Rozchod a kojení

Anonymní
25.9.21 13:35

Rozchod a kojení

Moc všechny zdravím. S přítelem jsme spolu několik let, vše bylo OK, před rokem a třičtvrtě se nám narodilo dítě, od té doby jde vztah do kopru. Snažili jsme se vztah zachránit, bohužel nám to prostě nejde a tak začínáme řešit rozchod. Když přišlo téma na malou a péči o ní, rovnou mi řekl že dohoda mezi námi není možná. Malá je stále hodně kojená a ještě asi bude (ráda bych kojila do samoodstavu). Kojí se hodně přes noc, je zvyklá na péči ode mě. Uspavám zásadně já, jeho z ložnice při uspávání vyhazuje. Přes den mu usne v kočáru. Téměř všechen čas s ní trávím já, on se o ní do roka a půl v podstatě nezajímal, až po mem opakovaném nátlaku trochu začal. Chci se zeptat, jak asi soud rozsoudí péči o ní? Předpokládám, že mu ji na noc nedá, nebo se pletu? Předem díky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.9.21 13:39

To záleží čistě na soudci, protože téměř dvouleté dítě se už nemusí kojit a má dostávat i jinou pevnou potravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.21 13:42

@Labužník mirabelka02 samozřejmě má i jinou pevnou stravu, ale důležité je přece kojení z psychického hlediska…

• Citovat
  • Upravit
4159
25.9.21 13:46
@Anonymní píše:
@Labužník mirabelka02 samozřejmě má i jinou pevnou stravu, ale důležité je přece kojení z psychického hlediska…

Obávám se, že na to se u soudu moc nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.21 13:46

To nejspíš nebude hrát žádnou roli, že vy to kojení tak prožíváte. Je to čistě na soudci a popravdě řečeno, proč by nemohl mít dcerku přes noc? Vždyť to není novorozenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.21 13:49

Kde se to pořád bere, že by se otec dítěte nedokázal postarat o dítko skoro dvouleté přes noc?!
Aspoň budete mít volný večer a odpočinete si. A otec si může budovat vztah k dceři, některé muže prostě malé děti neberou, to až později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
25.9.21 13:52

A co chce on? Proč byste se nemohli normálně dohodnout? A dítě už je dost velký, takže ho když on bude chtít, určitě vysoudí, že dítě u něj bude i přes noc… Btw naše dítě na tatínka takhle občas taky reaguje a to se mu od malička normálně věnuje, skoro stejně, jako já. A v okolí vidím totéž, prostě maminka je maminka :nevim: když nejsem doma, je uspávání a všechno v pohodě, jinak je to občas taky boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27079
25.9.21 13:53

A proc neni dohoda mezi vami mozna? Co navrhuje on? Co navrhujes ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.21 14:03

@cecetka @Jitul.kaaa9 ptala jsem se na jeho představu, neřekl nic konkrétního, jen ze se nedohodneme. Moje představa je, ze by jí mohl vídat v podstatě jak chce a kdy chce, zatím kromě nocí. Až přestanu kojit, tak samozřejmě i přes noc. Rozhodně mu nechci bránit. A jí nechci brát otce…

• Citovat
  • Upravit
6879
25.9.21 14:21
@Anonymní píše:

Kojeni z psychickeho hlediska :mrgreen: to bude jeste velka taškařice u Vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15959
25.9.21 14:23
@Anonymní píše:

Dvouleté dítě a psychické hledisko? :mrgreen: No, možná už se nedivím tomu, když chlap tvrdí, že s tebou nebude domluva.
Nevidím důvod, proč by nemohl mít dvouleté dítě na noc, nebo na víkend.
Přestaň to kojení tak prožívat a snaž se domluvit. Je to i jeho dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13230
25.9.21 14:24

Pokud bude stát o noc, tak ji nejspíš dostane. Pokud k ní nemá vztah, tak o ni třeba nebude chtít přes noc pečovat. Jestli je zvyklá na rozmazlování od tebe, tak na něj spíš bude víc protivná. A abych byla upřímná, aby dítě vyhodilo otce z ložnice a já to jako matka akceptovala, tak to je fakt hodně špatně.
Věřím tomu, že on není otec roku, ve svém okolí mám spoustu takových případů. Ale s tím, co tady předvádíš, se ani nedivím, že jste to nezachránili a že on se s tebou moc domlouvat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13230
25.9.21 14:26
@Jogrr píše:
Kojeni z psychickeho hlediska :mrgreen: to bude jeste velka taškařice u Vas.

Jasně, mnohokrát přes noc. Hlavně že psychická stránka je ta nejdůležitější.
To by mě fakt zajímalo, jetli si tihle kojící maniaci někdy něco přečetli a významu nepřerušovaného spánku pro zdravou psychiku. Nehledě na fyzickou stránku věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8960
25.9.21 14:27

Další otec roku, který se teď nepostrará, ale bude chtít střídavku s tím, že dítě stejně hodí na krk někomu jinému :poblion: mně se normálně navaluje. A dítě bude vesele cestovat mezi novými partnery a domácnostmi. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
25.9.21 14:30
@Anonymní píše:

Neříkej mi, že téměř dvouleté dítě nevydrží v noci bez jídla (=kojení) A jestli vyžaduje „kojení“ hlavně v noci a nemá dudlík, tak to s kojením jako takovým nemá nic společného. Prso má jen jako náhradu dudlíku. A jestli prso opravdu funguje jako náhrada za dudlík, tak dřív nebo později budeš muset „odstavovat“, lepeji řečeno odnaučovat (jako od dudlíku). Zkrátka místo dudlíku používá prso..
Kojení z psychického hlediska :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna