Snažíme se 3 měsíce o miminko - ovulace

41
21.8.26 09:14

Snaha o miminko, ovulace

Ahoj holky, snažím se s přítelem o miminko 3. Měsic ( za tyden polid prijde ms, tak pujdeme do 4. Mesice). Jsem cca rok po konizaci-od te doby mam vysledky cytologie v poradku. Cca dva mesice zpet jsem byla na gynde na prevenci, kde po ultrazvuku mi lekar rekl, ze se blizi ovulace, tak pokud se chci smazit o miminko, tak je prave cas. ALE…moje otazka zni….a chapu, ze to je celkem kratka doba snazeni se i kdyz mam kolem seme kamaradky, kterym to vyslo treba hned, tak jsem oak samozrejme smutna, ale chci se zeptat ohledne ovulacniho hlenu. Drive jsem na sobe nekdy zaregistrovala ten ciry hlen, ale ted uff ani necim jak dlouho ten hlen nepozoruji. Ale kdyz dva mesice zpet rekl dr ze se blizi ovu tak to by asi poznal, kdybych nemela ovulaci? Samozrejme se mi honi ty nejhorsi myslenky, ze treba ovu neprobiha. Domaci test jsem jeste nezkousela, nechtela jsem na to prilis tlacit, ale zacinam byt nervozni. V pribehu cyklu me poboliva podbrisek ci picha a obcas mam v jednim dni takovy spis bile na kalhotkach nez ciry hlen.

Dekuju vsem za radu a tem co se snazi, tak brzke // carky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3131
21.8.26 10:48

Ja na sobe nikdy ovulaci extra nepoznala, takze na to bych nevsazela. V dobe snazeni jsem merila bazalni teplotu, prislo mi to leosi nez silhat na testy nebo neco dedukovat z hlenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.8.26 11:46

@Beruska999999 dobre zkusim merit teplotu 🙏 Ms mam mit cca za 10 dnu a uz zase citim prsa, podbrisek, unavu mam to vzdy takhle ored menstruaci, tak predpokladam, ze se nezadarilo ani ted😒 😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23158
21.8.26 12:21

Já měřila a zkoušela kde co, povedlo se až za 2,5 roku a to mě bylo 24 kdy jsme začali, l. Nakonec pomohla inseminace, vypočítali to na přesnost a povedlo se..držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3131
21.8.26 12:36
@Lucuss píše: Více

Doporucila bych nedelat zavery predem…ono ty priznaky umi byt velice podobne.
Na druhe strane je dobre myslet na to, ze i u zdraveho paru se bere rok jako normalni doba, takze se je fajn obrnit trpelivosti. Ja uz mam ty doby za sebou a vim, ze se to jednoduseji rika nez dela, ale je to tak. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.8.26 12:48

@Beruska999999 jasně já vím, jen mi děla spatne na hlavu, kdyz kamaradky maji děti hned a já se tu kazdy mesic modlim, aby to vyslo a pak prijde zklamani. Ale musim se naucit byt trpeliva-to zrovna byt neumim ani trochu hahaha😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
21.8.26 14:01

Z toho ovu testu se stejně nepozna jestli ovulace nakonec skutečně proběhla. Nejlepší je to měření teploty (symptotermální metoda). Ale pokud by se ti stávalo že jsou některé cykly anovulacni tak, tak pak je z toho taky člověk zmatený. :lol: Najdi si na internetu „Na vlnách plodnosti“ od Jany Pechove. Všechno v ebooku skvěle vysvětluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
21.8.26 15:40

Buď klidná. Těm, co se to povede hned to poví. Těm, co to trvá delší dobu mlčí…
Takže ti přijde, že se to každému povede hned, ale není to vůbec pravda.
Nám to trvalo s první 9 měsíců.

Co se týká hlenu a ovulace.
Já mám čirý hled před ovulací, ovulační bolesti a následně hustý hlen po ovulaci.
Mohla bych z fleku říct, kdy ji mám na den a stejně to početí chvíli trvalo.
Moje mamka mi kdysi říkala, že v životě neměla žádný hlen, prostě fakt celý cyklus sucho a ona teda byla ta, které stačilo, aby kolem ní prolítly trencle a byla v tom.
Takže opravdu jen trpělivost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.8.26 15:46

@Markéta188 moc děkuju za zprávu a uklidněni🙏Jste hodna a trencle mě teda pobavily😂 😂 😂Hahhahah😂 😂 Tak snad se taky zadaří🩷Nevadi mi, ze to neni hned spis to pak ve me vVolava, jwstli je s nama vse v poradku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
21.8.26 18:00
@Lucuss píše: Více

Pokud nemas endometriozu PCOS nebo nejaky potize co by mely mit vliv na plodnost diagnostikovany, pripadne vyssi vek, zacinaji to lekari resit standardne az po roce kdy se nedari. Takze i doktori by vam rekli, ze to za ne zatim zadny problem neni. A podle me i ten rok je nic teda. Pravděpodobnost početí během jednoho menstruačního cyklu pro zenu do 30 let se v tomto věku pohybuje kolem 20 až 25 %. Pak s postupujicim vekem je to mene. Tech biologickych podminek co se musi sejit aby to vyslo je hrozne moc. Spis dejte pozor s partnerem at se okolo plozeni nezacne tocit cely vas intimni a partnersky zivot at si udrzite to ze nejdulezitejsi jste vy dva a miminko je bonus ktery proste prijde az bude cas. :srdce:

A jestli muzu doporucit - netestuj zbesile jeste pred prichodem MS, nema to cenu, je to absurdni, zbytecny vyhazovani penez za testy, muzes dostat falesny vysledek, akorat z toho budes nervozni, pripadne zklamana a stejne je tu pak cely prvni trimestr, kdy to tehotenstvi se musi udrzet. A pak s nizsim rizikem ale samozrejme stale s otaznikem jeste cely zbytek tehotenstvi a porod. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.8.26 21:10

@Marrixie bylo mi 30 a snazime se ted 3. Cyklus mela jsem rok zpet konizaci jinak vse ok a kontrolni cytologie take. Poslwdne u dr rikal, ze se mi blizi ovulace a vse ze je v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí