Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj děvčata,
jdu si k vám pro radu. Sama jsem odpůrce takových těch opentlených reklam, ale teď mě zlákala mámina květnatá chvála na katalog Zahradnictví Starkl.
Jsem co se pěstování čehokoli absolutní trouba, tak si ani nic podobného nenechám do schránky posílat. Ale včera jsem byla s malým u mámy na návštěvě a ten katalog tam ležel.
Nemusím vám ani říkat, jak doslova NÁÁÁÁDHERNNNÉÉÉÉ všechny ty květiny a ovocné stromky byly. Máma nemohla přestat básnit, že si tam na jaro objedná tohle a támhleto a ještě k tomu tohle a možná zkusí i todlecto
Dohromady vyjmenovala položky snad za tři tisíce!
A proto se ptám - dá se tomu věřit? Četla jsem pár recenzí na netu, ale ty jsou buď úplně skvělé nebo úplně hrozné, takže jim moc nevěřím. A té úchvatné kráse v katalogu se mi taky nechce zcela důvěřovat.
Máte s rostlinami ze Starklu nějaké vlastní zkušenosti? Díky ![]()
Ne, nikdy z toho nic nebylo, růže noc moc, jedna dokonce pláňka jak blázen s jedním výhonem růže, jak to mají roubované. Několikrát jsem koupila petůnky a spol, popravdě z OBI jsou ty rostlinky mnohem lepší. Ovocné stromky dva a chcíply. Katalog krásný nádherný, zrovna taky přišel do schránky, listuju v něm a sním, ale nic od nich už nekupuju.
Starkl mi pred 2 lety doporucila kamaradka. Objednala jsem ruzne balkonovky do vsech 16 truhliku. Prisly mi zvadle miniaturni hruzy. Reklamace bez problemu, ale musela jsem si vybrat neco jineho, penize nevraci. Do kytek jsem uz nemela odvahu, tak jsme meli velkou zasobu hnojiv. Jenze mezitim se u nas v zahradnictvi balkonovky vyprodaly, tak uz nebylo moc z ceho vybirat. Jsem poucena, Starkla nebrat. Radsi jit do osvedceneho zahradnictvi, trosku si priplatit a mit super kvalitu.
Ne, už nekupuju, místo letní jabloňky poslali zimní, ale i tak zašla. Milionbels měl pár kvítků…Mají jen perfektně nafoceno, možná i fotomontáž, rozhodně je to předražené a nekvalitní.
Pouze zprostředkovaně - kamarádka ze Starkla osázela celou zahradu a má zahradu nádhernou, vše od něj: rybíz, maliny, bylinky, netřesky i ovocnany.
@mamoch píše:
Ne, už nekupuju, místo letní jabloňky poslali zimní, ale i tak zašla. Milionbels měl pár kvítků…Mají jen perfektně nafoceno, možná i fotomontáž, rozhodně je to předražené a nekvalitní.
Fotomontáž, občas se u katalogu Starkla bavím tím, že hledám, které květy jsou na fotce duplikované. V 90% fotek najdu do několika sekund… Zkus to, prima hra. ![]()
Mam od nej maliny-rostou pekne, ale jinak vse ostatni co jsem objednala zaslo, sice to maji dobre zabalene, ale ta cesta tem rostlinam proste uskodi
Babina s dedou maji celou zahradu od nej, jak uzitkove tak okrasne, traviny, exoticke, bylinky, snad pry jen ruze z jedne varky byly zmetci, kdyz jsem byla mala tak mel Starkl prodejnu kousek od caslavy a to byl muj jeden z nejoblibenejsich vyletu tam, jestli to tam jeste je nevim
![]()
Jé, díky moc, holky. Také jsem si to myslela, ale člověk prostě tak snadno a rád podlehne iluzi, že možná jednou mu na zahrádce bude kvést to, co je na těch fotkách
je to blbost, já vím. Tak obrovské plody a neuvěřitelně veliká výnosnost, to je prostě moc podezřelé ![]()
Starkl je na prd, je spíš náhoda, když přijde kvalitní rostlina. Katalog má ale nádherný, beru ho jako inspiraci, vyberu si na sezónu květenu, a pak to normálně nakoupím v zahradnictví, nebo v Bauhausu. Dnes jsem si ho zrovna prohlížela, ať vim, pro co na jaře vyrazím. Loni jsem se nechala zlákat na Petunie a byla to tragédie. Naprosto jiná barva. Mamka si tam objednala speciální rudý šeřík, no přišla jí obyčejná fialová pláňka, kterou si mohla odnožit někde u cesty.
Ja tedy uz jsem taky ve veku, kdy se zasnim u katalagu:-) Beru tam i inspiraci a obcas objednam, protoze u neceho maji ceny opravdu skvele. Letos treba mam od nich nove travy a nejake jedle kere. Ze ty obrazky nejsou prave je mi samozrejme jasne:-) Chodi mi od nich maily a vzdycky cekam na akci posta zdarma nebo byvaji slevy.
Tak mi do Starkla jezdime, vzdy si tam vybereme. I vetsi stromy jsme kupovali, manzel si je osobne vybral a problem jsme nikdy nemeli. Se zasíláním ale zkusenost nemam.
Mám od nich zakrslé stromky, sice žijou a rostou, ale moc neplodí.. kupovala jsem i několik odrůd jahod, ty byly fajn, ale z nějakého důvodu chcíply, když je muž párkrát přejel sekačkou
pak jsem měla nějaké mixy barevných cibulovin, údajně blbuvzdorných, ale nevzešly (já ale zabiju všechno, co kvete, jsem talent
), ovšem tchýně od nich měla různé kytky a rostly jí dobře, sice né tak, jak jsou falešně narafičené na fotkách, ale hezky, jí ale zase roste všechno
každopádně to mají docela dost drahé, řekla bych… ![]()
Já teda nemůžu říct půl slova, co jsem kdy objednala, to roste a maminka to má stejně. Objednávala jsem odtud ovocný stromy, okrasný keře a růže. A to jsme skoro v 600m. n.m. Takže oproti Čáslavi drsnější kraj. Balkónovky a květiny si jezdím kupovat přímo do školek tam je mají za hubičku.
@Janli 600metrů, prosím tě, co jste kupovali za odrůdy ovocných stromů, že to roste? My jsme „jen“ 565, ale dost tady fouká tedy, a prostě krom švestky už několik let nic. Stromky chcípají, ty co nechcípnou, jsou malé, neplodí. Letos v létě budu předělávat celou zahradu, najede sem bagřík a vykopeme mi metrové díry, které jim zavezu kompostem s hlínou a chci do toho nasadit nové stromky pak v srpnu. Ale prostě nevím co za odrůdy, kvůli té nadmořské výšce, aby to zase nepochcípalo.