejnem byte. Prestala bych prat jeho veci, varit mu a nebavila bych se s nim., nedokazu si predstavit tohle resit hned po porodu 1. ditete
My sme obaja slovaci mimi ma nahlaseny trvaly pobyt na Slovensku. Ma jak česky tak slovensky rodny list. Moznost by som mala ale u nasich byvat nemozem jedine vybavit podnajem ale nasetrene mam tak na 3 najmy a z matersky by som nevyzila, zalezi jak alimenty. Nemam ani nikoho znameho kto by mi pomohol odstahovat je to na dodavku a pujcit si auto vyjde na dost penazi
Ahoj no co ti k tomu povědět na rovinu bych se ho zeptala jestli má jinou ženu nebo jestli chce ještě rodinu a žít s tebou z lásky u nás to máme hodně složité také ale z jiného úhlu můj muž má 4 děti já mám jedno a teď čekáme společné miminko takže dohromady jich je šest můj malý ho bere jako tátu a prostě se stalo narodil se a s bývalým jsem poznala že to nejde a udělala jsem to nejlepší co jsem mohla i s dítětem jsem si našla nejlepšího chlapa na světě a přišli jsme na to že jsme prostě pro sebe stvoření i přes vše co se stalo stěhování je složité a velmi tě lituji já jsem šla k mámě jinak bych to s malým prostě nezvládla a pak jsme se přestěhovali s mužem ale moc dobře si pamatuji jak to bylo s miminkem složité vše bez partnera nešťastná zlomená s omezenými financemi přeji ti hodně sil a štěstí
Ahoj, právě jsem si přečetla, co se stalo. Moc mě mrzí, co musíš prožívat. Musíš být neuvěřitelně silná žena, když uvažuješ i nad variantou odejít. Za to tě velmi obdivuji! Já bych tohle tenkrát po porodu určitě nezvládla. Zůstávat v nefunkčním vztahu jen kvůli tomu děťátku, je opravdu nesmysl. A naopak, dokud je miminko tak malinké, je to mnohem jednodušší. Dcera (2 roky) by náš případný rozchod nesla už velice těžce, je na tatínka hodně vázaná. Co cítíš k přítelovi ty? Miluješ ho, nebo si dovedeš představit život i bez něj? Dokážeš si představit, že bys vychovávala vaše dítě s jiným mužem?
Ahoj. Je mi líto, čím si procházíš. Můj manžel mi udělal to samé u první dcery, v jejích třech měsících mi řekl, že už mě nemiluje. Bokovku zapíral, ale po krátkém čase jsem zjistila, že miluje jinou…taky jsem neměla kam jít a tak se zpočátku velmi snažila věci dát do pořádku a nepopírám, že mě to zničilo - o mléko jsem přišla 4 měsíce po porodu a léta trpěla posttraumatickým syndromem. Nicméně, asi po osmi měsících se ve mně něco zlomilo a přestala jsem se snažit vztah zachránit a on najednou otočil - začal se snažit on. Dceři je 7 a my jsme pořád spolu, dnes mám termín na narození druhé dcerky…ale budu k tobě upřímná - manžela nemiluji a už nikdy nebudu. Tu zradu mu nikdy neodpustím. Žít se takhle dá, to ano…ale s láskou a důvěrou je konec. Takže - stálo to za to, bojovat? Nevím…spíš bych řekla, že ne.
@JanyHany urcite koli tomu miminu, nevnima to, az bude starsie bude to horšie
či ho milujem? Je to zrada, bavíme sa normalne skôr ako kamarati nie partneri…prajem si velmi aby sa to zmenilo, ale to sa nestane…moj nazor ak chlap prestane milovat je to konečná…tvrdí, že nikoho nema ![]()
Mozno ho milujem, neviem. Ak by som s nim nebola chybal by mi moc…ale zo vztahu sa vytratila intimita a od 5 mesiaca tehotenstva uz neni. Vyhybal sa tomu a teraz sme ako spolubyvajuci. Ak by som tu mala kamaradky mamicky s detmi, niekoho blizkeho, inak by som to znasala. Ale dusim to vseba tak sa vypisem aspon tu
Proste musím fungovat tak ako to je a cas ukaze…odchod planujem netvrdim ze nie. Ostat v cz alebo sa vratit na Slovensko je teraz dilama velka. Tu nemam nikoho na sk je rodina
Neviem ci by bola vhodna zoznamka
z vztahu do vztahu
a vseci normalní chlapi su obsadení…a naviac matka s dietatom…
@christiania myslim si že u nas by to dopadlo rovnako ak by otočil…je to zrada proste ![]()
Vieš, presne asi sa moc ponižujem a robim všetko pre zachranu…ale asi zbytočne. Moc mi chyba objatie pohladenie, pusa a vediet že pre niekoho niečo znamenam
že je vdačny že ma ma. Dala som mu ten najvacsi dar
snažim sa aby bolo doma upratane uvarene o seba sa staram aj ked 2 mesiace po porode mi zostalo 5 kilo
ale chce to čas…bolo to tak vždy
☹️️ tomu rozumím, ve kterém kraji v ČR žiješ a kde na Slovensku máš rodinu? Tak moc bych ti chtěla nějak pomoct, ale nevím, jestli je to v mých silách…
Má jinou. Nesnaž se, neponižuj se. Pokud můžeš, odejdi. Mrzí mě to ![]()
@Freeandwild nechcem sa ponizovat ale ten odchod je komplikovany nie je to jednoduche
@Freeandwild na druhu stranu sa za to strasne hanbim, že som bola tak naivna ![]()
@Anonymní píše:
@Freeandwild na druhu stranu sa za to strasne hanbim, že som bola tak naivna
Ty se nemáš za co stydět, na rozdíl od Tvého muže, který Ti lhal a nejspíš Tě podvádí.. nic špatného jsi neudělala. Teď to budeš prostě jen muset zvládnout
Hlavně popřemýšlet, jak to bude po praktické stránce.
Asi Ti to nepomůže, ale taky jsem byla naivní, můj bývalý manžel se snažil o dítě současně se mnou i s milenkou… naštěstí nám to nevyšlo a odešla jsem včas, bezdětná… Ale zjistila jsem to taky až hodně měsíců zpětně.
Ano aj ja to tak vidim ale nemam kam
stehovani…za to zaplatim spoustu penez za prevoz…nejake peniaze mam ale bude to stacit na 3 mesacny najom na sk to je vsetko