Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud jste to ještě s nikým neřešili, tak bych to začala řešit u svého gynekologa. Udělá nějaké základní vyšetření a řekne, co dál..
Nejdřív na gyndu, aby doktor udělal základní vyšetření - třeba přijde na něco proč vám to nejde, když ne tak by vám měl doporučit CAR. Základní vyšetření je (podle toho co jsem měla já) hormonální profil, folikulometrie, a mě pak ještě poslal na kontrolu vaječníků a vejcovodů a partnera na soermiogram. Než se všechno vyšetřilo, byla jsem těhotná ![]()
Jinak jsi něco doma sama zkoušela? Jako třeba zjišťovat ovulaci, pít bylinky atd?
Ahoj, my jsme na tom teď podobně, snažíme se přes rok a když jsem to řekla na gyndě, tak mi řekla že vyšetření u ní jsou zbytečné, protože v CARu by si je stejně udělali všechny znovu ![]()
Každopádně 1. krok by měl být říct to své gyndařce, ta buď udělá nějaká základní vyšetření nebo napíše žádanku do CARu na spermiogram atd.
My tedy minulý měsíc byli na úvodní konzultaci v Repromedě, manžel šel rovnou na spermiogram a odebrali mu krev na genetiku. Já jsem šla na ultrazvuk a vzali mi krev jak na genetiku, tak na hormonální profil, teď čekáme na výsledky a za 2 týdny bychom měli vědět další postup. https://www.repromeda.cz/…eme-miminko/#jak
Založila jsem dnes diskuzi Snažení CAR 2021 - kde by bylo fajn aby nás bylo víc co prochází těmito začátky v CARu, taky zatím úplně nevím co nás bude čekat dál, ale můžeme se vzájemně informovat a radit ![]()
Do caru můžeš i bez žádanky gynekologa. Takže buď řešit základní vyšetření tam nebo rovnou v car (kde by ho stejně dělali znovu).
Každopádně na sledování ovulace doporučuju aplikaci PREMOM, dělá krásné přehledné grafy z vyfocených ovulačních testů a bazální teploty, takže vyhodnocuje nejpřesněji co jsem kdy jakou aplikaci používala.
Ahoj, jsme v podobné situaci. Po dvou prodelanych revizí máme za sebou genetické testy a začátkem srpna jdeme na první konzultaci do Gennetu v Praze. Manžel je objednaný ve stejný den na spermiogram. Co bude dál netuším. Možná plánovaný styk vyvoláním ovulace. Nevím kdy ji mám, jestli vůbec mám. Ale přeci jenom doufám, že to nebude všechno potřeba a já do té konzultace otehotnim. Bude v době předpokládané menstruace. Tak se uvidí.
Zdravím, my to tahkle měli před dvěma roky. Šli jsme na kliniku Europe IVF na vstupní konzultaci a tam nám řekli možnosti. Podsoupili jsme u nich vyšetření a potom IVF. No zadařilo se napoprvé a máme krásného syna.
@Sonycka A je potřeba mít třeba nějaké doporučení, nevíte? A kde prosím klinika sídlí, není i v Praze?
@Galinkova Ano, klinika je na Praze 5, tady máte odkaz https://europeivf.com/cz/ najdete tam veškeré informace. Doporučení nepotřebujete, stačí se domluvit na tu konzultaci a oni už se o Vás postarají.
Ahoj holky
Chtěla bych se jen zeptat. S přítelem se od března snažíme o druhé mimi
Od května testuji ovu trsy a minulý měsíc 29.7. jsem měla pozitivní ovulační test
V ten samý den proběhl sex a ještě pak 31.7. Včera 15.8. jsem měla dostat MS a zatím nic
Co myslíte, je šance? Moc děkuji za odpovědi
![]()
Dobrý večer, poradíte jak postupovat dál - s manželem se skoro rok snažíme o miminko a nejde nám to. Jaký by měl být postup, kam zajít a co dělat?