Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj je mi 21 a někdy během následujících měsíců bychom se chtěli s přítelem začít snažit o mimčo (přítel je starší a nejsme manželé). Chceme si koupit dům bohužel s hypotékou ale s tím už tak nějak počítáme a nemohli bychom mít mimčo snad nikdy. Otázku nemám asi žádnou, jen bych si tak chtěla popovídat s někým v mém věku kdo to má stejně a chce sw začít snažit o mimčo
![]()
(věk v názvu diskuse je jen orientační samozřejmě mohou přispívat starší i mladší) ![]()
Ahoj, zdravím všechny snažilky:mavam:
S přítelem jsme se též začali snažit o miminko tak uvidíme jak to půjde koupila jsem si kyselinu lístovou FEMIBION tak uvidíme
s přítelem jsme spolu 6 let, bydlíme spolu je mi s ním dobře a s ním bych fakt rodinu chtěla tak uvidíme kdy se to vydaří
příznaky a vše možné už mám tak že si budu kupovat testík tak uvidím. Předem všem hodně štěstí při snažení a co nejdříve ať máme dvě //
![]()
@Petruna21
Teda to už jste spolu dlouho
tak hodně štěstí a snad objevis dvě // ![]()
@inkognit
nic ve zlem, ale kam se ženes.. Sotva jsi se dotkla práce, už běžíš na mateřskou? Ufff.. já měla ve 24 a mohlo to být daleko později.
@inkognit Čekám na ně jak na smilování
a jak jste dlouho spolu vy??
No můžu říci že jsem fakt ráda že ho mám ![]()
@MaminkaLucka
Za každý nazor jsem ráda, minulý rok jsem skončila střední a od té doby chodila na brigády ze kterych jsem si většinu nasetrila.. Od letoska pracuju a také většinu nasetrim a to platím i běžné výdaje co s pritelem máme není to asi nic extra co nasetrim, ale nějakou rezervu máme. Na VŠ jsem nikdy nechtěla a byla spíš ten mateřský tip… ![]()
@Petruna21
Jsme spolu 2 a půl roku (ano žádná dlouhá doba) ale milujeme se a o miminku se bavíme delší dobu ![]()
@inkognit To sice ano, ale to přeci vůbec nevadí
hlavní je že si rozumíte a máte se rádi. No to já už chtěla ve 20 ale partner byl proti tomu že fakt ještě nechce a za rok ho to přešlo a těší se pomalu víc než já ![]()
@inkognit mateřská To neuteče… Bože víš co Tě čeká??? Já jako matka tří dětí, bych Ti nedoporučovala mít teď dítě.
Dneska bych ráda byla bez dětí déle, ale už budu navždy tou zodpovědnou osobou, už se pořád budu rozčilovat, šílet strachy, aby si někdo něco neudělal, aby se konečně nejmenší naučila chodit na nočník… A necurala mi po celém bytě…
@Petruna21
Ano rozumíme
ted uz jen čekáme jak to vyjde s domeckem ![]()
@MaminkaLucka
Ano docela vím co mě čeká sestra měla synovce před dvěma lety a ted má druhého prcka a u výchovy obou jsem poměrně často prakticky každý den… A nechává me s nimi oběma o samotě (nechtěla bych dve hned takto po sobě) ale myslím že jsem docela připravena… Nikdy ovšem nevíme co nás čeká to bude vždy překvapením ![]()
Ahoj slečny! ????
Jsem malinko starší (je mi 25), manžel je o hodně starší než já, jsme svoji pět let a poslední půl rok jsme se rozhodli se snažit o miminko- jelikož to ale nejde přirozeně, jsem teď před prvním KET, tak moc doufám, že to výjde ![]()
@inkognit
Na dítě se jde připravit materiálně, ale duševně je to vždycky překvápko. Jako starší matka nevidím průšvih začít s dětmi „dřív“, ale je fajn, když je kde bydlet a když má partner stabilní práci. A nedluží i nos mezi očima. Taky je důležité chlapa znát ve stresové situaci a mít v něm oporu. Aby to nebyl vyplašený zajíc, co uteče při prvním problému. Tohle jsem třeba v jednadvaceti vůbec nechtěla řešit, ač jsem k dětem měla vždycky kladný vztah. Ale nechtěla jsem nést tu zodpovědnost za jejich pořízení. Ono s vlastním je to vždy jiné než se synovci nebo neteřemi. To poznáš…
@MaminkaLucka a @Russet
krasne napsano. Mam sice jen jedno dite, ktery jsem mela ve 32 letech a byl to presne ten pravy cas. Ve 21 letech si to nedovedu absolutne predstavit
Ale to je samozrejme kazdyho osobni vec a kazdy to pocituje jinak ![]()
@Russet
Ano to je mi jasné ze to bude 100%jiné než se synovci protože s dítětem budu 100% času… Pritel je o 6let starší práci stabilní má a s dobrými penězi. Právě chci počkat jak to během prázdnin dopadne s domeckem abychom mimčo přivedli do vlastního… Oporu v něm opravdu mám
a stresových situací bylo… (ohledně jeho projektů) vse se snaží vyřešit v klidu za což jsem ráda @Ewangelle
Určitě vyjde ![]()
@nevia píše:
@MaminkaLucka a @Russetkrasne napsano. Mam sice jen jedno dite, ktery jsem mela ve 32 letech a byl to presne ten pravy cas. Ve 21 letech si to nedovedu absolutne predstavit
Ale to je samozrejme kazdyho osobni vec a kazdy to pocituje jinak
Dík, já si počkala na 34. rok.