Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, přemýšlela jsem jestli založit diskuzi nebo napsat deníček, ale rozhodla jsem se pro diskuzi.
O potratech tu už diskuze proběhla, takže ji moc rozmazávat nebudu. Nejsem pro ani proti, je to každýho věc a určitě menší zlo než pak hrůzné následky. Ano, je to začínající a vyvýjející se nový život, ale pořád lepší to nechat skončit takto než pak své dítě utýrat! To už je živý a narozený tvor, který cítí. Ovšem je taky nezodpovědnost žen, které se nechrání, i když antikoncepce není 100%.
Ovšem některé maminky o to ani nestojí a v tom je ta nespravedlnost. Včera jsem četla moc smutný deníček jedné maminky. Bylo mi to moc líto, brečela jsem. Není to spravedlivé.
Každý tvoreček má právo na život a zvlášť takhle maličký! Pak se maminka obviňuje, že za to může a říká si proč zrovna já? Proč zrovna my? Proč zrovna naše miminko? Proč to není zařízené tak, aby si to miminko tu šňůru okolo krku omotat nemohlo? To musí být tak dlouhá? Na miminko se strašně těšíme a pak stačí kratičký okamžik a vše je pryč, jen smutek zůstává, i když ho čas otupí, nevymaže ho úplně.
Poslední dobou slýchám ve zprávách o tom, že rodiče utýrali svoje dítě. Včera 2 měsíční holčička, nedávno 10ti měsíční. A určitě jich je mnohem, mnohem víc!
Co já bych dala za to mít holčičku! A oni si jí neváží!! Neváží si svého miminka a zabijí ho! Udělala bych jim to samé. Ano, přiznávám, občas jsem taky vzteklá a nemam náladu, ale nikdy! bych nedokázala své dítě zabít!!! Těch případů je hodně a myslím, že by to mělo být k zamyšlení. Je to hodně smutný! Copak ti lidé - rodiče toho malého stvoření nemají kousek citu? Myslím, že by se před každým těhotenstvím měly dělat psychotesty obou rodičů, protože tohodle nemůže být normální člověk schopný!
Plno rodičů touží po zdravém miminku a přitom v jiných rodinách se dějí takovéhle zrůdnosti! Je mi z toho hodně smutno, jenže bohužel s tím nic nedokážu udělat a o to je to smutnější ![]()
Ahoj, mám na to úplně stejný názor! Právě čekám své první miminko a víc než kdy jindy kolem sebe sleduji, co se děje. Lidé, kteří si tak moc přejí mít miminko se roky snaží a nejde to a pak jsou tu ti druzí, kteří jsou schopni ublížit.. nechápu a ani nechci, proč jsou schopni to udělat.. a nejhorší je, že ikdyž bysme chtěli, tak s tím nic neuděláme…
Bohuzel se deti nedavaj za odmenu ![]()
Po pravde kolikrat, kdyz oba kluci jecej a knucej a nespej a vsechno dohromady, rikam, ze jim zakroutim tema malinkejma krckama a muj se na me kouka jak na vraha. Ale pokud je nektera z vas stejna jako ja, lehce cholericka, a ma deti stejne jako ja, stenicky, tasemnicky a jine upiry, zna tuhle situaci a taky vi, ze by to nikdy neudelala.
Je zase pravda, ze muze bejt nektera matka tak na dne a v takovy zivotni situaci (domaci nasili atd.), ktera se pro ni zda bezvychodna, ze ji v ty hlave proste rupne. Ale to neomlouva a myslim, ze okoli si takovejch veci musi vsimnout driv, nez se stane tragedie, ale lidi se bojej do neceho montovat a kolikrat se jim ani nedivim.
Taky se vždy pozastavím nad smutnými příběhy, jak píšeš o té 2m holčičce. Taky jsem říkala, když jí nechtěla proč jí nedala pryč nebo proč se tedy nechránila. Je to šílené co jí udělali- taky bych jim dala. Ano, takovýh dětí přibývá, co jsou týrané. Nechápu to stejně jako ty.Někdo po dětech touží a stejně to kolikrát nevýjde a nebo se stane neštěstí- taky jsem četla ten deníček. A je mi moc líto co jim přihodilo.
