Smutnice =o(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.1.20 16:33

Smutnice =o(

Prosím potřebovala bych poradit s těma muškama, co lítají z kytek :( žluté šipky, sirky ani skořice nezabrala. Bylo jich už moc, tak jsem vyhodila všechnu hlínu, co jsem doma měla. Kytky opláchla a zatím jsou jen ve vodě. Bojím se, že v těch kořenech něco zůstalo. Co prosím udělat dal, ať už se jich konečně zbavíme? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47
27.1.20 16:36

Koupila jsem postřik na kytky proti škůdcům na pokojové rostliny a postříkal hlínu v květináči. Pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.1.20 16:39

Amaneza: jaký postřik prosím?…máme pejska nemůže mu to ublížit? Sice se ke kytkam nedostane, ale co kdyby přece jen… děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
27.1.20 16:53

Vím, že jsou smutnice otravné, ale v zásadě, pokud nejsou přemnožené, čili pokud jich doma fakt nemáš stovky, květinám nijak extra neškodí. Já používám občas lepové šipky, na podzim jsem teďka zrovna dávala, zatím je klid. Smutnice jsou asi to nejmenší zlo, které může pokojovky potkat.. já už doma měla lecos a tohle je fakt nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.20 17:01

Pomůže presadit do proparene hliny, pokud vyletavaji musky, posypat povrch hliny kremicitym piskem, ten zabrani vylihlym muskam vyletnout. A take zalit vsechny kytky v byte roztokem, googli paraziticke hlistice proti smutnicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.20 17:03

@Ukulemba souhlasím, že velkým neškodí, ale třeba semenáčky rajčat mi zahubily spolehlivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
27.1.20 17:04

Nám nejvíc zabraly takové žluté lepivé papírky, co jsme koupili v květinářství, na které se mušky nachytaly. Bohužel už nevím, jak se to jmenovalo :-/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
27.1.20 17:10

Nezkoušela jsem osobně, ale zahradníci radí napadené květináče zasypat jemným pískem. Rostlinám to nic neudělá, mouchy se přes něj do hlíny nedostanou a larvy se údajně udusí.

• Citovat
  • Upravit
316
27.1.20 17:14
@Anonymní píše:
Prosím potřebovala bych poradit s těma muškama, co lítají z kytek :( žluté šipky, sirky ani skořice nezabrala. Bylo jich už moc, tak jsem vyhodila všechnu hlínu, co jsem doma měla. Kytky opláchla a zatím jsou jen ve vodě. Bojím se, že v těch kořenech něco zůstalo. Co prosím udělat dal, ať už se jich konečně zbavíme? Děkuji

Nám pomohlo zalivat jednou týdně silným černým čajem, případně se i osvědčilo nasypat zbytky kávy z kávovarů, takový ten odpad z kafe, ale stejně by fungoval i logr (to používali naši). Pro květiny je to hnojivo, pěkně potom rostou, stačí dvě lžíce přisypat navrch květináče. Máme také psa, takže jsem se ptala kamarádky zahradnice, jestli je něco mechanického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
27.1.20 17:15

@Šikmá-věž Věřím, zkušenost s rajčaty nemám. Mám jen pokojové květiny a těm smutnice nevadí. Pěstuji od mimin africké fialky a ani těm nikdy neuškodily. Zato jsem měla doma třásněnku, červce a jiný srandy.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
27.1.20 17:30
@Denny4891 píše:
Amaneza: jaký postřik prosím?…máme pejska nemůže mu to ublížit? Sice se ke kytkam nedostane, ale co kdyby přece jen… děkuji :kytka:

Postřik se jmenuje FAST ale nevím co pejsek. My doma pejska nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
27.1.20 17:34

Nejúčinnější je zasypat povrch květináče křemičitým pískem, stojí pár korun ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
27.1.20 17:40

Nam uplne pomohly ty paraziticky hlistice. Trochu taky pomuze ty kytky zalivat do podmisek, nezmizi, ale bude jich min a k tomu ty zluty lepovy desky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.1.20 19:02

Děkuji moc všem :kytka: ty žluté lepivé desky jsem měla a moc to nepomohlo. Bohuzel ani Písek by nepomohl, protože je mám i v orchidejich. Máme jich hodně a včera jsem musela vysypat všechnu hlínu a vyhodit. Už teď se děsím až je znovu zasadim, aby se zase neobjevily ty musky. Zkusím i ten černý čaj a kávu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
27.1.20 19:55

@Denny4891 Držím palce ať květinky prospívají. Já málem přišla o sbírku afrických fialek, člověk uplně ztratí víru a chuť do pěstování, když se ukáže nějaký škůdce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí