Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
No a mluvila jsi s ním? Jinak co vím, tak jedno neposlani nikdo neřeší, až když nepošle aspoň 2-3×.
Ahoj, nejdřív se ho zeptej na důvod nejlépe písemně. Pokud by ti neposlal třikrát, tak můžeš jít podat trestní oznámení. Každopádně i pokud ti nezaplatí jednou, tak můžeš jít za exekutorem a chtít to po něm exekučně. Jde si žádat i přes soud, ale tam musíš vědět přesného zaměstnavatele nebo číslo účtu, z kterého by mu peníze zabavili.
Jdi na exekutorsky urad v nejblizsim meste, dones rozsudek a oni penize budou srazet ze mzdy a panacek bude calovat exekucni vyloho. Pro tebe zdarma neboj. Cekat 3.mesice nemusis, staci den zpozdeni bez jakekoliv omluvy otce a muzes jednat. Takto jsem to udelala ja a strhavaji to neplatici ze mzdy. Drzim palce
@Anonymní píše:
Jdi na exekutorsky urad v nejblizsim meste, dones rozsudek a oni penize budou srazet ze mzdy a panacek bude calovat exekucni vyloho. Pro tebe zdarma neboj. Cekat 3.mesice nemusis, staci den zpozdeni bez jakekoliv omluvy otce a muzes jednat. Takto jsem to udelala ja a strhavaji to neplatici ze mzdy. Drzim palce
Výborná rada, jak zničit vztahy.
@canaglia píše:
Výborná rada, jak zničit vztahy.
Podívej, chlape, nekteri lide si myslí, ze si muzou dovolit cokoliv, protoze, to my jim dovolime. Pokud druha strana nereaguje, nesnazi se dohodnout, tak opravdu nevidim nic spatneho na tom, ze se nekdo obrati na exekutora. Vis, ty penize patri detem a pokud je nekdo takovy hajzl, ze je mu to jedno, tak nevim, proc mit s takovym clovekem slitovani. Ty jsi tady takovy bojovnik za otce, ale, vetsinou je pravda, překvapivě, uplne jina, nez to zprvu vypadalo
Příspěvek upraven 02.10.21 v 15:42
Zkusila bych to řešit po dobrým. Po zlým (přes exekutora, srážkou ze mzdy) toho moc nevyřešíš. Začne dělat na černo a seš v háji úplně
Zdravím, mám syna (2r) ve své péči a ex má stanovené výživné 2000,–… Máme to soudně teprv 4 měsíce, nejsme spolu od malýho roka a od té doby platil jak se chtělo… Teď to ale máme soudně a tenhle měsíc neposlal ani kačku a vůbec nevím jak to řešit, zrovna když by se fakt teď hodili
.. tak si jdu sem pro radu jelikož vůbec netuším jak to chodí
Děkuji