Je to zvláštní nespravedlnost.
Poslední dobou je těch zpráv opravdu hodně a nebo spíš já to od tý doby co mám Vítka mnohem mnohem víc vnímám.
Ty nuly, nicky(lidi není správný název)kteří tohle provedou vlastnímu dítěti, potažmo jakýmukoliv dítěti, bych nemilosrdně odsoudila na doživotí, bez možnosti odvolání.
Výmluvy u žen, který pohodí vlastní novorozeně do sněhu, že po porodu se bouří hormony, bych nebrala. Pokud tohle udělá, tak už v těhotenství musela vědět, že to dítě nechce. Babyboxů je všude dost a kde není babybox může dítě odnest v cestovní tašce někam do nemocnice a tašku tam ,,zapomenout"
Nic neomluví rodiče nad tím, že své dítě týrají! a pak s takovým následkem. Vždyť je to miminko bezbranné a rodiče ho mají chránit a ne tohle! A nejen miminko, i malé dítě. Taky kolikrát řeknu, že bych ho přerazila, ale kdyby se mu něco stalo, tak bych se zbláznila! Jo, občas plácnu přes ruku nebo přes zadek - zatím to přes plenu necítí, ale nijak vážně bych mu neublížila! Ježiš, do konce života bych si to vyčítala!! Jednou když byl maličký neustále brečel takovým tim hrozným brekem - bolelo ho bříško a já šílela co mám dělat, jak mu pomoct.
Přesně plno maminek se tady snaží mít miminko a zatím …
Vubec se jich nechci zastavat, ale to bysme museli nechavat zabijet vsechny lidi (nuly, nicky), co maj IQ rekneme pod 70, preventivne. Co si budem povidat valna vetsina tehle lidi jsou mentalne postizeny, neresej dusledky jakyhokoli chovani.
Ale ani to je neomlouvá, neřikam je zabít, ale prostě udělat něco, aby to dítě mít nemohli! Jak píše Lentilka, je všude plno babyboxů a oni jsou líní tam to dítě odnýst a radši ho pohodí v té zimě k popelnici! To není žádný odpad!
IMI píše:
Vubec se jich nechci zastavat, ale to bysme museli nechavat zabijet vsechny lidi (nuly, nicky), co maj IQ rekneme pod 70, preventivne. Co si budem povidat valna vetsina tehle lidi jsou mentalne postizeny, neresej dusledky jakyhokoli chovani.
Taky neříkám zabít, ale zavřít na doživotí, aby se dál nemohli množit.
Jo takze kdo je pod IQ 70 tak zavrit na samotku do konce zivota? To je for.
No nic, tahle diskuse je o tom, jak je ten zivot nespravedlivej a lidi nevdecny. Ano, zivot je nespravedlivej a lidi nevdecny, tak to bylo, je a bude a neni to jenom v pripadech tyranejch a zavrazdenejch deti.
Ty lidi neomlouva nikdo a nic, ale to ani vraha babicky (co ja bych dala za babicku, zadnou sem nemela a oni ji takhle zabijou, to je taky nespravedlnost). Budem tady spolecne plakat, ale co se prestat bat a upozornit urady na rodic a rodiny, kde se nam nezda neco v poradku? Jo budem bonzaci, ale treba pak nebudem muset brecet.
IMI píše:
A nejen s IQ pod 70. Je to take o prostredi v jakem ti lidi ziji, jak je vlastni rodice meli radi apod.
Nelze rict, ze by takovato zverstva delali pouze lide s nizsim IQ. Znam spoustu zen s vyssim IQ, ktere uprednostnuji partnera pred ditetem a to se mi hoooodne nelibi.
