Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem maminkám, ráda bych od vás získala radu. Mám čtyřměsíčního chlapečka, který začal plakat ve dne. Kojím každé tři hodiny a vím, že určitě se mezi kojením rozpláče až do hysterie. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Je přebalený, napapaný, vyspinkaný.
Nepomůže ani když si ho vezmu do náruče.
Děkuji moc. Alena
Děti od mých kamarádek takhle hystericky plakaly když měly zánět v uchu. Můžu říct, že já to měla předloni a fakt jsem byla schopná chvílema brečet jako mimino a mlátit hlavou do zdi, pekelně to bolí. Ale to by ti mimčo asi brečelo i u kojení a mělo zvýšenou teplotu. Mojí sestřenici malá plakala 2 měsíce téměř v kuse, jezdili na všechna možná i nemožná vyšetření a pak přišli na to, že má téměř neprůchodné ledvinové kanálky (nebo něco na ten způsob). Tím tě určitě nechci strašit, ale určitě bych zašla s miminkem k dotorce. Nebo že by to byly „jenom“ zoubky?
Moc ti přeju aby to byl jenom zub, my jsme na ně čekali 9 měsíců.
Ahoj,
a jak pláče mezi kojením. Je to třeba za chvíli po kojení nebo až třeba za dvě hodinky, … ? Jseš si jistá, že nemá hlad nebo žízeň?
Víš napadlo mě, že jestli kojíš striktně po třech hodinách (což nevím proč), tak by mohl být důvod i takovýhle. Kojit by se mělo podle požadavků miminka a ne podle hodinek. Mateřské mléko se daleko rychleji stráví a proto mají děti častěji potřebu jíst, než když pijí umělé mlíčko, které vydrží déle a právě u něj stačí pít po třech hodinách. Co myslíš, zkoušela jsi to? A co prdíci?
No, mě malá občas taky začala vlastně „bezdůvodně“ příšerně řičet, třeba i dvě hodiny v kuse a nikdy jsem na důvod nepřišla, nechtěla ani prso, nic, ale to se stalo jen párkrát ne pravidelně.
Přeju ať je malý hlavně zdravý!
Lenka
Ahoj Aleno,
akorát jsem si sedla PC s tím že se tu zeptám přesně na to samé.Ve středu jsem byla s Ondrou (taky 4měsíce) na očkování a do té doby jsem se nezastavila.
Pořád pláče vrtí se a to i při kojení i při chování.Připisovala jsem to k tomu očkování a k tomu že mu asi rostou zoubky.Protože do ted to bylo nejhodnější mimčo v noci spal i 9hod a přes den si skoro vystačil sám s chrastítkem,usínal pomahlu hned po tom co jsem ho dala do postýlky a ted takhle vyvádí.Možná jsem plašan ale už pomalu začínám mít strach a pocit že to neni normální.
Byla bych moc ráda kdyby nám tu někdo poradil já už jsem vyzkoušela všechno možné a nic nezabralo.
Zatim se měj a držím palce at vše dobře dopadne a at máš brzo spokojené miminko ![]()
Petra
AHojky meli jsme stejny problem. Kdyz mel malej necelych 5 mesicu zacal me hodne brecet ve dne v noci a nakonec jsem zjistila ze ma proste hlad a ze kojeni mu uz nestaci. Zacali jsme s prikrmem a ted skoro v 6 mesicich je hodnej a spokojenej. Vim ze vsude pisou kojit az do pul roku vyhradne,ale ja uz kojila po hodine a pu a nejsem otrok,takze si myslim ze kazdy miminko se ozve,kdyz je nespokojeny. Tak hodne pohody a at vam mimi krasne roste. Jana.