Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodně smutná diskuze…
Já taky nesouhlasím a odsuzuji rodiče co tohle dítěti dokážou udělat,miminko,které se nemůže nijak bránit a jeho otec ho zabalí do deky a dá mu pěstí a bije ho,to je šílené!!!takhle tomu nevinému tvorečkovi zpečetit jeho kartoučký život?Rozhodně bych dávala za tyto činy tvrdší tresty,18 let je hodně málo,odkrouhne si půlku a vyleze jakoby nic?Doživotí a nebo ještě lepší-trest smrti bych za vraždy kohokoliv,at je to kojenec,či dospělí,rozhodně zavedla.
Ve zprávách je toho poslední dobou hrozně moc,co týrají a ubližují dětem a já vždycky koukám,sevře se mi hrdlo a zalijí se mi oči slzami
.Myslím,že my všichni co máme doma děti se do toho víc dokážeme vcítit,jsme taky matkami,ale narozdíl od těch zvrhlíků co toto páchají,své děti milujeme nadevšechno na světě,bezdětný si to asi moc nedokážou představit,nebo dokážou,ale tolik to na ně tyhle zprávy nepůsobí.Já jsem se vždycky ptala jaký to je cítit mateřskou lásku a ted už to vím!Je to nádherný naplnující pocit a taky pocit,že se o to miminko musíte postarat,protože je na vás závislé,proto si je hýčkáme a milujeme… ![]()
Tyhle matky co týrají miminka,myslím že jim nějaká mateřská láska nic neříká,nevytvoří si k dítěti žádnyý vztah a proto se pak bohužel stává,že své bezbrané děti týrají a i dokonce zabíjí!Někdy jde o chvilkový skrat,ale to taky nic neomlouvá.
A matky co otěhotní a dítě už dopředu nechtějí,tak to většinou dopadá blbě,vždyt jsou Baby boxy,adopce,nemocnice…ale vědět že to dítě nechci,tak ho radši dám k adopci,nebo do Baby boxu než aby to dopadlo špatně,jako ted poslední dobou běží ve zprávách…Mateřství je práce na plný úvazek a nejde si to jen „zkusit“jaké to bude a nebo přemýšlet,že to snad nějak dopadne..
Je staršně moc párů co by chtěli miminko,dělají proto všechno na světě a jiné ho nechtějí,tak radši ho utýrají k smrti?Je to hnusný nespravedlivý život,ale bohužel s ním ani jedna z nás nic neuděláme… ![]()
Pettule, neboj se. Musíš věřit, že všechno dobře dopadne. Je pravda, že já byla taky nenapravitelná optimistka a po ztrátě Šárky mě ten optimismus trochu opustil. Ale uklidňuji se tím, že dvakrát mě snad nikdo tak moc potrestat chtít nebude. Spíš mám strach, aby se to do třetice zadařilo tak snadno.. Ale to se všechno uvidí.
Mažu na poštu, nákupy a tak… ať jsem taky trochu užitečná.
Pettulle píše:
Ale ani to je neomlouvá, neřikam je zabít, ale prostě udělat něco, aby to dítě mít nemohli! Jak píše Lentilka, je všude plno babyboxů a oni jsou líní tam to dítě odnýst a radši ho pohodí v té zimě k popelnici! To není žádný odpad!
nevidím v tom lenost, oni se bojí aby je náááhodou někdo neviděl, tak co udělají? nejhorší co můžou udělat, zmlátí zabijí, vyperou, já nevim co ještě fantazie těhle hien nezná mezí, je mi z toho zle:-((((
@irinek píše:
Taky se vždy pozastavím nad smutnými příběhy, jak píšeš o té 2m holčičce. Taky jsem říkala, když jí nechtěla proč jí nedala pryč nebo proč se tedy nechránila. Je to šílené co jí udělali- taky bych jim dala. Ano, takovýh dětí přibývá, co jsou týrané. Nechápu to stejně jako ty.Někdo po dětech touží a stejně to kolikrát nevýjde a nebo se stane neštěstí- taky jsem četla ten deníček. A je mi moc líto co jim přihodilo.
Je to zvláštní nespravedlnost.
Není pravda, že jich přibývá. Cyklicky se ve společnosti objevuje týrání více, když je doba pro rodiče více stresující, protože si ho vybiji na dětech. Nicméně, byly doby, kdy bylo možné dítě do určitého věku beztrestně zabít a není to tak dávno, kdy bylo normální se k dítěti chovat krutě. Pri dnešním kultu dítěte je to spíše výjimkou