Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@FlorenceF Jenkins píše:
Hele, nic nebuduj. Dobre to delas. On se asi obcas ozve, kdyz do nej nahucej jeho rodice a pak se mu stejne nechce.Ale zase, jestki se s klukem vida jeho rodina, tak toho ‚otce‘ uplne škrtnout nemuzes. Takze bych to nechala presne tak, jak to delas. Otevrenost, ale sama bych nehnula ani kopytem. Kdyby prijel, tak bych je nechala u vas doma a s rodinou bych vypadla
Prijde mozna cas, kdy se kluk zacne vyptavat, v tom pripade bych mu dala vedet, jestli se chce nebo nechce ukazat…podle situace.
Je to vul, no…
No, tak to mi přijde celkem nevhodné vůči manželovi, nechat ex v jeho domě a jet pryč..
Pokud je to jen párkrát do roka (a většinou to stejně zruší), tak bych si cas udelala (ale nedelala bych zásadní změny programu, treba zmena dovolené). Případně pokud vychazi se svou rodinou, nechala bych jeho rodiče, at si to řeší. Smysl bych videla v tom, ze každý člověk přirozeně touží znát své koreny. A tim, ze se s otcem obcas uvidí, si ho nebude moct idealizovat a stavet si nejake vzdušné zamky - typu, ze je tata urcite borec v kozene bunde/mezinárodní agent bondovskeho typu/děsně fajn chlape, kterej by ho hrozně rad viděl, ale… Jinak prinos pro syna nula nic, to je jasné. Prima, ze mas fajn manzela a maji se synem hezky vztah ![]()
No, hele, je to debi1, ale s tím už nic nenadelas. Otce už takového jakeho má, vymazat ho úplně nelze a i kdyby jo, je to riskantni, že na to jednou přijde. Já bych to nechala. Otce bude matne „zmat“ zároveň mít tvého noveho chlapa, který mu rodiče supluje. Vlastního otce si alespon v puberte nezidealizuje, jak by mohl v případě, že by vůbec netušil, co je to Zac.
@Anonymní píše:
No, tak to mi přijde celkem nevhodné vůči manželovi, nechat ex v jeho domě a jet pryč..
Tak to konkretni aranzma se nejak udela, klido u jeho rodicu nebo kde to kluk zna, to uz je technicky detail…
Nechci ho vylučovat způsobem, že bych třeba zakazovala jeho přítomnost u jeho rodičů, když tam bude syn, tohle neřeším.. Ale nechci už investovat svůj čas do společných výletů a aktivit, dělat tam prostředníka.. Myslela jsem, že zpočátku budu dělat prostředníka a časem se sblizi a syn s ním pak pojede sám, ale při téhle frekvenci se to nikam neposunulo.. Přitom by stačilo, Aby se třeba stavil dvakrát týdně po práci na hodinu, dvě a za chvíli by to šlo bez mé přítomnosti..