Alimenty a péče

Anonymní
20.9.21 22:16

Alimenty a péče

Prosím o radu. Jak se určují alimenty? Když ex je OSVČ, vydělává v cizině, a vyhrožuje mi, že mi bude dávat 2tis. Přitom vydělává přes 70tis. Malý má 8 měsíců. Jak často ho může mít v peci, může si malého vzít i k jeho rodičům (bydlí u nich). Malý u nich vzdCk brečí, chytá hysterak, záchvaty. Ex tchýně mi ho vždycky vyrvala z ruk a řekla že si musí zvyknout. Jinde i u cizích lidí nikdy nebrečí, jen u nich. Mám strach, že ho tam bude brát a on bude brečet.. :,( malý na něj není ani zvyklý. Ale k ex tchyni jsem jezdila sama, i když byl ex v cizině, aby nemohli říkat že na ně není zvyklý. Ale pokaždé hysterak. :( když dojede jednou za měsíc na tyden, a my máme plavání a cvičení, třeba nějaký výlet. a on ho bude chtít vidět, jsem povinná mu ho dát, když se mi ani neozve, kdy přijede? Chystám se jít na ospod a vše řešit. Vím, že je to otec a má na dítě nárok. Ale on nejeví o něj zájem, jen me chce naštvat, tak říká že si malého bude brát týden co tady bude. a že mi bude dávat 2tis měsíčně. Všem moc děkuji pokud někdo poradí. :kytka: jak to zvládnout a nezbláznit se.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
20.9.21 22:21

A kde v zahraničí bydlí? Například v Norsku je 70 tisíc hodně mizeny plat. Zaleží na jaké poměry se to přepočítává… A taký záleží jaké podmínky tam OSVČ mají a jaké platí zálohy (daně, zdravka, socka atd…) + náklady na podnikání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 22:50

Německo. Ubytování jim platí ten co jim domlouvá stavby. Zdrav a soc. kolem 5tis. Náklady nemá žádné. Nářadí má své, a tím pracuje.

• Citovat
  • Upravit
21072
21.9.21 05:30
@Anonymní píše:
Německo. Ubytování jim platí ten co jim domlouvá stavby. Zdrav a soc. kolem 5tis. Náklady nemá žádné. Nářadí má své, a tím pracuje.

A to nářadí se mu teda objevuje samo od sebe v autě?

Jinak tady nevymýšlej tragicky scénáře a důvody proč mu jej nedat a jděte k soudu a podle něj se budete muset zařídit. Oba dva. Jelikož jak on tě údajně chce jen naštvat, tak ty mu zase záměrně chceš zablokovat styl se synem. Jste na tom oba stejně. A ty alimenty si taky soud vyřeší. Ty 2 tis si on jenom myslí že bude dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna