Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@werajsik dudlík ale není náhražkou prsa! Je to naopak. Ty jsi dlouho nekojila, viď?
@Anonymní píše:
@cecetka @Jitul.kaaa9 ptala jsem se na jeho představu, neřekl nic konkrétního, jen ze se nedohodneme. Moje představa je, ze by jí mohl vídat v podstatě jak chce a kdy chce, zatím kromě nocí. Až přestanu kojit, tak samozřejmě i přes noc. Rozhodně mu nechci bránit. A jí nechci brát otce…
Dohoda není možná, protože on se dohodnout nechce. Šla bych na OSPOD s tím, že mu ji chceš dávat a chceš se dohodnout. Oni si ho pozvou a tam bude muset ze sebe něco vytlačit. Podle on dítě ani nechce ani neví, co s ním, je tě chce mít pod palcem a co nejvíce tě trestat. Pokud to má být dohoda, měli byste se dohodnout k oboustranné spokojenosti. jestli chceš kojit, koj do té doby, do kdy se ti bude chtít. Do toho nemá nikdo co kecat a nic do toho nikomu není.
@Jogrr píše:
Kojeni z psychickeho hlediskato bude jeste velka taškařice u Vas.
Ty jsi někdy kojil, že máš takový přehled?
@werajsik píše:
Neříkej mi, že téměř dvouleté dítě nevydrží v noci bez jídla (=kojení) A jestli vyžaduje „kojení“ hlavně v noci a nemá dudlík, tak to s kojením jako takovým nemá nic společného. Prso má jen jako náhradu dudlíku. A jestli prso opravdu funguje jako náhrada za dudlík, tak dřív nebo později budeš muset „odstavovat“, lepeji řečeno odnaučovat (jako od dudlíku). Zkrátka místo dudlíku používá prso..
Kojení z psychického hlediska![]()
Vzpominam si, jak jsem tezce u skoro dvouletaka odbouravala nocni mliko. Pripadala jsem si jako sobecka matka. Ten neprerusovany spanek jsem totiz potrebovala ja ![]()
@Anonymní píše:
@cecetka @Jitul.kaaa9 ptala jsem se na jeho představu, neřekl nic konkrétního, jen ze se nedohodneme. Moje představa je, ze by jí mohl vídat v podstatě jak chce a kdy chce, zatím kromě nocí. Až přestanu kojit, tak samozřejmě i přes noc. Rozhodně mu nechci bránit. A jí nechci brát otce…
Je v zajmu vaseho ditete, abyste se dohodli. Tahanice a roztrzky mu jen ublizi
Obrat se o pomoc na OSPOD.
@cecetka píše:
Vzpominam si, jak jsem tezce u skoro dvouletaka odbouravala nocni mliko. Pripadala jsem si jako sobecka matka. Ten neprerusovany spanek jsem totiz potrebovala ja
On taky, jen to nevěděl. Takže jsi prospěla i jemu.
@werajsik píše:
Neříkej mi, že téměř dvouleté dítě nevydrží v noci bez jídla (=kojení) A jestli vyžaduje „kojení“ hlavně v noci a nemá dudlík, tak to s kojením jako takovým nemá nic společného. Prso má jen jako náhradu dudlíku. A jestli prso opravdu funguje jako náhrada za dudlík, tak dřív nebo později budeš muset „odstavovat“, lepeji řečeno odnaučovat (jako od dudlíku). Zkrátka místo dudlíku používá prso..
Kojení z psychického hlediska![]()
Náhrada za dudlík? Prosím Tě, najdi si, proč se začaly vyrábět dudlíky. Jako náhražka prsa pro nekojené děti. Koukni na Google ![]()
A jestli cpeš dvouletému dítěti dudlík, tak ho taky budeš muset odnaučovat, ne?
![]()
PRO PISATELKU:
A jinak, dvouleté dítě, když je jinde než s matkou, se VĚTŠINOU celkem rychle přizpůsobí, taky jsem měla přísavku, skoro nikdy mi ji nikdo nehlídal, ale jakmile ji předám na hlídání do skupinky, podle chůvy je moc hodná, hezky jí, pije a neplakala ani, když tam byla prvně.
Takže si myslím, že pokud dáš sem tam dítě otci, kterého dokonce zná, nejspíš to zvládnou i přes noc. Pokud to bude na tatínka moc, asi Ti dítě mile rád vrátí. Dvouletému dítěti se dá ledacos vysvětlit.
@Anonymní píše:
@Labužník mirabelka02 samozřejmě má i jinou pevnou stravu, ale důležité je přece kojení z psychického hlediska…
Jakože z psychického hlediska je důležitější kojení než otec?
@Šmoulice @Sany80s @werajsik Podle mě není na kojení dvouletého dítěte nic špatného, pokud to matce i dítěti vyhovuje. A pokud se kojí tolikrát za noc, možná je to důsledek špatné atmosféry mezi rodiči, hádek atd. Dítě pak hledá a potřebuje nějakou jistotu - a kojení je pro děti důležité mj. taky z hlediska pocitu bezpečí.
@pet p píše:
@Šmoulice @Sany80s @werajsik Podle mě není na kojení dvouletého dítěte nic špatného, pokud to matce i dítěti vyhovuje. A pokud se kojí tolikrát za noc, možná je to důsledek špatné atmosféry mezi rodiči, hádek atd. Dítě pak hledá a potřebuje nějakou jistotu - a kojení je pro děti důležité mj. taky z hlediska pocitu bezpečí.
Na mě to působí tak, že tady to vyhovuje hlavně matce. ![]()
A nejlíp co nejdýl, aby dítě nemusela dát z ruky … A hlavně o to se opírá. Ale to bude každému soudu jedno ![]()
@Šmoulice píše:
Na mě to působí tak, že tady to vyhovuje hlavně matce.
A nejlíp co nejdýl, aby dítě nemusela dát z ruky … A hlavně o to se opírá. Ale to bude každému soudu jedno
Přesně tak.
@Uslava píše:
Ty jsi někdy kojil, že máš takový přehled?
Jojo, aktualne cca mesicni dvojcata, ale ne v tandemu.
@Sany80s píše:
Jasně, mnohokrát přes noc. Hlavně že psychická stránka je ta nejdůležitější.
To by mě fakt zajímalo, jetli si tihle kojící maniaci někdy něco přečetli a významu nepřerušovaného spánku pro zdravou psychiku. Nehledě na fyzickou stránku věci.
Určitě, psychika! Hlavně pro tu matku. Ta je závislá.
@Šmoulice píše:… a může tady stokrát napsat, že její představa je, že přes den si může otec brát dítě kdykoliv, že mu nechce bránit v kontaktu s dcerou a dceři brát otce, že se ho ptala na jeho představu o péči a byl to on, kdo s žádným návrhem nepřišel, a tak dále. Stokrát to může jasně napsat a stejně, nejspíš jen proto, že kojí dvouleté dítě, vám je tady trnem v oku natolik, že je to hned mrcha exka, co chce kvůli svému vejmyslu ukrást dítěti otce a otci dítě. A že to tak evidentně není je vám taky úplně jedno
Na mě to působí tak, že tady to vyhovuje hlavně matce.
A nejlíp co nejdýl, aby dítě nemusela dát z ruky … A hlavně o to se opírá. Ale to bude každému soudu jedno