Chapu, ze ne kazda matka se ma kam uchylit v pripade partnerske krize, ale kdyz uz jde opravdu do tuheho a dite je psychicky tyrano nepratelskym prostredim doma, tak setrvat tam je hodne spatne (nebo nic s tim nedelat). Uz vubec nemluvim o tom, ze diky tomu diteti ublizi nebo ho tyraji. To je neomluvitelne a je to pouze znamka toho, ze je matka a i otec nevyzrali a nemeli by mit dite (a nemyslim tim vek).
Myslim, ze partnersky vztah ma nejvetsi podil na tom, jestli dite zije v lasce a pohode. A muj obdiv maji zeny, ktere partnera nechaly jen pro dobro ditete. Tak to ma byt. Dite nas potrebuje, ne sobestacny muz.
Nikdy bych svemu diteti nevybrala otce, u ktereho bych si nebyla jista, ze zajisti nasemu diteti laskyplny domov. Bohuzel jsou i takove zeny, co tuto myslenku nikdy v hlave nemely a mit nebudou. ![]()
Zakladatelko mám úplně stejný názor. A takovýhle lidi nemají právo žít!!!Vždyť je to hrůza, je to bezbranný tvoreček! Každá máme asi chvilku, kdy jsme vzteklé a dítě nás rozčiluje, ale zabít ho? Nebo jako ten otec zabalit do deky a dávat mu pěstí? To je snad moc, ne? když dokáže tohle s miminkem, co asi dokáže se zvířaty a s dospělými? Dostane 18 let (budeme ho samozřejmě živit my), po 9ti vyleze za dobré chování? Já bych ho pověsila za ku.e do průvanu a nechala.....
ladaw Ano zrovna matka matky toho dvoumesicniho miminka mi neprisla taky normalni, podle TV teda. kazdopadne takovy lidi maji psychickej problem at maj IQ 70 nebo 120. Ale urcite bych se neodvazila tvrdit, ze se maj vsichni preventivne zavirat. Prevence by mela bejt trochu jina. Znam plno lidi, co nejsou, rekneme, zrovna inteligenti, ale jako rodice jsou normalni.
Příběh od nás.....a raději anonym
Ve městě nedaleko nás ženská odešla od chlapa k milenci.....pak od milence zpět a tak dokola.¨
A otěhotněla…celou dobu to tajila,takže už musela vědět,že to miminko nechce…
pak porodila,dítě udusila a zabalila do deky a zahrabala na zahradě.......
A dnes????asi rok po tom jejím strašném činu???
s milencem bydlí u nás ve městě a vesele si běhá venku a dokonce vozí kočárek…dítě své dcery.
pro mě nepochopitelné......musela to mít promyšlené dopředu,nikdo mi nenamluví,že měla „pomatení“
Jak to,že nebyla potrestaná????
jak to,že si tady vykračuje,jako by se nic nestalo???????
IMI, ja se obavam, ze prevence neni mozna. Podle obliceje to tezko poznas a domu k nim nikdo „normalni“ nejspis nechodi.
Je to vsechno o jejich vlastni vychove a oni pak ty spatne navyky predavaji svym detem a ti zase svym a tak se to tahne generacemi… Jen par jedincu se vymanilo z toho spatneho prostredi a sve deti jiz vychovavaji laskyplne. Je to strasny kolobeh, ze ktereho je cesta trnita. Holka vyrusta v nasilne rodine, ma z toho male sebevedomi a nepoznala kousek lasky. Vybere si k sobe partnera, ktery ji tyra a pak trpi to bezbranne dite a vyroste z něj zase jen sebe si nevazici clovek, ktery se necha zase ponizovat a tyrat a poridi si dite, ktere sice miluje a snazi se mu dat tu lasku, kterou sam nemel, ale ten partner to vsechno zkazi, protoze je tyra a ona neumi odejit nebo pod tim silenym psychickym tlakem diteti sama ublizi. A to je myslim scenar vetsiny rodin s tyranymi detmi nebo necim horsim… A co s tim delat, kdyz se u nas povazuje to, co se deje doma za ciste soukromou vec a nikdo do toho nema strkat nos?